Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu 6f3p

nooob64

Postări Recomandate

Nu știu ce sa zic înregistrarea inițială se aude mai bine decât captura de pe youtube, dar chiar și asa sunt convins ca rezultatul testului cu trafurile pt aritma va fi favorabil, însă nu știu în ce măsură se va compara cu un amplif asemănător realizat industrial. :rade:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nooob64

8

• +_Florin_+

6

• Liviu Ianush

4

• iulidan2

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu știu ce sa zic înregistrarea inițială se aude mai bine decât captura de pe youtube, dar chiar și asa sunt convins ca rezultatul testului cu trafurile pt aritma va fi favorabil, însă nu știu în ce măsură se va compara cu un amplif asemănător realizat industrial. :rade:

Am urcat și o captura video cu amplificatorul cu ECL82 construit de mine, pe anumite porțiuni ale melodiei se aude putin supramodulat datorita apropierii aparatului foto de boxa. :rade: http://www.youtube.com/watch?v=ebXWSNZAW48Insa acest amplificator a reușit sa impresioneze plăcut un coleg audiofil, comparația făcându-se cu un amplificator Marantz (2x30W) undeva la 40-50% volum ( http://www.avland.co.uk/marantz/pm4400/pm4400lrg.jpg ), ampliful meu a fost cuplat la același tip de boxe Canton din sistemul lui audio (http://www.hemagazine.com/files/Canton%20511.jpg ).Rezultatul a fost surprinzător pentru el spunându-mi ca a descoperit sunete noi pe anumite piese muzicale. :da
Link spre comentariu

Esti bun sa ne spui si noua ce schema ai folosit ?Eu am vreo 6 bucati PCL86 si tare vreau sa imi fac ptr calculator ( si nu numai) o asemenea jucarie .Tocmai ce am primit niste trafuri de aritma de la Dj_Dog si as vrea sa fac niste probe cu pcl-urile si trafurile .In primul filmulet este ampliful cu trafuri de aritma ?Multumesc anticipat !

Link spre comentariu

Esti bun sa ne spui si noua ce schema ai folosit ?Eu am vreo 6 bucati PCL86 si tare vreau sa imi fac ptr calculator ( si nu numai) o asemenea jucarie .Tocmai ce am primit niste trafuri de aritma de la Dj_Dog si as vrea sa fac niste probe cu pcl-urile si trafurile .In primul filmulet este ampliful cu trafuri de aritma ?Multumesc anticipat !

Ampliful in ultimul clip prezentat este cu 6f3p (ECL82) in configuratie stereo, construit dupa schema de la Supraphon (aici topicul: viewtopic.php?f=205&t=60929 )Schema:download/file.php?id=46474&mode=viewCristian
Link spre comentariu

Cond. din catodul pentodei (20uF) e figurat invers. E bine de stiut pentru cine nu stie si ia schema de buna.Am avut pe mana o asemenea "valijoara" si era montat un C acolo "la fel de invers". Era de IPRS, dovada ca intrase un mester distept. Culmea e ca mergea si asa, baiul principal atunci era acul. Probabil nu era suficient de "polarizat".

Link spre comentariu

Cond. din catodul pentodei (20uF) e figurat invers. E bine de stiut pentru cine nu stie si ia schema de buna.Am avut pe mana o asemenea "valijoara" si era montat un C acolo "la fel de invers". Era de IPRS, dovada ca intrase un mester distept. Culmea e ca mergea si asa, baiul principal atunci era acul. Probabil nu era suficient de "polarizat".

Buna remarca, si pe bara de alimentare IT (+217V) condensatorii sunt polarizati invers.Cand l-am realizat am tinut cont de faptul ca cei trei electrolitici sa fie cuplati cu minusul la masa montajului si n-au fost probleme. In varianta stereo am folosit aceiasi bara IT pentru ambele canale si condensatori de capacitate de peste 10 ori mai mare decat cel figurat in schema, necesari pentru un filtraj mai bun;In locul rezistentei de 3,3K am pus un soc de cativa mH, un transformator bobinat pana la refuz cu o singura infasurare folosind sarma de CuEm diametru 0.1mmAm corectat schema:
Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Uite si o schema cu ECL82(6f3p)-SE (reactii negative mai deosebite),reactia determina un sunet echivalent trioda etaj final ,reactia catod finala imbunatateste substantial raspunsul la frecvente joase ,este bine ca tensiunea de alimentare sa fie cea precizata in schema(in alta situatie nu mai sint valabile valorile rezistentei de catod finala si valoarea rezistentei g2 finala ,de asemeni si Ra poate fi usor diferit-functie de Ua...

Pentru ca imi era dor de un SE am zis sa incropesc rapid unu cu ce am prin casa. Cind sa termin o lampa a sucombat. Noroc ca dl. Mateescu avea rezerva citeva.Schema este de dl. Vali http://oi52.tinypic.com/1zv49z6.jpg si comparativ cu un Marantz PM25 la volume identice din "pacate" SE-ul cistiga :da . Am ajuns la schema asta dupa ce am incercat multe altele: de la Ziphona, Unitra, etc. Pot sa confirm ca reactiile sunt deosebite. Condensatorul din catodul finalei este bine ales, basul fiind perfect. La fel reactia, pt. sunetul trioda, anod-anod.Pacat de puterea mica, dar pe boxe de 95 dB recuperate dn boxele Club 2000 Romanesti (13 inch, 12.5 W, 6.3 ohm, 95 dB), deja seara jumatate din volum e destul https://picasaweb.google.com/100591562823636348352/6f3pSe#5643378121443502114. Acum il inteleg pe dl. Vali de ce cere SPL si diametru mare de la difuzoare.Poze si schema aici https://picasaweb.google.com/100591562823636348352/6f3pSe# si filmulet cu "ascultare" pe VTP cu difuzoare copie Tannoy
Scuzati carcasa, dar dorinta de a bricola a fost mare. Nu am brum deloc. Trebuie respectate valorile si tensiunile din schema pt. performante maxime.
Link spre comentariu

Fratilor tocmai am dat de o mina de aur dupa cum ziceti ,zilele astea am intrat in posesia a 18 buc 6f3p si nu stiam ce sa fac cu ele :nas: dezvoltati subiectul va rog ... de exemplu ma intereseaza SE-ul la ce putere de iesire este ? Un PP o schema ? Merita lampa asta efortul in comparatie cu 6P14p sa zicem ? Intreb si eu asa ...daca se gaseste cineva sa-si toceasca degetele ca sa raspunda ; putin offtopic dar nu m-am putut abtine.

Link spre comentariu

Fratilor tocmai am dat de o mina de aur dupa cum ziceti ,zilele astea am intrat in posesia a 18 buc 6f3p si nu stiam ce sa fac cu ele :nas:

Incearca sa-ti faci un sistem audio 5+1 comandat de un home cinema.ai avea nevoie de 6 tuburi in configuratia SE sau 12 in configuratia PP.
Link spre comentariu

Incearca sa-ti faci un sistem audio 5+1 comandat de un home cinema.ai avea nevoie de 6 tuburi in configuratia SE sau 12 in configuratia PP.

Mai degraba PP, puterea este foarte mica. Pt. sistem ar trebui si 5 boxe cu spl f. mare, iar sa duci un subwoofer cu 6f3p nu vad cum, poate sa faci 5 vtp-uri, cum am eu (pe difuzor de 16 cm chiar sunt frumoase si zvelte cutiile), cu ceva difuzoare recuperate si va fi multumitor si la bass. :da Sa asculti un concert in DTS cred ca ar fi o incintare.
Link spre comentariu

Mai degraba PP, puterea este foarte mica. Pt. sistem ar trebui si 5 boxe cu spl f. mare, iar sa duci un subwoofer cu 6f3p nu vad cum, poate sa faci 5 vtp-uri, cum am eu (pe difuzor de 16 cm chiar sunt frumoase si zvelte cutiile), cu ceva difuzoare recuperate si va fi multumitor si la bass. :da Sa asculti un concert in DTS cred ca ar fi o incintare.
Un amplif PP cu ECL 82(6f3p) de vreo 7W sinus l-am gasit aici
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări