Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SE EL84/6p14p CU 5T3S

byt

Postări Recomandate

Asa cind alti sunt pe la mare.-- :nebun:

SE EL84 cu redresare 5T3S --eu folosesc el84 mullard si in pre ecc83 telefunken

http://i27.tinypic.com/qoeqyv.jpg

http://i26.tinypic.com/2e4es2c.jpg

http://i25.tinypic.com/ad2jgo.jpg

http://i26.tinypic.com/14ddgte.jpg

3,5--4 V iesire ---transformatoare philips 5,2k

mai am de pus potentiometru sa vad unde ? si gata ---poate pun si un instrument de masura pe finali sa dea mai bine ???

in rest se aude fff bine :nebunrau:

la buna vedere :nebunrau:

byt

astept ginduri de la voi :bataie

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• byt

3

• Kosmin

1

• ioannis

1

• danzup

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

SE EL84 cu redresare 5T3S --eu folosesc el84 mullard si in pre ecc83 telefunken .......astept ginduri de la voi

Langa 5t3s stau mai bine 6p14p-ev si 6n2p-ev decat mullard :rade: asa langa mullard puteai pune GZ34(eventual metal base) ca sa "incalzeasca" atmosfera, nu ca 5t3s n-ar face-o.cu sunetul cum e? ceva diferente majore intre mullard si 6p14p ?la ce tensiune ai conzi aia de 220uF din catod? ca par cam mari in poze.....seamana cu model snap-in de 250v-400v
Link spre comentariu

SE EL84 cu redresare 5T3S --eu folosesc el84 mullard si in pre ecc83 telefunken .......astept ginduri de la voi

Langa 5t3s stau mai bine 6p14p-ev si 6n2p-ev decat mullard :rade: asa langa mullard puteai pune GZ34(eventual metal base) ca sa "incalzeasca" atmosfera, nu ca 5t3s n-ar face-o.cu sunetul cum e? ceva diferente majore intre mullard si 6p14p ?la ce tensiune ai conzi aia de 220uF din catod? ca par cam mari in poze.....seamana cu model snap-in de 250v-400v
Ai dreptate Kosmin , mai ales ca eu am toate tuburile astea si in teste mullard/RFT/tesla tipa pe cand cele rusesti canta .Poate e o impresie personala , dar repet dupa teste doar cele rusesti m-au uns la suflet (vezi threadul meu ).Revenind la subiect : FELICITARI !O lucrare curata , frumoasa , foarte bine executata , un amplificator deosebit !La mai multe !
Link spre comentariu

Ca bine zici .....cam toate lampile trebe' sa fie de aceasi rasa...altfel e ca si cum ai avea volan de dacie pe un mercedes :rade: ....lasind gluma la o parte ,a pus si omu' ce avea la indemina iar diferenta dintre un el84 mullard si 6p14p e evidenta si nu ma refer la cea de pret :limb: ci in calitatea sunetului.......pt cine are urechi fine evident.... :band
Link spre comentariu

Multumesc pentru aprecieri.Sa raspund pe rind .....Gabriele Am sa incerc sa schimb rezistorul de 150 ohm cu 270 ohm -- cred ca scade amplificarea si creste calitatea.revin cu masuratori,oricum raspunde ff bine si la maxim nu am distorsiuni (poate undeva la uzura sa fie ceva )Kosmin condensatorul de 220u, da este la tensiune de 350vdc dar nu ma deranjeaza pentru ca este pus caracteristica condensatorului.Diferenta este mare intre 6p14p care se aude mai pe bass si mullard care este mai inalta (finuta,culege mai bine frecventele inalte ) depinde de urechia fiecaruia, nevasta spune ca se aude mai clar si mai cald (ureche de nevasta) cit despre GZ34 am una si pot face modificari pentru brand in rest tot aia face.Danzup ---este adevarat ca tuburile rusesti sunt mai permisibile (TOLERANTE, REZISTENTE) fata de vest care sunt mai calculate mai precise, depinde de schema si ce vrea fiecare sa faca cu amp.byt

Link spre comentariu

daca schimbi rezistenta din catod la 270 ohm scade ceva puterea ,amplifcarea ramine sensibil aceasi insa menajezi lampa finala...si ii lungesti viata,pt configuratie trioda si alimentata la 250v e indicata si in catalog valoarea asta ....dar tu cum o alim. la peste 300v zic ca e mai indicat asa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări