Vizitator gheo19 Postat August 3, 2009 Partajează Postat August 3, 2009 Cine ma ajuta si pe mine sa ma lumineze ca mi-sa ars becul caut un motor vibrator pentru a mi realiza o masa vibranta ..de aceea caut un motor de putere mare cu o forta centrifuga mare dar sa fie monofazic ..pentru ca nu am acces la o retea trifazata .am gasit ceva motoare spre exemplu acesta .....Mechanical FeaturesGeneralWorking Moment 6.19 kgcmFC 321 kgBearingsTYPE (SKF) 6303 2RSLife(h) 100% 190080%: 371150%: 15202Bearings Grease (SKF LGHP2)Electric FeaturesGeneralNominal Voltage 400 VoltPower 0.27 kWCurrent A Max 0.52 A YPower factor 0.84la/ln 3,6II 3D 100 °Cdar mi-se pare slab pentru masa pe care vreau sa o proiectez ...am mai gasit si acest model si aici vreau sa ma luminati daca este monofazat sau trifazat Mechanical FeaturesGeneralWorking Moment 68.1 kgcmFC 3252 kgBearingsTYPE (SKF) NJ 2311 C3Life(h) 100% 1746080%: 3673650%: 175990Bearings Grease (SKF LGHP2)Lube Schedule (g) 26Lube Replacement (g) 52 Electric FeaturesGeneralNominal Voltage 400 VoltPower 2.9 kWCurrent A Max 5.3 A YPower factor 0.82la/ln 8,3II 3D 135 °CCe parere aveti ? puterea e mult mai mare si cred ca ar fi suficient de puternic binenteles daca ar functiona la retea monofazata ..niste ideii parerii????tnks Link spre comentariu
Laci Postat August 3, 2009 Partajează Postat August 3, 2009 Current A Max 0.52 A Y , litera Y inseamna conexiune in stea a celor 3 infasurari, 400V iarasi se refera la retea trifazica Link spre comentariu
Vizitator gheo19 Postat August 3, 2009 Partajează Postat August 3, 2009 si atunci de ce imi zice vanzatorul celputin la primul model despre care am discutat personal cu ei si la care mi-au facut oferta ca este monofazat ..nu mai inteleg nimik Link spre comentariu
Laci Postat August 3, 2009 Partajează Postat August 3, 2009 La intrebarea asta nu pot sa-ti raspund reteaua monofazata are 230V nominal, roaga-l sa lege la retea Link spre comentariu
zal Postat August 4, 2009 Partajează Postat August 4, 2009 230V e pe hîrtie, c? a?a au copiat în ministerul energiei ni?te normative din vest, f?r? s? gîndeasc?. M? mir c? nu au s?rit direct la 240V/60Hz. Link spre comentariu
Dr.L Postat August 4, 2009 Partajează Postat August 4, 2009 eu am la priza deobicei 230v Link spre comentariu
Vizitator gheo19 Postat August 4, 2009 Partajează Postat August 4, 2009 cred ca ma las de meserie cu vibratoarele astea sincer nu stiu ce sa aleg cel care zice ca ii monofazic are doar 0.27kw nu ma priicep daca va face fata sau nuh ..asta este Link spre comentariu
rasputin Postat August 4, 2009 Partajează Postat August 4, 2009 Colegu Gheo 19 , imi dau si eu cu parerea, de fapt eu as proceda in acest fel .Inainte de toate , indiferent ce zice vanzatorul , eu sunt de aceeasi parere cu colegul Laci ( asta in ideea ca dvs. ati reprodus intocmai datele ) cele doua motoare sunt trifazate .Mai departe , dat fiind faptul ca nu stapanesc limba marelui Will (William Shakespeare), plus prescurtarile de rigoare ( in test sunt date momente de forta , greutati , ceva durata de lucru in functie de gradul de incarcare ) incep sa cred ca astea sunt datele unor vibratoare ( sau mese vibrante ) .Cum nu sunt sigur de cele de mai sus , trec peste ele .Eu as aborda problema astfel :1) -Trebuie sa realizez o masa vibranta , pentru a vibra( a pune in mioscare o masa de x Kg( kilograme , date prin tema de proiectare ) . Ma apuc si studiez toata documentatia de proiectare a unei astfel de mese .2) - Aceeasi tema ca mai sus . Sar peste partea de proiectare si ma inspir din mese deja realizate . Vad ce puteri au si ce mase utile pun in vibratie ( lucru ) , dupa care incerc sa stabilesc un optim pentru mine . Nu este regula de trei simpla , dar nici prea departe nu este .3) La acest punct , sunt tentat sa imbin punctele 1 si 2 .Eu inclin mai mult spre acest punct . Imi place sa vad ce nazbatii imi ies din calcul , si apoi verific daca in practica ,altii folosesc nazbatii similare .Dvs. daca sunteti presat de timp , si vreti sa realizati rapid ceva practic , eu zic sa ramaneti la punctul doi .Acum , dat fiind faptul ca vanzatorul spune ca are si motoare de 0,27 Kw monofazate , eu cred asa ceva . Am insa o banuiala ( nu e musai sa fie asa ) : aveti grije ca vanzatorul sa nu fi inteles ca va trebuie un vibrator, si dvs. aveti insa nevoie de un motor pentru o masa vibranta , cu anumite caracteristici tehnice .Mai multe detalii , despre aplicatia in cauza ,cred ca ar fi binevenite . Link spre comentariu
Vizitator gheo19 Postat August 4, 2009 Partajează Postat August 4, 2009 Va multumesc pentru interesul si timpul acordat ..si revin cu noi detalii "poate poate iese ceva " Deci din daele culese de mine de pe Google ,..mi-am facut cat de cat o idee ... Vreau sa proiectez o masa vibratoare si sunt in stadiul de proiect,(schitza) am reusit sa adun niste ideii de la alti constructori ,tehnic vorbind am facut necesarul de material, dimensiunile de gabarit ale mesei ,binenteles abia dupa ce o voi suda imi voi putea da seama cu exactitate de greutatea platformei vibratoare (partea de deasupra arcurilor..cea care va vibra pe verticala ) in functie de greutatea aceasta +incarcatura maxima despre care am o idee ma voi gandi si la motor...desi aceasta e marea problema , deci sa revin si facem un calcul aproximativ- partea superioara a mesi vibrante va ajunge undeva la maxim 70-80kg iar incarcatura maxim 150 kg total ar fi aproximativ 250 kg (aici am calculat si greutatea motorului )de vibrat pentru aceasta greutate imi trebuie un motor vibrator care sa o vibreze am sa atasez mai jos niste poze cu tipuri de motoare eventual si niste linkuri . Un constructor de astfel de mese vibrante mi-a oferit o masa, pentru a produce stalpi de gard la care un stalp in timpul prelucrari cand betonul este ud nu cred ca depaseste 120kg , ..el foloseste aceasta configuratie: Masa vibranta pentru placi si stalpi de gard Dimensiuni de gabarit Lungime: 2500 mm Latime: 600 mm Inaltime: 700 mm 2 motovibratoare: putere 0,75kWx 3000rpm; 220V un altlul foloseste :Caracteristici tehnice: -Tipul masinii:fixa cu un sistem de vibrare electro-mecanic; -Dimensiuni de lucru: 2000x1200 mm; la solicitarea clientului se pot executa si alte dimensiuni:1200x1200 mm -Tip motor de actionare: 2,8Kw,3000 rot/min, 220 V -Greutate instalatie:460 Kg. -Dimensiuni de gabarit: 2000x1200x900 mm. link.....http://www.mktech.lx.ro/produse1.html Problema mea este la alegerea motorului binenteles daca as fi fost "instare" de niste calcule fizice ash fi rezolvat problema da nah daca mi-a placut sa chiulesc asta este Nu sunt presat de timp dar vb aia ce poti face azi nu lasa pe maine timpul trece si imi pierd si rabdarea ..stiu ar fi mai simplu sa cumpar una gata facuta da pretu cu transport cu tot bate undeva la 1500euro ....iar daca ar fi sa o fac eu as iesi undeva la 400 ... hai ca atasez niste poze cu ceea ce ash vrea eu sa fac si niste pdf cu tipurile de motoare de la cei care mi-au facut ofertele .. linkuri :http://www.onexconcept.ro/produse.html http://www.componenteindustriale.ro/ro/ ... atoare-13/ http://www.wamgroup.com/contents/rangeM ... =50&atex=1 http://vibrationnationblog.blogspot.com ... costs.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum