Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dif subwoofer

MDshelll

Postări Recomandate

Salut, as vrea sa confectionez un tub de bass, problema este ca nu stiu ce difuzor sa cumpar, as vrea bass adanc si lung si putere cat de mare, evident toate astea la bani putini :) Cam ce difuzor imi recomandati?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ari_panterra

3

• ionut20

2

• MDshelll

2

• eddy_knnabis

2

Masina e dacia logan, acuma nu cred ca are o asa mare importanta masina daca e tub, incinta acustica e tubul nu masina poate gresesc.. in fine. Puterea inca nu am stabilit-o, dar cred ca ceva pe la 300w 400w. Si ma gandesc ca ar fi ok un dif cu diam de 15 toli. Dar am nevoie de ceva mai concret

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

sfatu meu..dale **** de woofere ca te mananca de bani...si zic asta din proprie experienta:

1: daca vrei woofer de putere iti mai trebuie bani de inca un amplificator pe difuzoare...altfel auzi numai bas...pe partea cealalta daca nu il vrei asa puternic..incat sa mai auzi si medii si inalte..nu is are rostu..faci treaba si cu difuzoarele

2: wooferul tre sa fie ultimu lucru la care te gandesti..mai intai vezi statie..vezi cabluri(cablurile costa destul de mult ca nu pui orice cablu)

3: baterie consumata aiurea...am baterie la logan de 3 ani de zile..adica de cand am cumparat masina...daca tineam wooferul nu stiu cata viata mai avea bateria

sfatul meu..iati un mp3 cat de cat bun(eu detin un pioneer deh-3900mp..am dat 200 lei pe el si sunt foarte multumit)..puneti niste difuzoare cat de cat bune(se gasesc multe difuzoare bune la preturi de nimic..da-mi pm daca vrei sa iti dau un link sau sa te sfatuiesc in alegerea difuzoarelor)..ceva de 16.5 pe fata si pe spate ori ovale ori tot 16.5..si credema ca se va auzi foarte bine si fara woofer. pe un woofer cu statie cabluri si toate **** dai undeva la 500 lei...cu banii astia iti pui un "sistem" decent pe masina...eu unul asa am facut si nu trebuie mai mult

Mai usor cu limbajul de mirc ... ca nu suntem la piata.

edit by Ionut

Link spre comentariu

sfatu meu..dale **** de woofere ca te mananca de bani...si zic asta din proprie experienta:

1: daca vrei woofer de putere iti mai trebuie bani de inca un amplificator pe difuzoare...altfel auzi numai bas...pe partea cealalta daca nu il vrei asa puternic..incat sa mai auzi si medii si inalte..nu is are rostu..faci treaba si cu difuzoarele

2: wooferul tre sa fie ultimu lucru la care te gandesti..mai intai vezi statie..vezi cabluri(cablurile costa destul de mult ca nu pui orice cablu)

3: baterie consumata aiurea...am baterie la logan de 3 ani de zile..adica de cand am cumparat masina...daca tineam wooferul nu stiu cata viata mai avea bateria

sfatul meu..iati un mp3 cat de cat bun(eu detin un pioneer deh-3900mp..am dat 200 lei pe el si sunt foarte multumit)..puneti niste difuzoare cat de cat bune(se gasesc multe difuzoare bune la preturi de nimic..da-mi pm daca vrei sa iti dau un link sau sa te sfatuiesc in alegerea difuzoarelor)..ceva de 16.5 pe fata si pe spate ori ovale ori tot 16.5..si credema ca se va auzi foarte bine si fara woofer. pe un woofer cu statie cabluri si toate **** dai undeva la 500 lei...cu banii astia iti pui un "sistem" decent pe masina...eu unul asa am facut si nu trebuie mai mult

Mai usor cu limbajul de mirc ... ca nu suntem la piata.

edit by Ionut

cand vei scoate tu frecvente sub 80hz cu difuzoare de 6,5'' cu volumul HU-ului peste jumatate din putere sa,da-ne si noua de stire.unora le place ''efectul'' subwoofer-ului (nu woofer,acela e difuzor de bas,asta au coaxialele tale de 16,5)
Link spre comentariu

nu stiu cat coboara ca nu a stat nimeni sa testeze..dar in orice caz coboara mai mult de 80hz..in fine..important e cum se aude...si eu unu sunt multumit..cu bani relativ putini...eu am dat un simplu sfat...omul a spus ca vrea ceva la bani putini..si scuza-ma..ca un woofer nu il pui cu bani putini..corect?..de-aia am zis..decat un woofer si sa nu aiba "sq" deloc...mai bine niste coaxiale ieftine noi care zic eu ca se aud perfect pt banii care ii dai pe ele. pe mine tot sistemul de pe masina m'a ajuns 450 lei cu player sh...la banii astia ce mai vrei?..daca as mai pune subwoofer..as mai da inca pe atat. a..si imi cer scuze pt limbaj

Link spre comentariu

poti pune si cu bani putini,dar daca alergi dupa cabluri 'de firma' si alte d-astea,normal ca te scutura bine de banicablu pt instalatiile electrice merge fara probleme,papuci si soclu de siguranta se gasesc...in total sub jumate de pretiar ca sa mearga cu bani putini,ceva de 50w cu un tda1562 e decent,macar coboara suficient in frecventa. si la puterea asta,n-ai mari probleme nici cu cablurile

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Ca sa nu incep un nou topic, va retin atentia cu urmatoarea chestiune:Aveam un radiocd ,nerelevant, si am revenit la radiocasetofonul original, un Gamma 3 ( 4x10W), la care am refacut corectia de ton. In el mai e loc pt un filtru activ si pt potentiometrele aferente.Amschimbat si dif, pe fata circular 4", spate 6x9". Situatia s-a imbunatatit radical, mai ales ca folosesc un mp3 player cu modulator. Apropo , partea de radio este excelenta. Nu e problema la manufacturare indiferent de directieInsa , desi suna plin , curat si bine proportionat , cu motorul oprit, in mers nu e destul bas. Ascult in principal rock progresiv si jazz. Ar mai trebui ceva pe bas,dar nu e nevoie sa sara numarul de pe masina si nici sa apara cucuie in caroserie.spatiu ptr un dif ar fi cam 1m x 0,4 m x 0,25m. Cam ce solitie ar trebui sa abordez?Putere? , diam dif? woofer sau subwoofer? incinta inchisa sau basreflex?......

Link spre comentariu

playerul are iesire de mica putere pentru statie? Ce marca e modulatorul .... Verifica daca nu ai din modulator setari legate de bass. Problema e ca la redarea de pe tuner, tine mult de player, calitatea frecventelor joase.

Link spre comentariu

nu e din modulator, situatia se pastreaza si daca remontez radiocd-ul. la fel si daca furnizez semnal audio de pe un cd extern, cd audio nu mp3.Din contra , cu Blaupunkt gamma 3 zona frecventelor joase este mult mai bine pusa in valoare.Din acest motiv spun ca radio de pe Blaupunkt e foarte bun.Lipsa zonei de joase apare in mers, cand zgomotele datorate rulajului si motorului sunt semnificative spre importante.Ideea ar fi sa incerc o amplificare suplimentara numai pe partea dejoase, la o prima apreciere, de la 300 Hz in jos.Nu e o problema un filtru activ cu ft reglabil.Dar cam cat sa fie puterea , cam ce diametru de dif, sugestie de constructie , etcCum spuneam , loc de dif este berechet, am un vw passat variant 1992.Pe dealta parte , parca nici sub nu se preteaza, neexistand necesitatea unei bubuieli continue .Partea de interes e cate o ch bass care are o partirura complexa , mult peste genul techno , unde bubuie cam acelasi lucru intreg cd-ul.Altfel spus , sub 100 Hz nu e nimic de auzit.Ex: Niacin -Elbow Grease

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări