Vizitator nashka Postat Mai 31, 2005 Partajează Postat Mai 31, 2005 cu o statie eu le-am spart,dar indirect, m-a ajutat si vecinu de dedesubt Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Mai 31, 2005 Partajează Postat Mai 31, 2005 vecinul a dat cu un bolovan ? Link spre comentariu
adi_0106 Postat Mai 31, 2005 Partajează Postat Mai 31, 2005 Mie nu mi se pe sparg geamurile ca sunt prinse bine :wink: (tata e meserias) desi vibreaza binisor, dar mi se reseteaza ceasul ala digital :shock: :shock: Link spre comentariu
Vizitator GilbertCD Postat Iunie 22, 2005 Partajează Postat Iunie 22, 2005 Eu am spart o damigeana mare de tuica cu o chitara de Bass... O fii intamplare... poate. Dar cum am dat pe ea (pe chitara).... Buum ) poate oi fi cantat fals... daca se paote numii cantat... o nota ) Link spre comentariu
Metallman Postat Iulie 13, 2005 Partajează Postat Iulie 13, 2005 Mda... fericit ca imi terminasem subwooferu' auto... un pioneer 800RMS... dupa o saptamana de calculat cutia ca sa imi iasa la "sange", am zis sa dau tare in el ptr. test... si am dat cu 350RMS (dintr-un holton).Dupa 30 secunde, tot ce am vazut... a fost ca mi-a cazut o vaza de cristal de pe dulap... nici nu am apucat sa opresc muzica ca in timp ce ma duceam spre calculator... imi cazuse si scrumiera de pe birou...S-au facut tandari, bineinteles...Pe cine am dat vina? PE VASILE! El e vinovatu'... a pus odata pe forum Holton-ul ala AV800! Daca nu punea si cablaju, nu cred ca ma apucam de el...(aveam doar schema la momentu' ala si mi-era lene sa-i trag cablaju').Glumeam... eventual pot chiar sa-i multumesc lui Vasile ca a pus si cablaju :)Oricum... chiar daca vibreaza toate... geamuri nu am vazut si nici nu am auzit sa se sparga (excluzand forumul). Link spre comentariu
radue Postat Iulie 13, 2005 Partajează Postat Iulie 13, 2005 De crapat am vazut si eu geamuri crapate de la bas ( destul de joasa frecventa, mai bine spus subbass )Uitati-va la videoclipul lui Petey Pablo - Vibrate sa vedeti cum se sparg geamuri la masini.Acum daca o fi trucat nu stiu stiu, cu toate ca e reclama la MTX Audio :roll: Un prieten mi-a spus de curand ca un amic de-al lui, la un chef a crapat un geam cu 2 Pioneer CS-901 ( 2 dif de 12" parca ) puse la o statie Panasonic intr-un bar de la sat de 4*6m.Acum vreau sa bag si eu intr-o camera de 4*6m 2 HP-15W la un amp de 2*200 sau mai mult sa vedem cum se descurca.Mentionez ca am termopane.Eu personal am reusit sa fac toate termopanele din camera mea sa vibreze destul de bine, dar sincer nu prea as vrea sa le sparg, ca totusi "e scumpe" pt mine.PS:Cei care au puteri mari in masini au de obicei sticlaria inlocuita cu plexiglass de vreo 2-3 cm sau chiar mail mult. Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 13, 2005 Partajează Postat Iulie 13, 2005 Si eu am auzit povesti de geamuri sparte cu combine amarate... :lol: :lol: Iar cat despre videoclipuri... :lol: mai stiu unu al lui m. jackson in care datea piticu la chitara si tac-su zbura cu tot cu fotoliu :lol: ...o fi trucat?..chiar nu stiu.. :lol: Termopane cu muzica nu ai cum sa spargi, sunt f rezistente, eventual daca foloseti puteri spectaculoase. Link spre comentariu
radue Postat Iulie 13, 2005 Partajează Postat Iulie 13, 2005 Stiu si eu videoclipul ala: parca apare un pusti cu o chitara si 2 boxe cu 4 difuri si zboara aia de pe canapea, ala sigur e trucat. Dar faza cu Vibrate pare totusi reala, mi-a mai povestit un prieten ca a fost o data in Italia si intr-o parcare era unu cu un sistem audio pe masina super tare ( zice el, eu nu l-am vazut ) si la un moment dat vine un tip si il ia la misto ca ce face el cu geamuri de plexiglas de 3 cm in masina.Nervos tipul se duce si da la max sistemul si bum, mistocaru :shock: vede cum ii pica toate geamurile.Eu totusi cred ca daca bag in camera mea un horn bine proiectat si dau 500-600 W in el praf geamurile :twisted: ( Fie ele termopane, fie ele orice )PS: Eu am facut termopane se vibreze cu un sub cu 2 Eurotecuri de 10" intr-o incinta inchisa, la SPL lasa de dorit, dar daca stai la 1 m se simte destul de bine, paca ca nu se si aude. :( Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 13, 2005 Partajează Postat Iulie 13, 2005 si eu le-am facut sa vibreze...dar pana sa se sparga mai e.....Incearca sa spargi unul cu mana, sa vezi ce greu e :x :twisted: Am vazut pe cineva care avea cam 70kg care s-a asezat pe un geam si l-a tinut.Deci inafara de cazul in care nimeresti la fix rezonanta nu prea ai cum sa le spargi.Si nu cumva sa iti intre peretii in rezonanta ca poate iti apar crapaturi si pe ei. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Iulie 13, 2005 Partajează Postat Iulie 13, 2005 ca si asta? :twisted: http://www.hi-fi.ro/fhifi/download.php?id=3834 http://www.hi-fi.ro/fhifi/download.php?id=3833 Crapatura a aparut in timpul testarii cu semnal sinusoidal swept 40-150Hz amplificat cu un Dogged SX1000 cuplat in punte (1000W RMS/ 8 OHM) Subwoofer-ul vinovat era un bassreflex cu Paacoustic Challenger C18-650EL Cred ca de acum fac teste de putere in aer liber, pt ca se pare ca blocurile comuniste nu sunt destul de bine construite ca sa reziste la asa abuzuri :lol: Link spre comentariu
radue Postat Iulie 13, 2005 Partajează Postat Iulie 13, 2005 Sa sti Sharky ca te cred in leg cu frecventa de rezonanta si cred ca sunt fff rezistente, dar totusi o lovitura dintr-un horn la 400-500 W intr-un geam nu cred ca se compara cu o lovitura de pumn.Este intr-adevar cale lunga de la vibrat la spart dar totul are un inceput Si in legatura cu crapaturile in pereti am si eu un intr-o muche a camerei una lunga de vreo 2 m care acum 6 luni cand m-am mutat eu nu era.Oricum parerea mea este ca de la 500 W in sus se pot sparge gfeamuri, nu neaparat termopane... Link spre comentariu
adi_0106 Postat Iulie 13, 2005 Partajează Postat Iulie 13, 2005 Oricum parerea mea este ca de la 500 W in sus se pot sparge gfeamuri, nu neaparat termopane...nu numai puterea sparge geamurile iti trebuie frecventa fff joasa la un SPL mare Link spre comentariu
radue Postat Iulie 13, 2005 Partajează Postat Iulie 13, 2005 Stiu, de aceea vb de un horn ( folded horn ), cam pe la 40 Hz ce zici?Oare pot sa reproduc fr pe care o produc tirurile mari care tre pe lang un anumit obiect din sticla ( parca atunci rezoneaza geamul, nu? )Inca nu am horn-ul, dar cand il voi avea :twisted: :twisted: :twisted: Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 13, 2005 Partajează Postat Iulie 13, 2005 dar totusi o lovitura dintr-un horn la 400-500 W intr-un geam nu cred ca se compara cu o lovitura de pumn.clar ca nu se compara pt ca hornul loveste mult mai slab si pe langa asta presiunea e aplicata intregii suprafete, pe cand pumnul loveste intr-un loc.Eu ma refeream la lovituri serioase, nu "mangaieri tandre" :lol: Sau poate te gandeai ca arunci cu hornul in geam? :evil: Link spre comentariu
radue Postat Iulie 14, 2005 Partajează Postat Iulie 14, 2005 Intre lovitura de pumn si lovitura de horn, cred ca lovitura de pumn ar fi mai puternica, dar daca este data de unu care nici bobarnace nu stie sa dea.Acum sincer nu stiu ce sa zic, dar daca dintr-un folded horn sa luam de ex unul conceput dupa planul de la distribuitor: Selenium cu un 18SW1P modelul hornului HB1805A1 si sa dai 800 W RMS in asa ceva cu un sin la 45 Hz bineinteles la o dist de max 1 m minim 0.5m ( nu cred ca are cineva mana de 1 m sa loveasca geamul din :gradina" ) cred ca l-ar scutura bine de tot, poate si sparge.Poate o sa faca si cineva un test de genul asta, nu?"Sau poate te gandeai ca arunci cu hornul in geam?" La asta nu m-am gandit dar ar fi si asta o solutie daca ai lucra o sapt intreaga la un horn serios si ar suna ca Yung Chung in BR Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum