Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

termostat cu lm393

Reynolds

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Reynolds

5

• ghimpe--

1

• iozsi

1

• electronik

1

Top autori în acest subiect

• 2 luni mai târziu...

salutare , se pot modifica aceste scheme de termostate, pentru a functiona la temperaturi mai mari? intreb deoarece as dori sa le folosesc pt plaja unor temperaturi de la 0 grade la + 90grade, adik sa imi actioneze un releu , sa zicem, in functie de reglajul(temperatura dorita) pe care il doresc, sau aveti ceva idei? pot gasi asa ceva pe undeva, chiar si kit ansamblat??

Link spre comentariu
Vizitator skyuro

1. folosind comparatoare nu puteti avea o variatie a tensiunii de iesire direct proportionala cu temperatura.In acest caz aveti comnda gen: On-Off.Masurarea temperatuii este relativ complicata folosint comparatoare din cauza variatiei lente a tensiunii pe termoelement si din cauza tensiunii de prag a comparatorului de unde va rezulta o mica oscilatie in punctul critic de basculare.Folositi cel mai elegant LM 555 deoarece are inclus un circuit basculant R-S si este mult mai sigur.Deasemeni in Pinul Control puteti stabilii tensiunile de prag in functie de valoare termistorului la temperatura dorita2. Pentru variatii liniare si curenti mari 1-3 amperi folositi circuite integrate surse de tensiune variabile.LM 317+LM431,LM2576adj si folositi termistori adecvati .

Link spre comentariu
Vizitator skyuro

ar trebui modificat astfel incat sa am 2 praguri de temperatura minim maximsau cum ar trebui modificat?nu prea stiu cum ar trebui sa se comporte la centrala

Pt centrala termica se fabrica termostate omologate.Nu cred ca cineva pe forum te poate indruma catre un modul de temperatura realizat de tine, in necunostinta de cauza, tocmai pe un domeniu atat de sensibil.
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări