hmisy Postat Septembrie 30, 2009 Partajează Postat Septembrie 30, 2009 Buna.O intrebare de 10 puncte.Avizati cei care au construit receptoare multibanda sau rec pe 20m.Am o prblema cu trx-ul care este in constructie. Folosesc un dds pe post de vfo, si pe 14Mhz pe la capat 14.700-14.340 se aude o statie de radiodifuziune (ceva post arab), nu tot timpul, este ceva obisnuit sau ceva nu mi-a reusit la trx?Multumesc, Mihaly. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 14,700... 14,340 e o banda cam larga pentru ca sa apara un singur si acelasi post de radiodifuziune. Esti sigur ? S-ar putea sa fie intermodulatie, problema de rejectie frecventa imagine, sau problema de patrundere directa in calea de Rx a semnalului. Daca ai si S-metru, verifica cu cat scade indicatia S a acelui semnal atunci cand inserezi un atenuator cu atenuare cunoscuta (ex. 10 dB) inainte de borna de antena. Trebuie sa scada cu exact atenuarea respectiva. Daca scade cu dublul atenuarii (sau dispare total), atunci este IMD de ordin 2, probabil/posibil daca ai comutarea filtrelor BPF la intrare Rx cu diode favorizata de utilizarea unei antene acordata nu in 20m ci la frecvente mai joase. [O alta posibilitate de a confirma suspiciunea in ceea ce priveste IMD2 in diode, este sa "strapezi" diodele de comutatie: daca semnalul nedorit dispare, atunci a fost clar IMD in diode. Sau sa inserezi un FTJ la intrare. IMD2 se poate intampla si in alte etaje dar "si la case mai mari", vezi pagina 1 de la http://www.mods.dk/mod/kenwood/TS950_AT_mod_1.pdf , desi propagarea din perioada actuala nu favorizeaza deloc aparitia unor semnale foarte puternice] Link spre comentariu
hmisy Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Scuze am vrut sa zic 14.3-14.35Mhz, dar azi au aparut si mai jos alte programe in jurul lui 14.245,Acum am facut un FTJ la 16Mhz si am pus un FTJ de cca 7Mhz pe oscilator dar problemele nu au disparut.Deci pe intrare acum am un FTJ 16Mhz, un FTB din A412, un preamplificator cu 2 FET-uri J310 in paralel , grila comuna dupa care un mixer cu un NE612, oscilator cu DDS. Comutarea filtrelor de banda este facut cu diode BA482. cu aceasta configurare merge frumos in momentul in care dispar posturile de radiodifuziune, acum cca. 2 saptamani am auzit si PY. Antena i-mi rezoneaza pe 14Mhz partea de jos, mai corectez din tuner dar nu prea este necesar. Am sa incerc sa strapez diodele sa verific cele spuse de tine, am si S-metru pe rec. cand ma acordez perfect pe statia de radiodif. acul i-mi iese pe partea cealalta (mi se stramba acul HI! ) deci vine foarte puternic.Am uitat sa spun ca FI-ul il am cu cuartzuri de 9.8304Mhz ia vfo la 4 si ... Mhz. Link spre comentariu
hmisy Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Am eliminat partea de intrare (FTJ-FTBcu diode- Preampl.) si am introdus un filtru asemanator cu cel din A412, fara preamplificare, direct in mixer si tot se aude statia radio, bineinteles ca mai slab (probabil lipsa amplificator). Link spre comentariu
yo9hrb Postat Octombrie 1, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Ieri seara, dupa ce ai postat, am ascultat si eu banda de 14MHz. Ce-i drept, cu o antena de toata jena, amplasata in camera de hotel, la parter. N-am auzit nici o statie comerciala. Dar se poate sa fie si de la antena. Link spre comentariu
hmisy Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Ca antena folosesc o antena Windom, foarte interesant este ca am ascultat acum cca 15 minute postul de radio, vorbea parca ceva araba si a pomenit destul de des de deutsche welle si armenia. La un moment dat a enumerat niste freqvente nu am inteles ca nu stiu araba Hi!, dupa care a disparut si de atunci e libera freqventa, asta de cca 5 minute. acum merge frumusel banda de 14Mhz Link spre comentariu
Vizitator yo9hnh Postat Octombrie 27, 2009 Partajează Postat Octombrie 27, 2009 Buna ziua,Stiti cumva un magazin online(din tara) sau vreun radioamator care vinde toruri T37-6 si T50-6 sau este cineva dintre voi care este dispus sa-mi vanda cateva toruri din cele mai sus mentionate.Intentionez sa imi construiesc o versiune de Taurus. :bere: O zi buna Link spre comentariu
Vizitator vallywally Postat Octombrie 27, 2009 Partajează Postat Octombrie 27, 2009 viewtopic.php?f=16&t=47929Si o noapte si mai buna. Link spre comentariu
yo3ihg Postat Octombrie 27, 2009 Partajează Postat Octombrie 27, 2009 sau la yo7ckq [email protected] Link spre comentariu
Vizitator yo9hnh Postat Octombrie 27, 2009 Partajează Postat Octombrie 27, 2009 Thanks Link spre comentariu
Marele Savant Postat Octombrie 29, 2009 Partajează Postat Octombrie 29, 2009 Io-te cum mi-a iesit mie receptorul. De emisie nu ma apuc deoarece am o anumita parere despre transceiverele cu 2 filtre si 2 bfo-uri si momentan nu mi-o schimb. Cele bune, Emil Link spre comentariu
yo6pir Postat Octombrie 29, 2009 Partajează Postat Octombrie 29, 2009 Emile, felicitari pentru realizare, a iesit fain! Cum merge? L-ai testat in trafic, se aude bine?Oricum esti de laudat ca ai salvat onoarea celor 12 care s-au laudat ca-l fac, acest Taurus, si n-au facut altceva decat sa se laude. Sper sa ma insel dar dupa cum avem feed-back de la ei asa se pare. Inca odata felicitari si da-i inainte, spor la construit! 73! de YO6PIR. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Octombrie 29, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2009 Receptorul l-am terminat si eu, dar FTB-ul mi-a iesit jalnic. Cred ca torurile pe care le-am avut au caracteristici foarte departe de ce ar trebui. De ex, bobina oscilatorului am inlocuit-o cu una normala, de prin televizoare. Cu torul nu reuseam sa-l fac sa oscileze mai mult de 800kHz, oricate spire i-as fi scos. Acum merge in banda de 20m, dar mai trebuie sa umblu la FTB, deoarece functiona pe undeva spre 17...18MHz. Spre rusinea mea nu am un L-metru. Link spre comentariu
yo4hhp Postat Octombrie 29, 2009 Partajează Postat Octombrie 29, 2009 Eu nu mai fac Taurul, ca tot am cumparat mc-ul, nu vreau sa-l las sa zaca si incerc un trx cw pe mai multe benzi, si cu manipulator cu pic12c509 inclus. Link spre comentariu
yo6pir Postat Octombrie 29, 2009 Partajează Postat Octombrie 29, 2009 ]=" Spre rusinea mea nu am un L-metru.Ce te tine in loc sa faci un LCmetru cum am facut noi aici pe forum?E simplu, piese putine, se gasesc usor, se programeaza simplu, ce mai? Da-i bice!Scuze de off-topic! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum