Marele Savant Postat Septembrie 3, 2009 Partajează Postat Septembrie 3, 2009 Astept cu nerabdare! Eu traiam cu impresia ca deja l-a facut cineva si asteptam sa aflu cum e cu raa-ul. Acum incerc sa inlocuiesc ftb exterior realizat cu bobine normale cu unul cu toruri. La prima strigare am obtinut o caracteristica precum cea din poza, destul de buna asa ca trebuie sa vad unde am gresit. Pentru cei interesati, am folosit toruri de tip T37-2 cond. de acord fiind de 220pF si cel de cuplaj de 27, dar inerc sa-l micsorez pentru a mai ingusta putin banda. Merg si socuri mai mici, cred ca si 22 de microH ar fi suficient, dar probabil ca autorul a pus si el ce a avut. Link spre comentariu
yo4hhp Postat Septembrie 3, 2009 Partajează Postat Septembrie 3, 2009 Off-topic Ce-i scula aia? Are cumva vreo interfata sau e doar un simulator? Ca pe Google nu gasesc dupa phSoft Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 3, 2009 Partajează Postat Septembrie 3, 2009 Este wobbler-ul dds comandat de pc al lui om3cph. Ce se vede este caracteristica circuitului ftb plantat pe placa de taurus. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 8, 2009 Partajează Postat Septembrie 8, 2009 Slaaaba miscarea! Eu am facut receptorul. am gasit unde gresisem la raa si deja m-am plictisit de el. oricum este cam scump integratul, incerc sa fac ceva cu 2-4 bucati integrate de alt tip, mult mai ieftine, sub 3 lei bucata. Partea de emisie nu o voi face deoarece asa cum am spus am eu o anumita parere despre acest gen de trx cu 2 filtre de ssb independente si nu ma lamureste nimeni ca gresesc. Cele bune, Emil Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 9, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2009 Eu m-am oprit din fabricatie deocamdata, deoarece administratora a sters-o cu banii, Dalkia ne-a oprit agentul termic asa ca atelierul meu de pe balcon se reorganizeaza in vederea montarii unei centrale termice :cry: . Link spre comentariu
SirRoger Postat Septembrie 9, 2009 Partajează Postat Septembrie 9, 2009 Slaaaba miscarea! Eu am facut receptorul. am gasit unde gresisem la raa si deja m-am plictisit de el. oricum este cam scump integratul, incerc sa fac ceva cu 2-4 bucati integrate de alt tip, mult mai ieftine, sub 3 lei bucata. Partea de emisie nu o voi face deoarece asa cum am spus am eu o anumita parere despre acest gen de trx cu 2 filtre de ssb independente si nu ma lamureste nimeni ca gresesc. Cele bune, EmilN-ar merge numai un singur filtru comutat RX-Tx prin relee sau diode ? Link spre comentariu
Yo4You Postat Septembrie 9, 2009 Partajează Postat Septembrie 9, 2009 Se poate face un filtru mai jmecher cu caracteristica reglabila si binenteles ca se poate folosii comutare cu diode BA244 ;) Link spre comentariu
hmisy Postat Septembrie 13, 2009 Partajează Postat Septembrie 13, 2009 Astept cu nerabdare! Eu traiam cu impresia ca deja l-a facut cineva si asteptam sa aflu cum e cu raa-ul. Acum incerc sa inlocuiesc ftb exterior realizat cu bobine normale cu unul cu toruri. La prima strigare am obtinut o caracteristica precum cea din poza, destul de buna asa ca trebuie sa vad unde am gresit. Pentru cei interesati, am folosit toruri de tip T37-2 cond. de acord fiind de 220pF si cel de cuplaj de 27, dar inerc sa-l micsorez pentru a mai ingusta putin banda. Merg si socuri mai mici, cred ca si 22 de microH ar fi suficient, dar probabil ca autorul a pus si el ce a avut.Buna.De ce nu folosesti softul Sweep? este mult mai complex si mai usor de lucrat cu el.Merge perfect la woblerul cu dds al lui OM3CPH. cred ca-l gasesti undeva pe siteul lui OM3CPH.Aveti careva solutii pt front enduri pt. trx multiband ? Link spre comentariu
SirRoger Postat Septembrie 13, 2009 Partajează Postat Septembrie 13, 2009 Aveti careva solutii pt front enduri pt. trx multiband ?Cel de la A412 mi se pare chiar ok pentru front-end.Mai vezi montaje front-end in cartea Montaje pentru radioamatori de Iulian rosu si Trifu Dumitrescu.Succes! Link spre comentariu
hmisy Postat Septembrie 13, 2009 Partajează Postat Septembrie 13, 2009 De unde pot gasi o schema pt. a412?Am construit trx-ul Bingo si vreau sa-l fac multiband, cu dds.Am dds-ul gata trx-ul gata, am nevoie doar de un frontend bun, nu ma pot decide care sa-l fac ,am incercat cateva versiuni dar nu ajung la asteptarile mele. Poate astept prea mult Hi Hi !. Link spre comentariu
yo4hhp Postat Septembrie 13, 2009 Partajează Postat Septembrie 13, 2009 De unde pot gasi o schema pt. a412?Am construit trx-ul Bingo si vreau sa-l fac multiband, cu dds.Am dds-ul gata trx-ul gata, am nevoie doar de un frontend bun, nu ma pot decide care sa-l fac ,am incercat cateva versiuni dar nu ajung la asteptarile mele. Poate astept prea mult Hi Hi !.Da-mi o adresa de mail si-ti trimit toata documentatia. Link spre comentariu
Vizitator spectralx Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 De unde pot gasi o schema pt. a412? Am construit trx-ul Bingo si vreau sa-l fac multiband, cu dds. Am dds-ul gata trx-ul gata, am nevoie doar de un frontend bun, nu ma pot decide care sa-l fac ,am incercat cateva versiuni dar nu ajung la asteptarile mele. Poate astept prea mult Hi Hi !. Salut hmisy, Voi posta pana sambata, 17.09.2009, pe site-ul meu, documentatia completa a transceiverului A412, la sectiunea CQ-YO/Transceivere US. Front-end-ul acestuia (placa A412-A) este un inceput bun, dar ca sa obtii ceva concret, iti sugerez sa citesti articolul meu, publicat si in revista "Radioamatorul", despre reglajul FTB-urilor din A412 . E o chestiune sensibila, de care depinde foarte mult performanta aparatului. Asa cum am mentionat si in articolul in cauza, nu ma erijez in inginer electronist/RF, dar cele descrise acolo reprezinta un experiment reusit, avand la baza sugestiile si sprijinul unui bun amic care detine cunostiintele si experienta care mie mi-au lipsit partial. Site-ul este NetXpert, si pe link-ul ce urmeaza poti citi articolul amintit mai sus: A412 SI REALIZAREA FILTRELOR TRECE-BANDA Sper sa-ti fie de folos si poate si altora! Cu stima, Cezar, YO3FHM Link spre comentariu
hmisy Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 Buna Cezar.Multumesc pt informatii si recomandari, deja studiez de ceva zile descrierea facuta de tine. Aceasta descriere ma indrumat spre ftb-ul din A412, deocamdata sunt la prima testare a filtrului , folosesc un wobbler cu dds (OM3CPH), si dupa masuratorile facute am o atenuare al FTB de 8dB, iar linearitatea de 1.5dB.Ca sa nu fim offtopic am deschis un subiect cu frontenduri , si daca nu e o problema as cere ajutor ori prin acest forum (subiectul respectiv) sau pe pm la eventualele nelamuriri in privinta reglajelor si al constructiei filtrelor.Multumesc, 73! de YO6PUI Misy. Link spre comentariu
Vizitator spectralx Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 S-or gasi pe undeva bobinute de 100uH si 15uH gata facute (adica pentru puturosi)?Ziua buna,Am gasit pe la Conex Electronic o serie de SRF-uri (titlul exact este "minidrossel") cu valori de la 1uH pana la 10mH. Exista si valoarea de 100uH/165mA, iar in zona de 15uH, am vazut doar 10 sau 22uH. PAGINA AICI. Sunt bobinate pe suport de ferita si se prezinta sub aspectul unui rezistor.Personal, le-am masurat cu un impedantmetru TESLA BM538 si am constatat ca valorile inscrise corespund, cu tolerantele respective. Totusi, de curand, am avut nevoie sa obtin o bobinuta cu valoarea de 14uH, cu posibilitatea de reglaj. Si n-am stat sa mai calculez. Am bobinat de test 10 spire pe o carcasa cu miez din blocurile de FI cale comuna TV Sport, si am masurat-o. Apoi am rectificat numarul de spire, pentru a ajunge in plaja dorita. Datele finale sunt: 40 spire CuEm 0.22mm, carcasa diam. 6mm cu miezul original (vezi mai sus). Cu bobinuta de mai sus am obtinut o plaja de reglaj intre 8 si 15 uH. Am folosit-o drept cuplaj mutual intr-un FTB putin mai "sofisticat", pentru unde medii, inspirat dupa tunerul AM realizat de J.W. Miller in 1950. In speranta ca datele furnizate au fost de folos, 73 si toate bune!Cezar, YO3FHM Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 17, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2009 Multumesc de info, Cezar. Intre timp am gasit diverse minidrosele, pe placi de TV si video, dar o sursa sigura nu strica niciodata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum