SirRoger Postat August 31, 2009 Partajează Postat August 31, 2009 In alta ordine de idei cablajul este bun , iar scurgerea de semnal nu cred ca este neglijabila, ca idee se poate scoate un cuart si sa se vada se mai aude ceva?Sa inteleg ca exista totusi o scurgere de semnal? :speriatCred ca e bine totusi sa se uneasca toate capsulele cristalelor printr-o sarma la masa.... Link spre comentariu
Marele Savant Postat August 31, 2009 Partajează Postat August 31, 2009 OK! era numai o parere. Link spre comentariu
Yo4You Postat August 31, 2009 Partajează Postat August 31, 2009 Ziceam ca nu este nici o scurgere de semnal inseamna ca si sculele industriale au scurgere de semnal hai sa revenim cu picioarele pe pamant. Link spre comentariu
yo9hrb Postat August 31, 2009 Autor Partajează Postat August 31, 2009 Daca ar fi fost pericol de scurgere de semnal, cred ca ar fi proiectat MC-ul altfel. Asa cum e proiectat... nu prea ai foarte multe variante de a duce traseele la filtru. Link spre comentariu
Yo4You Postat August 31, 2009 Partajează Postat August 31, 2009 Oameni ce ati pus in loc de BB104G?Oricum vad ca yo6pir nu a avut dreptate, mi-au luat-o altii inainte cu constructia De maine in 80m Maratonul drumul vinului sper sa ma fac si eu auzit pe acolo cu antena mea HI! Link spre comentariu
yo9hrb Postat August 31, 2009 Autor Partajează Postat August 31, 2009 Inca n-am pus nimic, dar cred ca voi pune un venerabil ... condensator variabil. Link spre comentariu
yo6pir Postat August 31, 2009 Partajează Postat August 31, 2009 Oricum vad ca yo6pir nu a avut dreptate, mi-au luat-o altii inainte cu constructia De maine in 80m Maratonul drumul vinului sper sa ma fac si eu auzit pe acolo cu antena mea HI!Draga Feri, Nu stiu la care "dreptate" te referi, dar daca e vorba de primul care realizeaza acest transceiver, apoi, tu trebuia sa fii ala, nu altul, deoarece tu "ai aruncat primul, piatra".Daca ai deja o antena pe 80m, te astept sa te aud in banda, nu numai in maratonul "Drumul vinului", sa te aud cum îti merge transceiverul ala Home-Made, ca prea l-ai laudat. Vezi ca oricum nu scapi de critici, ca astept sa te aud si cu Tauras-ul, HI. 73, toate bune. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 1, 2009 Partajează Postat Septembrie 1, 2009 Pentru ca unii dintre noi s-au apucat deja de plantat ( si bine au facut....hi) vreau sa va impartasesc o chestie (recunosc ca nu am stiut-o pana acum) pe care am aflat-o de curand. Un foarte important parametru la sortarea cristalelor este si ESR-ul, adica rezistenta serie echivalenta. Aceasta valoare se recomanda sa fie pana in 50 ohmi. Am gasit un pdf cu un montaj care permite masurarea acestui factor. Totusi chiar daca nu dispunem de cristale cu valori mici ale ESR-ului mai exista o solutie: montarea unui etaj amplificator cu un tranzistor inaintea filtrului.Asa este, cu observatia ca este vorba pana la urma de Q-ul cuartului.In unele aplicatii (incluzand oscilatoare de zgomot redus, filtrele de banda ingusta), cuarturile utilizate nu sunt dintre cele ieftine si accesibile in magazinele de componente, unde de obicei cristalele disponibile sunt cu destinatia generatoare de clock (Q redus). Montajul de test din schema respectiva este un circuit Pi asemanator cu ceea ce se utilizeaza industrial in masurare si productie, unde se utiliza un circuit Pi standardizat (IEC 444 sau DIN 45505) in care se masurau parametri importanti ai cristalului utilizand de obicei voltmetre/analizoare vectoriale. Daca pana la urma scopul este imperecherea si alegerea cristalelor cu Q maxim, atunci nu este nevoie de a cunoaste exact valoarea R pentru fiecare cristal si deci nu este neaparata nevoie a substitui cristalul cu potentiometru si etc., este suficienta masurarea, compararea si sortarea lor dupa valoarea Q respectiv R, adica dupa valoarea tensiunii la iesirea circuitului Pi (mai mare = Q mai mare). Insa asta s-ar justifica pentru filtre performante, sau pentru a alege cele mai bune componente dintre mai multe modele/producatori disponibile. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 1, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2009 S-or gasi pe undeva bobinute de 100uH si 15uH gata facute (adica pentru puturosi)? Link spre comentariu
Yo4You Postat Septembrie 1, 2009 Partajează Postat Septembrie 1, 2009 pe placi sasie de tv is bobine marcate cu codul culorilor deci is bune. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 1, 2009 Partajează Postat Septembrie 1, 2009 Nu ratati sasiele TV, cele vechi au bobine Toko 10mm iar dintr-un Philips modelvechi cu caseta de lemn nu se merita aruncate nici macar cablurile. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 1, 2009 Partajează Postat Septembrie 1, 2009 " Daca ar fi fost pericol de scurgere de semnal, cred ca ar fi proiectat MC-ul altfel. " A fost proiectat foarte corect, in sensul ca folosea un filtru miniatura de 10,7 conectat intre pinii 17 si 19 iar masa filtrului se conecta la pinul 19, adica la plus deci era o separatie foarte bune intre intrare si iesire. Oricum era o simpla parere de amator, nu trebuie sa o bagati in seama. In alta ordine de idei, voi ce eficienta ati obtinut la RAA ???? Link spre comentariu
SirRoger Postat Septembrie 2, 2009 Partajează Postat Septembrie 2, 2009 Nu ratati sasiele TV, cele vechi au bobine Toko 10mm iar dintr-un Philips modelvechi cu caseta de lemn nu se merita aruncate nici macar cablurile.Nu ratati nici placile vechi de VCR !!! Au pe ele muuuuuuulte bobinute... Link spre comentariu
Marele Savant Postat Septembrie 3, 2009 Partajează Postat Septembrie 3, 2009 Chiar nu a finalizat nimeni acest montaj sa imi spune si mie ce parere are despre RAA?? Noi pe ce consumam curentul aici?? Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 3, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2009 Inca nu, mai am de bobinat bobinutele filtrului. Maine seara, daca vin mai repede de la servici, poate e gata. Intrebare: cat de esentiale sunt inductantele alea de 100uH? Ma refer la valoare. Dupa parerea mea sunt niste banale socuri de radiofrecventa, cat mai mari... cu atat mai bine. Dar poate gresesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum