Marele Savant Postat August 12, 2009 Partajează Postat August 12, 2009 Personal ma indoiesc ca acest gen de wobbler da rezultate. Filtrul avind un factor de calitate foarte mare, va trage aiurea frecventa oscilatorului, caracteristica prezentata fiind incorecta. Un filtru cu cristale nu va putea fi testat dacit cu un cu un semnal obtinut prin mixare, deci cu 2 generatoare -unul fix si unul variabil, sau cu un semnal obtinut cu un dds. In cazul folosirii un oscilator care genereaza direct frecventa de lucru, indiferent daca este cu cristal sau LC, vor trebui etaje de separare suficient de multe si de slab cuplate incit sa nu influenteze oscilatorul! A ridica caracteristica punct cu punct modificind valorile la 2-6 condensatori e munca de Sisif, de banii astia se poate face o incercare cu un filtru de 10,7 dintr-un radiotelefon IEMI, chiar daca are largimea de banda de 15Khz. Apropo, daca cumparati ne612 intrebati totusi in ce capsula sint. Am comandat si eu online si desi apareau in capsula dil, am primit smd. Succesuri, eu ma duc sa-mi mai iau o cafea!Emil Link spre comentariu
Vizitator Postat August 12, 2009 Partajează Postat August 12, 2009 Problema filtrelor SSB eu o vad rezolvata astfel:Pentru a eluda problema cu filtre diferite Rx si Tx se ia una bucata filtru FM din RTP, RTM, etc.Costul e probabil egal cu o bere daca nu se gaseste prin sertarele cu vechituri. Se desface capaculcum va taie capul mai bine, eu folosesc patent si flacara de la aragaz - rezultat garantat in 20-30 sec.Se defriseaza continutul si in functie de imaginatie se construieste un filtru cu noile cristale dinTaurus. Filtrul se monteaza in carcasa pe o placuta de cablaj impreuna cu doua relee miniatura siprin cabluri coaxiale teflonate, recuperate tot din RTP, RTM, se conecteaza la placile RX-TX. Nue cea mai buna solutie, ceva dezadaptari de impedante tot apar, dar cred ca va da rezultate. Link spre comentariu
Yo4You Postat August 12, 2009 Partajează Postat August 12, 2009 Am primit eu un filtru facut tot asa din RTP modificat de un radioamator care statea sus pe semenic la surubarit, l-am pus la bitx cum a zis si nanopico cu coaxial subtire din RTP. Rezultatul a fost de neimaginat de prost! Dezadaptare de impedanta mai mult ca sigur, imi intrau poturi de radiodifuziune nu am idee ce se intampla. Insa dupa nopti nedormite si studiat am reusit sa fac un filtru de 2,6Khz cu 4 cristale. Filtrul de la bitx cu valoriile condensatorilor 100pico 220pico si 100pf duce la o largime de banda de 5Khz ceea ce extrem de mult! C1 = 21 * F f reprezinta largimea de banda a filtrului . C2 = 40 * F Impedanta de intrare iesire a filtrului este de 200ohmi. Schema si calculul este luat de aici http://www.phonestack.com/farhan/xcvr1.html Cristalele de cuart trebuiesc sa fie foarte bine selectate, eu am gasit 4 bucati aproape identice maxim diferenta de 5Hz. Am si simulat acest filtru dupa ce l-am facut cu acea formula, m-am gandit ca poate e mai larg ba din contra mi-a iesit la 2,6Khz din calcul zicea 2, HI! Cum se poate simula un filtru fara vobler? Simplu , cu un receptor sincordina se cupleaza la intrare filtrul, pe intrare filtrului se introduce semnal cu un generator de zgomot alb. Receptorul se fixeaza pe frecventa cristalelor, iesirea audio trebuie sa nu aibe filtru trece jos si pur si simplu direct ce da la detectie semnalul sa fie aplicat intermediul unei placi de sunet. Pe calculator se va vizualiza banda de trecere a filtrului prin intermediul unui program ce are analizator de spectru gen rmma. In cazul transceiverului taurus filtrul este bine calculat din cate observ, deci numai are rost sa imi bat capul. 73! Link spre comentariu
Vizitator Postat August 12, 2009 Partajează Postat August 12, 2009 Ai incurcat-o, ai comandat un set de PCB mai mult decat moderatorul. Nu stii ca nu e voie? L.E. Am mai gasit din intamplare: http://www.sinaptic.ro/media/amrad/hf_t ... _F6FEO.gif Si inca una: http://www.sinaptic.ro/media/amrad/hf_t ... YD1JJJ.gif Link spre comentariu
Vizitator Postat August 13, 2009 Partajează Postat August 13, 2009 Am primit eu un filtru facut tot asa din RTP modificat de un radioamator care statea sus pe semenic la surubarit[...]Si in RTP filtrul e conectat prin scurte bucati de cablu coaxial. Iar in A412 filtrele XF9B si XF9M (~500 ohmi)sunt conectate la placa A cu o bucata de cablu de ~30 cm (50 ohmi). Functionarea defectuoasa trebuie cautatain alta parta si nu in dezadaptarea produsa de cele doua bucatele de cablu coaxial. Chiar si in echipamente deuzina am vazut filtre ceramice Murata montate pe cablaj si avand trasee destul de lungi. Astfel de filtrelucreaza pe impedante destul de mari si totusi nu apar probleme deosebite. Legaturi destul de lungi apareau sila utilizarea filtrelor sovietice EMF500 cu impedante caracteristice mari. Link spre comentariu
yo9hrb Postat August 13, 2009 Autor Partajează Postat August 13, 2009 Mi-au venit piesele... SA-urile sunt smd-uri... Link spre comentariu
Yo4You Postat August 13, 2009 Partajează Postat August 13, 2009 Ce anume ai luat? SA612 SA602 sau NE602 sau NE612?Si de unde si cu cat? Link spre comentariu
yo4hhp Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Am facut si eu comada la Adelectron, numai IC-urile si tranzistoarele. 50 lei m-au costat toate, fara LM386.2 x NE612N () = 20,22RON10 x J310 () = 3,60RON1 x MC3362 () = 18,56RON20 x 2N3904 () = 1,20RON1 x UA741IN () = 1,15RON3 x 78L06 () = 0,93RON1 x 2SC2078 () = 1,79RON1 x 2N2219A () = 2,24RON------------------------------------------------------Sub-Total: 49,69RONTotal: 49,69RON Link spre comentariu
ghimpe-- Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Mai pune 10lei posta si roaga-te sa aibe toate componentele in magazin, altfel astepti pana vin de la tme Link spre comentariu
SirRoger Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 La Adelectrocom NU au NE612 in versiune SMD. Deci cine a facut comanda aici nu are motive de ingrijorare.M-am interesat personal. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Mai pune 10lei posta si roaga-te sa aibe toate componentele in magazin, altfel astepti pana vin de la tme Adelectrocom afiseaza stocul in timp real. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 Da, da, si marmota..... Asa am crezut si eu, aparea stoc de cateva mii de bucati si am primit email ca reperul nu se afla pe stoc in bucuresti, ci se afla in "depozitul" din Polonia, si asa am stat 2 saptamani pana am mi-a sosit comanda.... PS: nu e vorba de un caz singular, mi s-a intamplat cu mai multe produse in mai multe randuri.... Link spre comentariu
yo9hrb Postat August 17, 2009 Autor Partajează Postat August 17, 2009 Sa vedem cine vrea pcb-uri. Pentru aceasta, citati mesajul si adaugati-va la lista.1. yo9hrb - 2 seturi2. nanopico - 2 seturi3. yo9how - 2 seturi4. nikos - 2 seturi5. Yo4You - 3seturi6.ALVIN- 2 seturi7. Vlad_dude - 1 set8. SirRoger - 1 set9. yo4hhp - 1 set10. Flor - 1 set11. TEDY - 1 set12. vallywally - 1 setNe stranseram de vreo 19 seturi Link spre comentariu
Yo4You Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 Sa vedem cine vrea pcb-uri. Pentru aceasta, citati mesajul si adaugati-va la lista.1. yo9hrb - 2 seturi2. nanopico - 2 seturi3. yo9how - 2 seturi4. nikos - 2 seturi5. Yo4You - 4 seturi (1 pentru mine , 1 - yo2mfc, 1 - yo2mge, 1 yo2mgb.)6.ALVIN- 2 seturi7. Vlad_dude - 1 set8. SirRoger - 1 set9. yo4hhp - 1 set10. Flor - 1 set11. TEDY - 1 set12. vallywally - 1 setNe stranseram de vreo 20 seturi Link spre comentariu
SirRoger Postat August 19, 2009 Partajează Postat August 19, 2009 E ok. Deci maine dimineata trimit fisierele de executie dupa care trebuie sa primesc factura proforma.Am inteles ca nenea Adrian o sa faca cheta. Cei de la firma mi-au zis ca PCB-urile sunt gata in aproximativ 2 saptamani din momentul in care se face plata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum