Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TAURUS Transceiver

yo9hrb

Postări Recomandate

Salutari !1. Intr-adevar oricare din variantele de lc-metre prezentate pe net este deosebit de util si usor de realizat. precizia este mult mai buna decit la unele modele de pe piata unde se face conversie din l sau c in tensiune dupa care este afisat cu un convertor gen 71062. Pentru torurile amidon parametri sint cunoscuti si se pot calcula usor bobinele necesare. de asemenea exista si calculatoare on line foarte utile pentru acestea.3. Deoarece l-am facut numai de kiki pentru ca toata lumea era entuziasmata si n-am de gind sa fac si emisia, ofer placa de receptie de taurus la aprox. pretul componentelor plus posta. M-am gindit ca e mai bine sa postez aici oferta decit la vinzari pentru ca deja se stie despre ce e vorba. Numai bine, Emil

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 160
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hrb

29

• Yo4You

22

• SirRoger

22

• Marele Savant

14

Top autori în acest subiect

Sint unul din "cei 12 care s-au laudat ca-l fac" si ma inscrisesem in acel grup pentru ca nu reusesc sa fac circuite imprimate de calitate si "aratoase". Nu mai e placa "profesionala= adio proiect. Oricum si eu aveam ceva rezerve fata de conceptia Taurusului. In orice caz merg tot pe filiera poloneza cu Jedrek. Saluturi cordiale!

Link spre comentariu

Azi am facut o comparatie intre Taurus, BitX si batranul A412. Toate trei au fost comparate in banda de 20m, in plus am mai comparat A412 si Taurus in banda de 80m (aici a fost Taurus-ul facut de Marele Savant). Concluzia mea este ca, la receptie, A412 este departe, urmat de BitX si, in cele din urma de Taurus. Nici nu am avut antena (zilele trecute au venit cei de la primarie sa faca toaleta copacilor si, la indemnul unui vecin pe care il voi pandi cu pusca, au taiat craca pe care imi sprijineam antena. Il deranja foarte mult, trecea pe la vreo 3m de balconul lui. Dar, avand in vedere ca a putut sa-mi faca rau... ). Sa recapitulam: in banda de 80m, am prins ceva CW pe 3520. Cu A412 se auzea cam 467, cu Taurus... nimic. Aceleasi simptome si in 20m, cu observatia ca totusi, BitX-ul parca zicea ceva (BitX in 80m n-am). Toate au mers cu aceeasi antena si cu aceleasi casti. Voi mai incerca experiente si intr-o zi cu ceva propagare si, daca am bafta, si cu ceva antena. P.S. Antena, in toate cazurile, a fost un amarat de bat de undita care avea vreo 5,5m, adaptat la baza cu un tor dupa ideea lui YO3IHG. Batul a fost mai mult in casa decat afara.

Link spre comentariu

Eu am comparat BITX-ul facut de mine cu modificari in primul etaj de amplificare cu FT897 pe aceasi antena cu comutator BITX-ul a luat locul 1, apoi l-am comparat cu un TS450 SAT si se apropie la performante la receptie cu TS450.Mentionez ca eu am facut BITX-ul pentru toate benziile de scurte si merge impecabil.Am pus capacul numai am ce sa mai modific de acuma ma apuc de TAURUS pentru banda de 6metrii.73 , sanatate! sa speram ca ne vom auzii si in 80m de maine pentru ca mi-am pus si eu un dipol insa nu e prea ortodox.

Link spre comentariu

Pana la a se numi Taurus, sau a-si merita numele asta, mai are mult, dar spune-mi te rog, ai facut cablajul cu vopsea si penita?A iesit destul de frumos. Oricum felicitari pentru inceputul promitator! Sa-l auzim mergand, spor la construit!

Link spre comentariu
Vizitator yo9hnh

Pana la a se numi Taurus, sau a-si merita numele asta, mai are mult, dar spune-mi te rog, ai facut cablajul cu vopsea si penita?A iesit destul de frumos. Oricum felicitari pentru inceputul promitator! Sa-l auzim mergand, spor la construit!

Da,cu vopsea si penita
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Problema mare!Are cineva datele celor 2 transformatoare (TR1 si TR2) de pe placa de emisie a lui Taurus? Am ajuns pe acolo si m-am blocat.Multumesc.

Link spre comentariu

Mersi fain, eu aveam alta schema (aia pentru 20m), si acolo nu zicea nimic de trafuri. Dealtfel, pe schema asta, vad ca ia purtatoarea de pe pinul 2 al MC-ului.

Link spre comentariu

Inca o intrebare: toate bobinele din colectoarele 2N-urilor (cele de 22, 15, 10 microhenry) le-am pus de 100. Eu nu cred ca dauneaza, dupa parerea mea sunt doar socuri de radiofrecventa. Are cineva alta parere?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări