luciann Postat August 1, 2009 Partajează Postat August 1, 2009 Am discutat aseara cu cineva de pe forum, ideea e ca am un encoder care se cam balbaie, din ce am inteles ar trebui o integrata care sa filtreze semnalu, sa nu mai scoata siurea adadadddadaddaaadada, si sa scoata frumos intr-o parte AAA si in alta DDD, imi puteti spune un model ? eu din ce am discutat cu alte persoane asa ceva mi sa recomandat http://media.digikey.com/photos/Linx%20 ... 0-SSOP.jpg acu sa ziceti si voi, si cu mici indicatii daca se poate, sunt si eu incepator, daca nu probabil voi merge pe alta cale, dar incerc totusi, multumesc anticipat Link spre comentariu
Mikrosha Postat Octombrie 8, 2009 Partajează Postat Octombrie 8, 2009 Am discutat cu Roki pe treaba asta si: Despre decodorul in cuadratura s-a mai discutat. Problema e ca el conecteaza direct un potentiometru endless, care ca orice comutator, are nevoie de un circuit de debounce. Treaba devine si mai sensibila, deoarece se conecteaza la intrarea D a unui latch, care comuta chiar si cu la impuls de 6ns!! Deci un circuit clasic de debounce n-ar da roade aici. Am facut schema unui circuit de debounce cat de bine am putut, dar nu am testat-o. Ce credeti, ar merge asa? Stiti vreo metoda mai buna, in afara de microcontroller? Link spre comentariu
danzup Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Nu poti face interfata decat cu microcontroler . Pentru asta au fost gandite ! Avand in vedere ca un attiny2313 costa 3lei si poti suplimentar sa faci si multe altele cu microcontrolerul chiar nu va inteleg !(?????) Link spre comentariu
luciann Postat Octombrie 12, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Da, dar nu necesita programare suplimentara? acu intreb si eu nu va luat de mine Link spre comentariu
danzup Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Da, dar nu necesita programare suplimentara? acu intreb si eu nu va luat de mine Da ! necesita programare . Link spre comentariu
luciann Postat Octombrie 12, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Poi aici e buba, eu nu am cu ce sa il programez, si nici nu stiu unde as putea sa fac acest lucru :( Link spre comentariu
danzup Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Poi aici e buba, eu nu am cu ce sa il programez, si nici nu stiu unde as putea sa fac acest lucru :(Atunci nu poti folosi encoderul !Encoderul nu se balbaie : el asa este construit/proiectat sa scoata cod gray pe iesire pentru a fi folosite numai cu circuite specializate .Folosesti switchuri simple in circuitele tale pentru ca astea nu au nevoie de logica . Link spre comentariu
luciann Postat Octombrie 12, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Stiu, la ce am facut pana acum, asa am folosit, dar! atunci da-mi tu un sfat :)Am nevoie de ceva rotativ, cum ar fi encoderul, pentru a simula gradulatorul de viteza al locomotivei, adica:-in stanga el sa imi dea o comanda spre A(pe tastatura)-in dreapta el sa imi dea o comanda spre D(pe tastaturaAm nevoie atunci de ceva care sa inlocuiasca encoderul, in rest ma descurc, initial m-am gandit cumva cu un potentiometru, la valoare crescuta impulsuri intr-o directie, la scazuta pe alta, sar putea oare?Daca nu astept oricare alte solutii Link spre comentariu
danzup Postat Octombrie 12, 2009 Partajează Postat Octombrie 12, 2009 Stiu, la ce am facut pana acum, asa am folosit, dar! atunci da-mi tu un sfat :)Am nevoie de ceva rotativ, cum ar fi encoderul, pentru a simula gradulatorul de viteza al locomotivei, adica:-in stanga el sa imi dea o comanda spre A(pe tastatura)-in dreapta el sa imi dea o comanda spre D(pe tastaturaAm nevoie atunci de ceva care sa inlocuiasca encoderul, in rest ma descurc, initial m-am gandit cumva cu un potentiometru, la valoare crescuta impulsuri intr-o directie, la scazuta pe alta, sar putea oare?Daca nu astept oricare alte solutii Pai atunci cauta la vechile videouri sau cd playere butoane rotative care inauntru au un mecanism cu switchuri !Poti folosi si un 555 cu potentiometru care sa regleze frecventa si 2 monostabile in montaj " lupa de timp " plus logica necesara (activeaza o iesire cand impulsurile sunt peste o frecventa si alta iesire cand sant sub frecventa de prag) . Link spre comentariu
luciann Postat Octombrie 18, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2009 Imi poti da o schema mai concreta? Momentan astept dupa CD4013 sa testez un circuit, poate merge asa, daca nu, sunt binevenite si alte solutii, si la ce mi-ai zis tu ar ajuta mult o schema Link spre comentariu
Mikrosha Postat Octombrie 18, 2009 Partajează Postat Octombrie 18, 2009 Chiar, domnu' Danzup, ce-i aia lupa de timp? Aveti o schema?? Sau macar principiul de functionare? Link spre comentariu
danzup Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 Chiar, domnu' Danzup, ce-i aia lupa de timp? Aveti o schema?? Sau macar principiul de functionare?Domnu Mikrosha era intre ghilimele !Dar am explicat mai jos : cand frecventa impulsurilor este mai mare de exemplu decat 1Khz sa ai 0 logic pe iesire iar cand frecventa este sub 1 Khz sa ai 0 logic pe iesire .Astfel ca circuitul cu 555 care are un potentiometru cu care reglezi frecventa sa aiba cu potentiometrul la mijloc fix 1Khz .Apoi tot cu porti logice/numaratoare sa faci restul , astfel incat sa obtina un control asa cum vrea stimabilul de a intrebat .(stand sa ma gandesc acum , cred ca se poate si mai simplu...) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum