NumLock Postat Septembrie 8, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2009 Cu relee nu am mai f?cut nici un montaj. Nu am mai auzit pân? acum de relee reed . O s? caut informa?ii despre ele ?i despre principul pun?ii echilibrate. Am vrut s? fac cu elemente fotosensibile pentru c? montajul ar fi fost închis într-o cutie. O sursa de lumin?, un disc anume perforat care se învârte odat? cu axul giruetei ?i circuitul care codific? pozi?ia giruetei ?i transmite semnalul (aflat sub disc). Nu a? vrea s? fac cu fire ?i un comutator rotativ... nu prea ar fi ceva electronic. Merci de sfaturi. Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 8, 2009 Partajează Postat Septembrie 8, 2009 O sursa de lumin?, un disc anume perforat care se învârte odat? cu axul giruetei ?i circuitul care codific? pozi?ia giruetei ?i transmite semnalul (aflat sub disc)Circuitul este similar,releul reed se inchide(contactul) cand apare un camp magnetic(ex.magnet de usa) si nu este sensibil la eventuale depuneri(praf,smog..).O alta metoda de a obtine informatia,ar fi cu intrefier variabil,un disc cu sectiune varaibila, si un transformator,tensiunea variaza in functie de grosimea sectiunii portiuni de disc,aflate in intrefier. Link spre comentariu
Vizitator Marius Lucian Postat Iulie 28, 2015 Partajează Postat Iulie 28, 2015 Salut! Am de facut un generator de semnal trapezoidal, la care sa pot modifica pantele de ( Trise, Tfall ) ,fara a modifica amplitudinea sau frecventa. Aveti ideei de scheme, sau circuite? As putea genera acest tip de semnal printr-un DSS si sa pot modifica pantele? Orice ideei sunt binevenite,va multumesc! Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 28, 2015 Partajează Postat Iulie 28, 2015 Bănuiesc că DDS nu DSS . Dacă da , atunci depinde de frecvența pe care o dorești . Pentru a putea modifica pantele trebuie fie să calculezi ”real time” eșantioanele fie să parcurgi cu viteză variabilă o tabelă dată . Și una și alta necesită un anumit timp de procesare . E posibil să fie și alte soluții ( mă refer la DDS ) . Analogic poate fi simplu sau extrem de complicat - în funcție de cerințe , de exemplu cât de precis trebuie respectată frecvența . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum