Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Chip pentru tuning auto

Vizitator Vladutz_by

Postări Recomandate

• Răspunsuri 73
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MirceaM

8

• ghettoman

6

• slack

4

• i0nutzb

2

Top autori în acest subiect

Probabil ca programul respectiv nu este free (legal :smt001 ) Eventual puteai sa il hostezi pe un site gen rapishare.de sub forma de arhiva parolata apoi sa pui linkul si parola. Nu cred ca mai era nici o suparare

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator janvaljanjan

A mai facut cineva interfata ? Adaug si un cablaj. Atentie foloseste un circuit specializat MC33199. Eu l-am facut cu metoda fier de calcat si merge belea. Cablajul se vede cu "P-CAD 2004 PCB Viewer".Dupa ce descarcati in calculator memoria din ECU puteti sa folositi si ECM2001 pentru a modifica turbo pressure sau IQ sau limitarile de cuplu. E un program mult mai usor decit WinOls.

Link spre comentariu

OK si ECM2001 ala de unde se poate lua ? ca la winols am cautat 4 luni pana sa gasesc ceva in plus fata de ceea ce poti lua de pe site de la ei ... dar ECM2001 nu prea am auzit de el ... nu sunt un "tunner" sunt un incepator cu dorinta de a stii mai mult ... nu vreau sa fac o afacere din asta. ... am altele ..... programul pentru kwp2000 l-am facut rost oarecum intamplator .... un link cu ECM2001 se gaseste undeva ?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Vasile

frumos de tot ... mai se si sterg posturi pe aici ? ??? pusesem si eu programu` kwp2000 ... dar se pare ca nu are ce cauta aici :( scuze ... nu am vrut sa ofensez pe nimeni pe aici

Ca pe orice forum se sterg si posturi, nu esti singurul la care i sa sters posturi.... asa ca nu fi suparat
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator NINI

Domnu' jeanvaljean .....

Revenind OnTopic asa zisul ciptuning prezinta o gramada de riscuri incepind cu faptul ca se poate tuna prost un ECU, adica in necunostinta de cauza si terminind cu intreruperea comunicatiei in timpul rescrieri ceea ce duce la un ECU inutilizabil.

Cit priveste usurinta remaparii cu WinOls sau ECM lucrurile sint iarasi discutabile. Daca vrei ca masina sa ruleze 100.000 Km dupa tuning lucrurile nu sint deloc simple.

Numai bine!

Editat de Vasile

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator janvaljanjan

Ce a zis NINI ? Chiar sunt curios ...

Oricum, daca se intimpla sa se intrerupa comunicarea in timpul scrierii se desface ECU si se rescriu "manual" memoriile, o fi complicat dar ECU se poate reface. Ca un motor sa mearga 100000 km, dupa modificarea ECU, fara sa schimbi ambreajul sau fara sa-i cureti turbina ( la cele care au ) e complicat intradevar si un simplu amator ca mine nu poate garanta, poate cu multe teste cu masina conectata la programul de diagnoza ar mai fi sanse, de asta e bine sa se faca modificarea ECU-lui la o firma care garanteaza ca operatiunea nu va duce la pagube importante, in caz contrar sa plateasca.

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...
  • 5 săptămâni mai târziu...

Din punctul meu de vedere adevaratii tuneri sunt cei care modifica softul personal ,nu cei care stau sub numele unor firme din strainatate ,chipurile nr 1 in lume si spun ca sunt cei mai buni.Nimeni nu-ti garanteaza ca masina iti va merge multi km dupa operatiune.Daca stam sa o luam logic nu poate avea decat efecte nevaste asupra componentelor masinii, crestere presiune in turbo=turbina cade mai repede,nu cred ca`s chiar idioti cei care au ales turbina de tipul x pt motorul y si respectiv caracteristicile ei ; cuplu mai mare rezultat= uzura mult mai rapida a ambreiajului care nu a fost proiectat pentru cuplul acela. etc etc.O masina tunata software NU va merge atati km ca una stock .Daca vreti sa vedeti care se pricep,daca faceti chiptuning sau odbtuning intrebati-i detalii tehnice specifice,ce modificari aduc ei motorului vostru ..eu am pus niste intrebari la diversi si numai raspunsuri evazive de genul ...'crestem cu foarte putin presiunea in turbina nu-i dauneaza credeti-ma pe cuvant ca lucram cu Izbithinzid GERMANIA! nr unu in lume...'. Parerea mea.....

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări