Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reglarea amperajului

Vizitator grozavu cornel

Postări Recomandate

Vizitator grozavu cornel

salut! am un aparat de sudura monofazic; home-made; si nu am trepte de reglaj am gasit in revista tehnium aceasta schema si vreau sa stiu daca ar functiona.Si inca o intrebare, aici tiristorul trebuie sa fie de cel putin 400v 30A iar eu am 2 tiristori mai mari unul ;T80N1400BOF123 iar celalalt ;T63N1600BOF53; ESTE O PROBLEMA DACA FOLOSESC UNUL DIN EI????NU AM REUSIT SA TRIMIT IMAGINEA este prea mare

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bolek

1

• alibiduda

1

• em2006

1

• jean

1

Top autori în acest subiect

• 5 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Am si eu unul al care nu pot sa reglez amperajul. Doresc sa incerc cu schema de mai jos pe intrare cu doi tiristori de 16A. Oare o sa mearga?Nu prea am gasit echivalente pt. diodele rusesti, doar zenerul de 11V.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

nu stiu daca reusiti cu tiristoare dar cu ce va spun eu o sa reusiti si nu va coasta aproapenimic pe iesirea trafului adica in secundar puneti un fir de sarma zincata de 4mm lungimea poate sa fie pana la 4m sau mai mult depinde de amperajul trafului si legati masa de firul acesta de la 1m ,2m,3m ,4m depinde de grosimea electrozilor pe care ii folositi.acest fir se va incalzi si puteti regla amperajul si pentru sudarea unor table subtiri 0,8-1mm acest fir se poate bobina pe o bucata de textolit care este rezistent la caldura ca sa fie mai restrans firul ,se pot face iesiri dupa cum au grosime electrozi . o sa se comporte exact ca un reostat cu cursor, numai ca dv. veti muta masa in functie de grosimea electrozilor. schematic o sa fie asa:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări