Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De la clasicul amp de 100W cu 2n3773 la rca9228c/rca9229c

Vizitator Kaboom

Postări Recomandate

Vizitator Kaboom

Schema pe care o atasez nu este chiar cea pe care o vroiam asta pentru ca nu reusesc sa mai gasesc tehnium-ul 9/85 unde a fost publicat un amp de 75W cu 2n3055 cu alimentare simetrica +/-40V. Eu am de la un amic 2 cablaje ale acelui amplificator dar nu am finalii. din cateva recuperari am 2 perechi de rca9228/rca9229 si sunt tentat sa le folosesc pe acestea. pe mine ma intereseaza un amp mono nu stereo.acum si intrebarea: rca-urile fiind tranzistori darlington bauniesc ca nu voi inlocui doar t10 si t11 ci t8-r29-t10 si t9-r30-d1-31-t11 si voi pune in colectorul lui t11 o rezistenta de 0.22 ohmi la 5w. eu asa am de gand sa fac dar intai astept cateva pareri. si m-ar interesa cum as putea sa leg cate 2 tranzistori pe ramura...atasez si pdf-ul cu datele rca-urilor eu avand 2 perechi cu C in coada adica cei la 100V

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

3

• catalinux2004

2

• tiptronic

1

• Th3_uN1Qu3

1

Top autori în acest subiect

Schemele sînt deasupra, e chiar prima, dac? nu m? în?el, am f?cut ni?te comentarii acolo, poate î?i vor fi de folos. Trz sînt buni, dar nu-i po?i alimenta la mai mult de +/-45V. Fiind trz Darlington trebuie modificat? schema din etajul final, dispar trz prefinali ?i rez de pe lîng? ei. Am dezvoltat schema respectiv? într-un alt amplif aici http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=205&t=38151, poate te ajut?. La varianta cu trz Darlington e o sc?pare în schem?, dispar ?i R35,36.

Link spre comentariu
Vizitator Kaboom

@tiptronic: multumesc foarte mult! deja am o idee cam cum sta treaba acum...@zal: ce nu inteleg eu din schema ta: cand dispar r35 si r36 eu ce valoare sunt suntate? (rezistenta desenata cu rosu) si inca ceva... de ce nu pot sa ii alimentez cu mai mult de +/-45v?

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator Kaboom

eu il am construit dar varianta cu 2n3055 (asta pe un cablaj) si urmeaza ca al doilea cablaj sa il fac cu 2 perechi rca. eu vreau celelalte scheme si cablaje pentru a putea avea macar un pic de insiratie pentru a face un alt preamp. si prefer sa il fac de unul singur, nu sa realizez o schema oarecare. dar pentru asta am nevoie de ceva "inspiratie". si de exemplu am nevoie de expander pentru ca am un sistem 4.1 homemade, dar nu imi place cum se aude pe spate. si aveam nevoie de expander pentru a termina proiectul :)

Link spre comentariu

http://blog.jointelecom.com/lang_enarhi ... 01lang_en/

Aici gasesti mai totate numerele in special cele doua cu acest amplif...nr.9/85 si nr.10/85.........daca ai cablaj la ampliful asta chiar te rog sa il postezi....cel di revista nu mai corespunde cu dimensiunile componentelor actuale si iese prea mare....daca nu o sa ma apuc eu sa il fac....desi imi e tot mai greu ca nu prea am timp....bafta.

eu am de gand sa folosesc bd249 si bd250.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări