Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificatorul romanesc A 350

md_2910

Postări Recomandate

Nu, ai nevoie de traf enorm, pun?i ?i condensatori asemenea, radiatoare mari sau cu r?cire for?at?, consumul va fi mare, c?ldura la fel, iar sunetul neschimbat, orice amplif gîjîie la maxim. :rade:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 91
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• md_2910

41

• zal

19

• micu_Ovi

6

• remus68

5

Top autori în acest subiect

O sa incerc sa caut diseara,poate atunci o sa am putin timp liber si poate tot atunci o sa fac si cablajele pentru vumetre.Poate in weekend o sa fac si niste poze cu cablajele si le postez,dar nu promit.

Link spre comentariu

Am cumparat doua circuite LM3914.Problema este ca ele sunt cu variatie liniara,asa cum mi-a atras atentia domnul Zal,intrebarea este :pot sa le folosesc la un preu cu TDA1524 ca indicator de volum,am o statie facuta de mine cu acest preu plus corector de ton si cu finali TDA1514.Ma gandeam ca LM-ul avand varatia liniara,iar TAD1524 fiind comandat in tensiune nu ar fii nici o problema .

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Aseara am reusit sa termin de desenat cablajul pentru preu.Am optat pentru un preu cu ECC88 din cauza ca se poate alimenta si la tensiuni anodice mai mici ,maxim 100de volti.Acum mai am sa le bag la corodat,iar de postat niste poze nu stiu cand se va intampla asta din cauza ca acum nu prea am cu ce.Apropo,cine are de vanzare doua tuburi ECC88?Eu nu am decat PCC189 cu panta variabila si astea nu sunt bune pentru audio.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Presupun ca ati pus aceasta intrebare domnule Zal dupa ce ati vazut ca pe acel pin 8 este iesirea audio printr-un condensator de1000 de microfarazi la 63 de volti.Raspunsul meu este ca inca nu stiu pentru ca eu nu am apucat sa-i fac proba la tensiunea anodica de 200 de volti.

Link spre comentariu
Vizitator defectu

ned help vreau un corector de ton pt un electronica A350 romanesc sau un inlocuitor... am facut niste modificari pe cel vechi dar imi scoate un bruiaj insuportabil :cry: stiu ca este veche dar nu vreau sa renunt la ea o am de la bunicul meu si cu niste boxe pe masura inebunesc vecinii, pt un apartament este mult prea multnu folosesc nici 25% din puterea ei

Link spre comentariu

am facut niste modificari pe cel vechi dar imi scoate un bruiaj insuportabil

:rade: Ce modificari ai facut ? Schema originala, asa cum e ea, functioneaza foarte bine. La corector, cel mult puteai avea probleme cu "fisiitul" potentiometrelor, care se puteau curata sau inlocui. Eventual vreun electrolitic uscat... Refa totul la schema initiala si nu vei mai avea "bruiaje"!
Link spre comentariu
Vizitator defectu

corectorul meu de ton este terminat condensatorii nepolarizati de la intrari si iesiri sunt dusi potentiometrele merg ff greu si scot un zgomot infernal modificarea pe care am facuto= am anulat corectorul de ton folosesc doar volumulbruiajul cred ca rezulta din cauza asta ... nu gasesc piese pt actualul corector daca daca sti un magazin online sau ceva in bucuresti ????

Link spre comentariu

Presupun ca ati pus aceasta intrebare domnule Zal dupa ce ati vazut ca pe acel pin 8 este iesirea audio printr-un condensator de1000 de microfarazi la 63 de volti.Raspunsul meu este ca inca nu stiu pentru ca eu nu am apucat sa-i fac proba la tensiunea anodica de 200 de volti.

Problema e c? nimeni nu explic? la schemele de genul ?sta c? tensiunea filament-catod poate fi destul de mare, de?i în cataloage ECC82 e dat? cu 100V în general, e bine ca peste 50V s? se foloseasc? l?mpi diferite ptr cele 2 pozi?ii, cu alimentare separat? a filamentelor. Înc? un am?nunt, depinde ?i ce model de ECC82 folose?ti, c? cele cu anozii mici sînt bune de preuri, dar cu ie?ire prin anod, ptr sarcin? cu impedan?? mare.Ce nu în?eleg totu?i, de ce amplif de c??ti separat în cutie cu A350?99% din amplifuri folosesc ptr c??ti ie?ire de la etajul final.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări