jonutzu Postat Iulie 30, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2009 Pai ce am desenat acolo am pus in practica si e ok.Doar cu puntea de 10A am 16-17 v (nu stiu de ce) si cu filtraj am 24V cc.E normal?Firele de la traf alea sunt...care formeaza Gnd Link spre comentariu
ionioni2008 Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 Eu zic ca, pana nu rezolvi cu sursa, sa nu alimentezi modulele. In ce priveste cei 17V, pare corect, acolo tu masori o tensiune continua pulsatorie, prin conectarea condensatorului(lor) de filtraj acea tensiune se "netezeste", valoarea eficace devine de varf, aka 17xrad2=24V. Atentie!....firul comun de la traf TREBUIE sa ajunga si la punctul comun dintre cei doi conzi de filtraj...tot aici pui si minusul difuzorului (plusul difuzorului il iei de modulul final). Revenind la sursa, fa-o corect, astfel ca in final sa ai un +24V, un 0V (intre conzii de filtraj+firul comun traf) si un -24V. Proba ar fi ca intre plusul asta si minus sa masori 48..50V ( adica 24 -(-24V)=24V+24V=48V !!!) Dupa aceea, inlocuiesti condensatorul de pe modul-cel care a curs- cu altul identic (dpdv electric) si faci proba. (pentru asta trebuie sa legi la + si pinul de mute). Intai cu un modul, si daca merge, apoi cu celalalt. Cam asta ar fi.... II Link spre comentariu
jonutzu Postat Iulie 30, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2009 ok.. uite o schema facuta de mine acum...2 saptamani.. http://img291.imageshack.us/img291/7214/img5887.jpg ( eu sunt ala din semnatura). Vezi ce inseamna sa nu ai incredere in tine? Acheama catre am facut-o era f buna... m-o mancat bine,si acum sufar..asa merit>. Iar ma critic:)) Link spre comentariu
jonutzu Postat Iulie 30, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2009 cat de simplu a putut fi..nu am risipit materiam,timp..si ..nici bani:p..Daca nici asa nu este bine..imi donez papucii Nike. Link spre comentariu
jonutzu Postat Iulie 30, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2009 ultimele poze pe naoptea asta.maine ma apuc de treaba..am montat ati condensatori de 1000 uf/40 V ..in loc de 50v.Am montat kiturile pe radiator+ pasta siliconica + smirgheluire..etc..am facut contact intre STBY si V+ .Aveti o poza cum am facut . Link spre comentariu
mely17 Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 Radiator acela nu va rezista la 2 module ! Este prea mic! Link spre comentariu
ionioni2008 Postat Iulie 31, 2009 Partajează Postat Iulie 31, 2009 Radiator acela nu va rezista la 2 module ! Este prea mic!Si eu cred la fel. Este mult prea mic! Eu l-as folosi doar pentru probe. Daca, din varii motive, nu-lpoti inlocui, pune-i cel putin pe muchie, in capat, un ventilator (merge de CPU mai vechi)orientat in asa fel incat fluxul de aer sa-l "spele" in lungul nervurilor.II Link spre comentariu
jonutzu Postat Iulie 31, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2009 Stati asa.nici mort nu puneam acest radiator fara minim 2 coolere pe el..O sa pun unul in capat ,care baga,si unul in celalat capat care trage( sa se faca un airflow),si o sa montez si in carcasa.Alt radiator nu am:(..sincer.Cat despre ce am facut cu puntea redresoare si lipirea pinului stby de V+ ,este bine?Ma apuc acum de treaba si vreau sa stiu.Ms Link spre comentariu
djlove Postat Iulie 31, 2009 Partajează Postat Iulie 31, 2009 De ce ai nu ai facut traseul de masa de la un capat la altul al placi, doar nu ti-a trecut cumva prin minte sa pui si acolo siguranta . Fa traseul de masa de la un cap la altul si dupa ce o sa termini cablajul cositoreste acel traseu, sa fie mai solid. (el este cel mai important)Ai mai facut o greseala si anume la prinderea integratelor pe radiator, acest lucru trebuie sa il faci cu izolatie, sa nu faca contact electric cu radiatorul. Asa ca fugi repede la magazin si cumpara 2 foite de mica si 2 bucati de nippel. Daca le lasi asa in monentul cand vei atinge vreun fir de radiator va iesi multa galagie si fum. Link spre comentariu
jonutzu Postat Iulie 31, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2009 adica traseul din mijloc,care este comun condensatorilor..Stai linistit.Nu am nici un magazin ,gen dioda..sau alte chestii la Tzara ..Carcasa o sa fie din PAL ,bine ventilata...Stiu ce se intampla daca fac atingere .radiatoul este V-(de la IC) Bun bun.Deci bag placa la corodat si trasez si limia de mijloc Link spre comentariu
SunShine Postat Iulie 31, 2009 Partajează Postat Iulie 31, 2009 Eu nu iti recomand o carcasa din lemn deoarece se va incalzi lemnul si eventual risti sa ia foc. Ai putea sa o invelesti (sa lipesti cu adeziv) pe dinauntru cu foaie de staniol. Este utilizata in bucatarie. Gasesti la orice magazin alimentar. Link spre comentariu
jonutzu Postat Iulie 31, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2009 man,alte posibilitati de a confectiona o carcasa ,nu am.Ar mai fi una...dar am mult de lucrat la ea ca sa o reconditionez(taiat,chituit,vopsit..) MAi intai sa ma vad cu sunetul perfect si apoi vorbim de cutii.Am bagat la corodat placa pt redresare. Link spre comentariu
SunShine Postat Iulie 31, 2009 Partajează Postat Iulie 31, 2009 Uita-te pe la Bazar la topicul deschis de mine unde vand radiatoare. Daca iti place ceva ce ar merge pe TDA-uri, iti trimit gratis deoarece vad ca ai ambitie. Bafta! Link spre comentariu
jonutzu Postat Iulie 31, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2009 Multumesc mult.Acum intru si ma uit.Bafta si tie. Link spre comentariu
jonutzu Postat Iulie 31, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2009 AM terminat puntea.Am pus Minusul de la multimetru sa fie comun.Se poate vedea ca la + imi arata + 24,5 ,si la - imi arata -24,6 ..Este bine asa?Ma apuc sa montez un kit ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum