Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TDA 7560 se arde cand il montez in masina...de ce?

Vizitator cr33py2000

Postări Recomandate

Atat la mufele de iesire RCA cat si in cea de la placa de sunet sursa de semnal este foarte slaba, de aia se folosesc amplificatoarele. Eu te sfatuiesc sa nu mai faci prostia si sa conectezi difuzoarele direct la iesirea de la placa de sunet sau direct de la RCA, pt. ca ai toate sansele sa plangi dupa jucarii.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costy

3

• tranzistor

2

• mircea888

1

• mely17

1

Top autori în acest subiect

Vizitator cr33py2000

Am inlocuit tda-ul si merge...doar ca dak pun mai mult de un dif se aude spart cu cat creste nr difurilor cu atat mai spart se aude.Spart=ca si cand diful ar fi la limita si da sa crape din cauza basului sau ampu da sa crape din cauza bassului...

Link spre comentariu

Am inlocuit tda-ul si merge...doar ca dak pun mai mult de un dif se aude spart cu cat creste nr difurilor cu atat mai spart se aude.Spart=ca si cand diful ar fi la limita si da sa crape din cauza basului sau ampu da sa crape din cauza bassului...

Cum legi difuzoarele acelea cand le pui? Sper ca nu pui mai mult de 2 in paralel daca sunt de 8 ohmi si unul singur de 4 ohmi.Ce difuzoare ai folosit?, da mai multe detalii...
Link spre comentariu
Vizitator cr33py2000

Deci am folosit 2 difuzoare de 4 ohm, initial alimentarea era de la o sursa de pc iar acuma este de la masina (am prelungit firele care vin la bricheta si de acolo am luat alimentarea) firele sunt groase nu am idee cat de groase sunt dar sunt destul. Boxele le-am legat normal (+ la + si - la -), integratu are 4 iesiri fiecare de 2 sau 4 ohm, deci teoretic puteam sa leg 4 difuri chiar si de 2 ohm si sa mearga bine.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Da.... mie..dup? lipsa acuta de detalii..îmi suna a cauz? pierdut?...E greu sa cau?i pe google ceva informa?ii...Nu ma deranjeaz? nici sa le cau?i aici...dar m?car de a-i re?ine ceva....îns?....parc? toat? lumea vorbe?te degeaba...Sfaturi:1.Nu mai pune dif-uri în paralel cum te taie capu'.Intâi întreab?-ne dac? merge ?i îti explicam cum ?i de ce.Poate ?ii minte.2.Nu mai face experimente pe diferitele surse de semnal pe care le de?ii.Vorba colegului:"vei plânge dup? ele".Sau poate nu î?i pas? de banii t?i...3.Când nu ?tii ceva sau nu e?ti sigur de ceva,nu î?i taie nimeni capu' dac? ne întrebi.Nu mai face experimente.În mod normal nu ne place s? auzim cum a mai ie?it fum din ceva,ci prefer?m s? auzim cât de frumos func?ioneaz?..Sper s? ascul?i de sfaturile astea.M?car pentru început.Numai bine ?i spor la munca! :bere:

Link spre comentariu
Vizitator cr33py2000

Deci, eu tot nu inteleg de ce nu e bine sa leg 4 difuri pe un intergar ce are 4 intrari si 4 iesiri, el e facut sa functioneze pe 4 difuri, cum sa credeti ca sunt atat de batut in cap incat sa leg 2/4difuri pe aceeasi iesire si celalalte 3 iesiri sa le tin in aer (poate din asta "Boxele le-am legat normal (+ la + si - la -)" voi ati inteles ca am legat difurile (toate) pe aceeasi iesire, acuma nu era sa scriu ca am legat dif 1 ...., dif 2.... dif...., am presupus ca se intelege ca am legat fiecare dif la iesirea lui.) Nu inteleg care e "lipsa acuta de detalii" am specificat integratu`(am pus chiar si linkul cu datasheet-ul), am specificat ca schema are doar modificarea pt 2 potentiometre. Un mic rezumat la toata povestea asta:primul integrat mergea bine cu alimentare dintr-o sursa de pc si semnal de la calc, in masina legat la iesirile de la difuri (ignorand rca-urile) mergea dupa ce puneam strafa la o rezistenta din care tot iesea fum, tot asa frecus pana s-a dus integratu; integrat nou legat la mp3 player, RCA-uri ,pc mergea bine cu un singur difuzor cand puneam mai multe FIECARE PE IESIREA LUI se auzea spart. De ce as folosi google-ul sa caut rez la problema asta ca tot pe forumuri m-ar trimite...Dak era o intrebare gen...de la ce voltaj lucreaza integratu sau cate difuri pot pune la integrat mai ziceam sa imi sugerati google-ul ... Problema cred ca am rezolvat-o punand condensatorul de 0.47uf(nu am idee cum de nu mai era la locul lui, defapt nu mai era de fel, doar gaurile in cablaj....), am facut o proba scurta intr-o noapte cu montajul facut in aer si se auzea bine, urmeaza sa ii fac alt cablaj,probabil renuntand la potentiometre.Numa bine ;-)

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Leaga amplificatorul direct la baterie, e de ajuns sa duci un fir gros pana la plus si minusul il iei de la caroserie. Mufa pt bricheta este pt curenti mici si este mai indicat sa legi ampliful direct la baterie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări