Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Diode laser

Vizitator bogdanr

Postări Recomandate

Vizitator bogdanr

Buna ziua.Doresc sa va intreb cum imi pot da seama ce model de dioda laser sa folosesc pentru o anumita raza de dispersie a fascicului laser pe un perete?Ce parametru/parametri de functionare ma intereseaza?Exemplu: la o distanta de 50 m raza de dispersie a fasciculului sa fie de 1 cm.Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mindware

2

• djlove

1

• teoilca

1

Top autori în acest subiect

raza de dispersie se regleaza din sistemul optic aferent..... o dioda laser nu "lucreaza" normal singura....eu asa zic...insa la ce aplicatie vrei sa o folosesti?

Link spre comentariu
Vizitator bogdanr

Imi trebuie pentru un sistem de simulare a imprastierii tragerii cu o arma.De aceea ma intereseaza foarte mult raza de dispersie la o anumita distanta.

Link spre comentariu

in principiu ar trebui sa realizezi sau mai bine sa cauti un dispozitiv optic(mai multe lentile,cu distanta reglabila intre ele) prin intermediul caruia...sa poti regla concentrarea spotului. :101 :smt072

Link spre comentariu
Vizitator bogdanr

Chiar nu are nimeni nicio idee? Exista vreo relatie matematica intre puterea diodei laser si distanta la care vor ajunge n procente din intensitatea fasciculului?

Link spre comentariu

Aici este vorba si de lentila care se monteaza in fata diodei laser.Si un laser, din acela educational, care se gaseste prin comert bate pana la aprox 300m, din cate imi aduc aminte din copilarie cand ma jucam cu asa ceava, la distanta asta puctul lumions ajungea la cativa cm diametru.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări