milet Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 Din pacate am o problema de sanatate in familie si as dori sa fac un aparat care sa monitorizeze pulsul copilului.Din ce am vazut in spital,este vorba de un LED si o fotorezistenta,bine'nteles,cuplate la un aparat special.Lumina emisa de led trece prin deget si functie de puls,fotorezistenta trimite impulsuri catre un device.Astea sa zic ca le rezolv,dar as dori sa stiu de unde sa cumpar un montaj electronic gen "voltmetru panou","termometru",etc dar cu functia de numarat impulsuri/minut...Multumesc.Sau daca aveti alte idei....astept. Link spre comentariu
NumLock Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 Uite aici o schema de pletismograf. Link spre comentariu
milet Postat Iulie 30, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2009 Multumesc tare mult. Link spre comentariu
NumLock Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 Inca o schema -> http://www.vaxman.de/projects/plethysmo ... graph.html Link spre comentariu
sebic Postat Septembrie 3, 2009 Partajează Postat Septembrie 3, 2009 Si eu sunt interesat de un asemenea aparat dar un USB-6008 costa foarte mult. Se poate gasi o solutie mai ieftina? Eu sunt interesat de un asemenea aparat intrucat am probleme cu pulsul (care este foarte mare) si as vrea sa-l monitorizez Link spre comentariu
Vizitator Postat August 25, 2011 Partajează Postat August 25, 2011 Si crezi ca monitorizandu-l va scadea? Un cardiolog ai intalnit, sa-ti dea un beta-blocant (sau daca e tahicardie sinusala niste Ivabradina) ? Link spre comentariu
sebip Postat August 26, 2011 Partajează Postat August 26, 2011 Cred ca nu e nevoie neaparat de USB-6008, care este un sistem de achizitie de date (ADC pe 12 biti), depinde ce doriti sa obtineti: graficul pulsului, sa fie afisat pulsul...In functie de situatie se poate utiliza si un simplu comparator pentru a aprinde si stinge un led, un comparator si un microcontroler pentru a afisa pulsul, un adc si un microcontroler pentru a afisa grafic pe un lcd sau PC (asa se poate utiliza si seriala RS232 si un eventual adaptor usb-rs232). Pentru rezultate optime si eventual integrarea in alta platforma, probabil ca este indicata utilizarea USB-6008 si se beneficiaza de facilitatile LabView dar nu este obligatorie utilizarea doar a acestuia.Daca doriti putem tine legatura si va ajut cit pot in acest sens. Link spre comentariu
sebip Postat August 26, 2011 Partajează Postat August 26, 2011 Bineinteles daca mai intereseaza pe cineva aspectul asta ! (:-)) datorita vechimii Link spre comentariu
sebic Postat Decembrie 21, 2012 Partajează Postat Decembrie 21, 2012 Nu stiu daca este prea tarziu dar acest subiect ma intereseaza. Este adevarat nu mai m-am uitat peste acesta postare de mult dar daca ma puteti ajuta ar fi foarte bine. Tot la fel de adevarat este faptul ca daca monitorizez pulsul nu o sa scada, dar este o curiozitate a mea. Vreau sa stiu daca imi creste doar cu gandul ca ma duc la medic sau este ceva zilnic. As vrea ceva simplu care doar sa-mi afiseze valoarea pulsului nu grafice sau altceva, eventual ceva de memorare a datei si a valorii. Link spre comentariu
aygun Postat Decembrie 22, 2012 Partajează Postat Decembrie 22, 2012 Si eu sunt interesat de un asemenea aparat dar un USB-6008 costa foarte mult. Se poate gasi o solutie mai ieftina? Eu sunt interesat de un asemenea aparat intrucat am probleme cu pulsul (care este foarte mare) si as vrea sa-l monitorizezCe inseamna foarte mare si ce varsta ai ?Putem discuta pe MP despre problema ta deoarece am ceva studii in cardiologie .Referitor la scheme uite aici :viewtopic.php?f=260&t=130850Tu esti tahicardic dar trebuie vazuta de unde provine tahicardia . Ai ajuns vreodata la urgenta cu puls peste 140 bpm inexplicabil ? Senzatie de lipsa de aer , ameteli ? Sa nu cumva sa ai sindrom de TPSV caz in care trebuie un studiu electrofiziologic sau atac de panica. Ai MP. Astept sa ma contactezi ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum