Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Osciloscop

heroes

Postări Recomandate

Buna ziua. Am reusit sa pun mana pe un osciloscop vechi, alimentat la 12V. In zilele urmatoare o sa incerc sa il reconditionez, sa pun cabluri ecranate pe fiecare potentiometru de reglaj, pe mufele de intrare, si sa schimb cablurile de legatura intre placi si tub cu altele mai groase si de calitate mai buna. Rugamintea mea este da ma puteti ajuta cu gradatiile pentru comutatoare si potentiometre, pentru ca acestea nu exista si daca aveti idee de cateva caracteristici ale sale. Multumesc pt ajutor, o zi buna.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• heroes

2

• walyd

1

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

este vb de un osciloscop de fabricatie E0104 gradatiile au fost facute pe masca care iti lipseste nu promit dar incerc sa-ti scanez o fata si o tiparesti pe un carton,nu inteleg de ce vrei sa inlocuiesti cablurile respective pt ca acest osciloscop functioneaza asa cum a fost realizat la o frecventa de 10MHz,iar cablurile de la conectarea placilor cele pamblica(cablu pamblica TV)are impedanta de 240-300 ohm si daca o inlocuiesti apar alte probleme,in al doilea rind de idei acest osciloscop se alimenteaza si la 220v/50hz si nu la 12v ci la 24vCC din acumulatori auto asa a fost gindit vezi la aparate de masura ca mai gasesti date despre ele aici pe saitstima

Link spre comentariu

Buna ziua, multumesc pentru raspunsuri, am verificat astazi si osciloscopul pe care il detin are firele de alimentare lipite undeva pe o placa de stabilizare, iar la intrare are specificata tensiunea de 12vcc direct din proiectarea cablajului. Nu mai este nevoie sa scanati fata osciloscopului ca deja am gasit o poza foarte detaliata pe internet, asta datorita dumneavoastra pt. ca ati precizat tipul osciloscopului, cu acest in care gradatiile se vad foarte bine; cat despre schimbarea cablurilor, dupa citirea recomandarilor dv, o sa stau in banca mea ca nu vreau sa il stric. O zi buna.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări