Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 150 W - TDA 7294

SunShine

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• SunShine

16

• djlove

4

• zal

3

• dj_dexter1975

1

Top autori în acest subiect

O alta intrebare referitoare la protectiile la scurt s.a.m.d:In primul rand vreau sa pun la traf o siguranta (parca am cumparat de 5A). De ce am nevoie sa asigur protectia pieselor? Nu vreau sa schimb piesele prea des. :rade:

Link spre comentariu

Am sa pun poze cu cablajele realizate de mine (de altfel sunt primele mele cablaje) cu foaie pentru foto imprimata cu tonner. M-am chinuit ceva la indepartarea tonner-ului cu acetona dar a meritat efortul.

Link spre comentariu

A fost markerul prost, nu o fi fost rezistent la ap?, sau nu ai acoperit bine, eu dau de 2 ori, mai ales pe suprafe?ele mari.

Da a fost intr-adevar prost. Nu cred ca mai fac cablaje mari ca acesta cu marker.
Link spre comentariu

Sunt curios ce incinta folosesti,deoarece conteaza extrem de mult pentru a da auditiei un randament cat mai ridicat :da .Pentru difuzorul de bas poti sa faci o bobina din sarma Cu Em de min.1.5mm,pe o carcasa de plastic,in jur de 150spire(astel se taie inaltele)Bine-nteles ca pentru a determina cat mai precis valorile pentru restul de piese,necesita ceva cunostinte,si e mai bine sa cumperi gata facut.Nu vreau sa fiu rautacios,din contra sunt dispus sa ajut pe oricine cu ce pot,dar apropo de puntea redresoare......e ok,doar sa-i pui 2 cond.de filtrare macar de 10.000uf/50v ,ca se pare ai un traf solid,iar pentru finali un radiator cat mai mare si eventual un cooler,pentru ca o sa vezi,se incinge destul de bine in punte.Nici sa nu te gandesti sa folosesti etajul sub 8 ohmi ca daca-i dai blana o sa-ti mearga doar cateva minute si intra protectia,scazand mult volumul si distorsionand.Astept sa revii sa vedem cat ai avansat in proiect,pe mine poti conta oricand :da .Succes!!

Link spre comentariu

Sunt curios ce incinta folosesti,deoarece conteaza extrem de mult pentru a da auditiei un randament cat mai ridicat :da .Pentru difuzorul de bas poti sa faci o bobina din sarma Cu Em de min.1.5mm,pe o carcasa de plastic,in jur de 150spire(astel se taie inaltele)Bine-nteles ca pentru a determina cat mai precis valorile pentru restul de piese,necesita ceva cunostinte,si e mai bine sa cumperi gata facut.Nu vreau sa fiu rautacios,din contra sunt dispus sa ajut pe oricine cu ce pot,dar apropo de puntea redresoare......e ok,doar sa-i pui 2 cond.de filtrare macar de 10.000uf/50v ,ca se pare ai un traf solid,iar pentru finali un radiator cat mai mare si eventual un cooler,pentru ca o sa vezi,se incinge destul de bine in punte.Nici sa nu te gandesti sa folosesti etajul sub 8 ohmi ca daca-i dai blana o sa-ti mearga doar cateva minute si intra protectia,scazand mult volumul si distorsionand.Astept sa revii sa vedem cat ai avansat in proiect,pe mine poti conta oricand :da .Succes!!

Momentan am lipit toate piesele pe cablaje si am sa pregatesc inca un cablaj pentru filtraj. Am inceput sa lucrez la carcasa amplificatorului. Voi pune poze in curand. Am sa pun 2 conzi cu o valoare de peste 10000 uF/50-63V. Va fi un fel de sistem audio 2.1. Cele doua cablaje le fac pentru sateliti si am sa mai fac separat inca un cablaj dupa o schema pentru subwoofer cu 8 tranzistori.Nu cumpar nimic "de-a gata". :ciuda:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări