Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator 150 W - TDA 7294

SunShine

Postări Recomandate

Buna ziua, am si eu cateva intrebari la care va rog sa ma lamuriti:Lucrez la un amplificator de 150 W Stereo. Folosesc 2 placi in punte cu cate 2 integrate TDA 7294 pe placa.Am mai multe intrebari dar le voi pune pe rand.O prima intrebare este:Am cumparat un kit de la Tehnoelectric: preamplificator, stereo si corector de ton.Are potentiometre de bass/medii/inalte/balans si volum. Insa nu sunt multumit de potentiometrul de volum. Problema e ca e limitat si nu cred ca atunci cand voi da la maxim potentiometrul, volumul amplificatorului va fi la maximum. Ideea este ca as vrea un potentiometru care sa nu fie limitat asa, cam la vreo 210 grade. As vrea sa il schimb cu unul care nu se limiteaza. Ce sfaturi imi dati? Ce fel de potentiometru sa iau astfel incat volumul minim/maxim sa corespunda cu volumul minim/maxim al amplificatorului?Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• SunShine

16

• djlove

4

• zal

3

• dj_dexter1975

1

Top autori în acest subiect

Potentiometrul nu are nici o vina, asta inseamna ca la intrare ii aplici un semnal prea mic, probabil ai nevoie si de un preamplificator inainte de el.

Link spre comentariu

Daca amplificatorul este de 2 x 150 W pe 8 Ohmi, ce difuzoare imi recomandati? Nu pretul ma intereseaza ci niste specificatii tehnice. Exemplu:Tot 8 ohmi sa aibe subwoofer-ul, mediile si inaltele? Am inteles ca pe 4 Ohmi ar merge mai bine subwoofer-ul? Eu vreau sa fac 2 incinte acustice, fiecare cu subwoofer, medii si inalte. Ar trebui ca acestea sa fie de 200-250 de Watti pentru a nu exista riscul de a produce alte sunete nedorite?

Link spre comentariu

Daca amplificatorul este de 2 x 150 W pe 8 Ohmi, ce difuzoare imi recomandati? Nu pretul ma intereseaza ci niste specificatii tehnice. Exemplu:Tot 8 ohmi sa aibe subwoofer-ul, mediile si inaltele? Am inteles ca pe 4 Ohmi ar merge mai bine subwoofer-ul? Eu vreau sa fac 2 incinte acustice, fiecare cu subwoofer, medii si inalte. Ar trebui ca acestea sa fie de 200-250 de Watti pentru a nu exista riscul de a produce alte sunete nedorite cand volumul amplificatorului va fi aproape la maxim?De fapt e TDA 7294. Sa spunem 2 x 100 W.

Link spre comentariu

Din ce am inteles eu, tu vrei sa faci 2 incinte pe 3 cai, bun difuzoarele vor trebui sa fie si ele tot pe 8 ohmi, dar o sa ai de furca cu filtrul este destul de complex pentru 3 cai si destul de costisitor financiar, asta un filtru bun.De ce subwoofer vorbesti tu acolo, ca nu prea poti intelege din posturile tale, care sunt total neclare. :nebunrau: Daca folosesti un amplificator cu tda7294 in punte nu este recomandat sa il folosesti pe sarcini de 4 ohmi.

Link spre comentariu

Azi am dat comanda de toroidal. Pana Vineri il am. djlove spuneam ce impedanta sa aibe subwoofer-ul. Am inteles ideea ta. Deci am sa cumpar difuzoare pe 8 Ohmi.Daca am cate 2 TDA-uri pe placa inseamna cam 2 x 100 W. Am sa cumpar difuzoare de 150 W, 8 Ohmi.-----------------------------------Am cumparat kitul de la tehnoelectric: KIT 231 - preamplificator, stereo, corector de ton. Insa nu stiu daca e bun preamplificatorul ala. Ma poate sfatui cineva daca il las pe asta sau fac altul separat? Eu am comandat ca un secundar la traf sa fie de 2 x 15 V pentru un eventual preamplificator.Multumesc.

Link spre comentariu

Ca s? cre?ti amplificarea trebuie s? mic?orezi rez de la pinul 2 c?tre mas?, în schem? e de 680 Ohmi, cîte pu?in, minim vreo 220 ca s? nu devin? instabil ampliful, dar aten?ie la conectarea altor surse cu semnal puternic.

Link spre comentariu

Ca s? cre?ti amplificarea trebuie s? mic?orezi rez de la pinul 2 c?tre mas?, în schem? e de 680 Ohmi, cîte pu?in, minim vreo 220 ca s? nu devin? instabil ampliful, dar aten?ie la conectarea altor surse cu semnal puternic.

Cand voi avea toate piesele voi face poze si voi cere explicatii sa fiu sigur ca fac o treaba buna si imi reuseste fara prea multe erori.sau chiar deloc. Mai bine prefer sa intreb de 10 ori decat sa gresesc. :freaza:
Link spre comentariu

Din ce am inteles eu, tu vrei sa faci 2 incinte pe 3 cai, bun difuzoarele vor trebui sa fie si ele tot pe 8 ohmi, dar o sa ai de furca cu filtrul este destul de complex pentru 3 cai si destul de costisitor financiar, asta un filtru bun.De ce subwoofer vorbesti tu acolo, ca nu prea poti intelege din posturile tale, care sunt total neclare. :nebunrau: Daca folosesti un amplificator cu tda7294 in punte nu este recomandat sa il folosesti pe sarcini de 4 ohmi.

Astazi am rezolvat cu filtrele pe 3 cai. Am facut rost de doua bucati ce imi vor ajunge sper saptamana asta.Pun si o poza cu ele:http://i28.tinypic.com/ve84nn.jpgMultumesc djlove pentru raspunsul prompt.
Link spre comentariu

Filtrul se calculeaza in functie de graficele, sensibilitatea, impedanta difuzoarelor, ceea ce ai luat tu e ceva de genul "frectie la picior de lemn". Daca pe boxele pentru care au fost proiectate au sunat bine, asta nu inseamna ca se va intampla la fel pentru difuzoarele tele,Macar sti pantele si punctele de taiere ale acelui filtru, se potrivesc cu difuzoarele tale? :nebunrau:

Link spre comentariu

Filtrul se calculeaza in functie de graficele, sensibilitatea, impedanta difuzoarelor, ceea ce ai luat tu e ceva de genul "frectie la picior de lemn". Daca pe boxele pentru care au fost proiectate au sunat bine, asta nu inseamna ca se va intampla la fel pentru difuzoarele tele,Macar sti pantele si punctele de taiere ale acelui filtru, se potrivesc cu difuzoarele tale? :nebunrau:

Stiu decat ca au fost folosite la niste difuzoare de 320 W, 8 Ohmi. Oricum am facut schimb cu niste radiatoare de la mine si nu ies in pierdere.
Link spre comentariu

Bobina aia de la bas pare ptr dif de 4 Ohmi, cond de lîng? ea e de 100uF/63V... de fapt tot filtrul pare ceva Braun, Grundig, iar ??tia lucrau pe 4 Ohmi. Mai verific?...Cond de pe plac? po?i s?-i arunci, trebuie schimba?i cu unii cu polipropilen?, iar bobina de la înalte ?i rez de lîng? ea par coapte.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări