Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtru activ numai pt. sateliti

MadRaper

Postări Recomandate

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MadRaper

5

• pid

2

• djvas

1

• cirip

1

Top autori în acest subiect

:shock: chiar nu stie nimeni daca merge asa cum am pus eu acolo?sau defapt ... daca elimin numai partea de jos pt subwoofer .. ar trebui sa mearga nu?Ca nu are rost sa pun 4 filtre pt. sub degeaba...

Link spre comentariu

Votul meu merge la djvas si iata de ce:Operationalul ala de la intrare iti asigura impedanta joasa de atac ptr filtrul propriu zis. Impedanta de atac face parte integranta din caracteristica filtrului. De obicei filtrele se calculeaza in ipoteza atacului cu o sursa de tensiune (adica impedanta f joasa). Daca ataci cu impedanta mai mare se deformeaza caract de trecere. Unele filtre pot chiar sa oscileze daca imped de atac e prea mare.Daca nu vrei sa pui operational, e bun si un repetor pe emitor. Important e sa ai ceva care sa scada impedanta de la locul faptei.Parerea mea,Cirip

Link spre comentariu

Da' am si eu o intrebare: cu cate cai sunt satelitii tai? daca ai doar un singur difuzor poti folosi varianta de mai sus, dar dupa cum vad satelitii sunt cu doua cai (sau ma insel???) si atunci e pacat sa folosesti filtre pasive ca sa separi mid de high. Trebuie sa mai faci inca un filtru identic cu cel pe care l-ai propus tu adaptand frecventa de taiere, si pe care il vei pune pe ramura mid+high.

Link spre comentariu

Da sunt cu 2 cai satelitii, dar nu vreau sa ma duc cu 4 fire la cate un satelit :shock: ... oricum la tweter o sa pun doar un condensator :P SI SA MAI FOLOSESC INCA CATE UN AMPLIF? mai bine nu...

Link spre comentariu

filtrul tau este un filtru trece sus tip Linkwitz cu o atenuare 24dB/octava (vezi http://www.hardwarebook.net/circuit/fil ... itz4H.html ) shi daca nu am gresit la calcule reiese o frecventa de taiere de 310Hz....

acuma depinde de unde culegi semnalul pentru subwofer........

daca se culege direct de la ieshirea subwofer al unei placi de sunet e cam nasol... deoarece ramane o plaja de frecvente Bass neredata (intre maxim 200Hz pe subwofer shi 310Hz frecventa ta redata de sateliti).....

poate ca ma inshel in legatura cu frecventzele dar e bine sa studiezi tipurile de filtre la http://www.hardwarebook.net/circuit/index.html...

parerea mea.....

Link spre comentariu

Exact 310Hz Deci zici cai cam mare... faza e ca si satelitii mei is cam mici si ziceam ca ar fi bine asa o frecventa mai marePt. subwoofer am niste c****uri de difuzoare chinezesti de 20 cm.. si vreau sa pun 2 intr-o cutie si cred ca merg bine pana pe la 310Hz.totusi zici ca placile de sunet 5.1 au frecventa pt sub pana in 200hz? :?

Link spre comentariu

cel putzin la placa de sunet creative audigy are o optziune "bass redirection" de unde potzi regla "crossover frequency" intre 10Hz shi 200Hz adika frecventza minima shi maxima care sa iasa pe conexiunea de subwofer poate sa fie intre 10 shi 200 Hz .......nu stiu sigur daca la alte placi e la fel....

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator Vasile

Si ce integrat e operationalul asta care apare in schema?

Cred ca integratul ala este un operational

Si alimentarea la cat se face?

Se alimenteaza dup ce integrat pui, daca pui un MOS il alimentezi la 5V iar daca pui un TTL tot la 5V iar daca pui un operational de uz general cum ar fi CDB400 il alimentezi la +/-15V.Eu as pune un SN72LS400 ca sunt mai rapide si au zgomot de fond mai mic.Hai ca sunt tare :lol: :shock:
Link spre comentariu
Vizitator eneelectronics

Ce prompt si rapid a fost raspunsul. Mersi Vasile. Dar o schema cu filtru activ de sateliti nu are nimeni sa o puna aici, eventual cu cablaj cu tot? Peste tot se gasesc scheme de filtre se subwoofer, dar de medii sau inalte nimic. Mie mi-ar trebui ceva de genul peste 300/500 Hz.

Link spre comentariu
Vizitator Osiris

Se alimenteaza dup ce integrat pui, daca pui un MOS il alimentezi la 5V iar daca pui un TTL tot la 5V iar daca pui un operational de uz general cum ar fi CDB400 il alimentezi la +/-15V. Eu as pune un SN72LS400 ca sunt mai rapide si au zgomot de fond mai mic.

Salut, nu prea le am eu cu circuitele logice dar cred ca cdb400 este poarta logica, nu operational, la fel ca si SN72LS400. Pentru filtrul ala trebuiesc folosite operationale, adica TL072, TL082 etc, iar pentru operationalul de intrare preferabil un circuit mai performant (cum sunt cele de la Burr-Brown, Texas Instruments). Alimentarea este intr-adevar de +/-15V
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări