sorinpavel Postat Iulie 31, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2009 Am pus ca inecatul 4Gb.Poi daca avea 2 sloturi!!!Bine ca nu avea mai multe placa baza.Afecteaza cu ceva? Mercci! Link spre comentariu
SunShine Postat Iulie 31, 2009 Partajează Postat Iulie 31, 2009 Am gresit eu. Nu cred ca avea nimic. Mai aveti cartea de la placa de baza? Aflati cati rami suporta maxim placa de baza. În calcul, adres? fizic? Extension (PAE) este o caracteristic? a unor x86 ?i x86-64 procesoare care permite utilizarea de mai mult de 4 GB [1] de memorie fizic? pentru a fi utilizat în 32 de bi?i a sistemelor, dat fiind adecvate pentru sistemul de operare de sprijin. PAE is provided by Intel Pentium Pro and above CPUs (including all later Pentium-series processors except the 400 MHz bus versions of the Pentium M ), as well as by some compatible processors such as the Athlon and later models from AMD . PAE este furnizat de Intel Pentium Pro ?i mai sus de procesoare (inclusiv toate mai târziu procesoare Pentium-serie cu excep?ia de 400 MHz autobuz versiuni de Pentium M), precum ?i de c?tre unele procesoare compatibile, cum ar fi Athlon ?i mai târziu de modele de la AMD.(Explicatie tradusa cu Google Translate de pe Wikipedia).In concluzie nu aveti nevoie de Turion pentru ca nu folositi intr-un regim de performanta PC=ul dumneavoastra. Link spre comentariu
sorinpavel Postat Iulie 31, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2009 Raspuns: SEMPRON.Face acelasi drac si nu se incalzeste asa tare. Am testtat si win vista x64 si win7 x64 si tot ce este pe filelist( x86 x64).Nu vad diferenta( sunt eu orb? posibil).Sau ce trebuie sa urmaresc? Sunt afon in software Link spre comentariu
SunShine Postat Iulie 31, 2009 Partajează Postat Iulie 31, 2009 Raspuns: SEMPRON.Face acelasi drac si nu se incalzeste asa tare. Am testtat si win vista x64 si win7 x64 si tot ce este pe filelist( x86 x64).Nu vad diferenta( sunt eu orb? posibil).Sau ce trebuie sa urmaresc? Sunt afon in softwareExemplul meu, cel mai bun pe care vi-l pot da:Folosesc o placa de baza hibrid ( slot agp/pci-e placa video, ddr1/ddr2 ramii, S-ata/Ata hardul) cu procesor Intel Pentium 4 Dual Core 2.8 Ghz cu 2 Gb DDR II. Ruleaza EXCELENT. Acum:INTEL PENTIUM -> Folosit pentru rularea a mai multor aplicatii in acelasi timp.INTEL CELERON -> Bun atat pentru jocuri cat si pentru rularea aplicatiilor. Este slabut ca tip de procesor.AMD -> Facut special pentru rularea de jocuri. Aici va recomand orice procesor, in cazul dumneavoastra, cu cache 512 Kb. Sempronul va fi la standarde bune daca il ajutati cu DDR pe aceeasi frecventa cu el (sau tehnic FSB). Aveti grija sa corespunda frecventa DDR-ului cu cea a procesorului. Nu va complicati cu Turion ca nu cred ca sunteti un dependent de jocuri . Ajutati-l cu 4 GB DDR daca placa de baza suporta 4 GB DDR. Link spre comentariu
sorinpavel Postat Iulie 31, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2009 Laptop fujitsu-siemens amilo la1703.Pot si sempron si atlon DECI????? Link spre comentariu
SunShine Postat Iulie 31, 2009 Partajează Postat Iulie 31, 2009 Laptop fujitsu-siemens amilo la1703.Pot si sempron si atlon DECI?????Depinde de Socket (dimensiunile soclului/carcasei in care intra procesorul). Cautati procesor care sa fie potrivit pe socket-ul placii de baza. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 1, 2009 Partajează Postat August 1, 2009 Reguli generale:- un nucleu mai nou e preferabil unuia mai vechi. Nucleu însemnînd partea logic? din procesor.- 64 biti e mai bine decît 32 biti, chiar dac? avantajul e doar intern în majoritatea cazurilor. L??imea de band? mai mare ajut?.- tehnologia de fabrica?ie: cu cît masca utilizat? e mai fin? (90 nanometri ca opus lui 130 nm, de exemplu), cu atît e mai bine.- m?rimea cache-ului influen?eaz? puternic performan?a numai dac? e sub o anumit? valoare. De la cache 64KB la 128KB plusul de performan?? este foarte mare, de la 128KB la 256KB este mediu, de la 256KB la 512KB este sesizabil, iar de la 512KB la 1MB practic e insesizabil, se observ? doar în anumite aplica?ii speciale care lucreaz? cu procesare complex? a unui volum mic de date. M?rimea cache-ului nu influen?eaz? aproape deloc transferul de date între memoria RAM ?i procesor, ceea ce duce la urm?toarea regul?:- l??imea de band? spre memoria RAM: cu cît e mai mare, cu atît e mai bine. L??imea de band? depinde de num?rul de bi?i (32 sau 64) ?i mai ales de frecven?a FSB-ului. Cu cît e mai mare, cu atît mai bine.Sempron este echivalentul Duron-ului de alt?dat?. Nucleu ieftin, cu 1-2 genera?ii mai vechi decît cele mai noi produse, adaptat unui cost redus, la care se incapaciteaz? puternic anumite facilit??i costisitoare cum ar fi cache-ul sau l??imea de band?.Recomandarea mea: ia cel mai bun procesor (conform regulilor de mai sus, ?i a altora pe care poate le-am uitat) pe care-l po?i cump?ra cu banii pe care-i ai disponibili, ?i împerecheaz?-l cu placa de baz? care-l suport? nativ ?i în care procesorul luat e cam pe la mijlocul listei (s? ai ?i posibilitatea de upgrade la procesor, ?i, mai important, s? NU mergi cu componentele la limita lor superioar? de performan??, pentru c? varia?iile de calitate în interiorul unei ?arje s-ar putea s? însemne c? placa ta de baz? s? nu func?ioneze stabil la vitez? maxim?).Nu ar trebui s? te îngrijoreze faptul c? procesorul se înc?lze?te prea mult. Cooler-ele se pot schimba ?i sînt foarte multe oferte de coolere mult mai bune decît cele oferite de AMD în seturile produse de ei. E mult mai ieftin s? dai bani pe un cooler bun decît s? pierzi constant la performan?? la procesor....bun, asta se aplic? la sistemele desktop. Abia acum m-am prins c? e vorba de procesoare mobile... Link spre comentariu
sorinpavel Postat August 1, 2009 Autor Partajează Postat August 1, 2009 Va multumesc tuturor pentru sfaturi. Am de ales intre astea doua procesoare. Ramane sa ma decid si va voi tine la curent.O seara buna. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum