Extrem Postat August 13, 2009 Autor Partajează Postat August 13, 2009 daca nu ai in singe electronica (ca pasiune) nu o sa reusesti!este la fel ca medicina,aviatia,pictura,muzica,trebuie sa ai si ceva talentnu stiu ce virsta ai ,daca ai trecut de 20 de ani si nu ai nici cea mai mica idee ,practica altceva!mare grija cu netul si forumurile,dupa mine cam 15% din cei care scriu pe forumuri stiu ceva,daca o sa citesti ceva gresit o sa ti fie greu sa te convinga cineva cu cunostinte ca nu este asa cum ai citit pe netce nota ai avut la fizica de clasa a zecea?cunosti macar legea lui ohm?Tatal meu are in sange electronica, probabil de acolo si interesul, totusi sunt de alta conceptie, orice om poate invata orice daca vrea si daca are cine sa-l sustina. Domeniul meu de activitate este audio (incinte, difuzoare, filtre, am sa atasez poze cu propriul sistem 7+1 terminat chiar in aceasta saptamana daca-mi permite timpul) + it (singura lipsa fiind partea electronica propriu-zisa, exemplu: nu stiu sa fac de la 0 un amplificator, in schimb stiu ce sunt condesatoarele, rezistele, diodele, bobinele, trafurile, sigurantele, lista continua...). Am in jur de 30 de reviste de la Tehnium, le-am citit de cativa ani buni, am sa le recitesc, alaturi de documentele primite de la voi, poate ca reusesc sa fac o legatura mai solida.Aparatura gen osciloscop, aparat de masura, generator de semnal etc le am la dispozitie, dar se umple de praf ca nu mai are nimeni timp sa le foloseasca decat 1-2-3 zile pe an. Link spre comentariu
doru3160 Postat August 15, 2009 Partajează Postat August 15, 2009 Ceea ce o sa-ti spun mai departe vreau sa fie doar o parere personala,deci nu esti obligat sa dai curs celor insiruite?daca tatal tau are in sange electronica,cred ca sfetnic mai bine intentionat ca el nu ai sa gasesti aici pe forum?si eu am pretentia ca am inceput sa inod sarme de pe la 12 ani,si nu mi-a trecut inca,da asta nu l-a facut pe baiatul meu de 22 ani sa imbratiseze aceeasi pasiune,desi mi-ar fi placut,nu l-am obligat,si are cu totul alte preocupari,asa ca asta cu tata-fiu cam pica,nu e valabil.Cat despre ?cititul?revistei Tehnium,aproape ca m-ai lasat fara replica,si mie mi-a fost de ajutor la vremea ei aceasta publicatie(cu toate neajunsurile si greselile strecurate ori de autori,ori de la editare),dar daca te limitezi doar la citit si nu la lucru efectiv,atunci poti sa le mai citesti de cateva ori si iti garantez ca tot fara folos.Ai deosebitul privilegiu de a dispune dupa spusele tale, si de ceva aparate de masura,multi dintre noi am inceput cu un banal aparat analogic,si ala vai de capul lui,da asta nu ne-a impiedicat sa lucram.Cel mai bine ar fi daca ai incepe sa abordezi la lucru scheme pe care le poti finaliza(adica mai simple,din care sa intelegi fenomenele de baza)si pe parcurs daca ai probleme poti apela si la forum,da sigur o reteta speciala de ?inghitit electronica? n-ai sa gasesti nici aici nici altundeva,singura modalitate de aprofundare e munca sustinuta,da asta presupune ceva sacrificii materiale si mai ales timp.Daca vrei o comparatie,e ca si cum eu as vrea intr-un an sa devin precum un culturist sau halterofil, care se antreneaza de o viata?nici cu mama retetelor si steroizilor nu as reusi?asa ca daca vrei intr-adevar sa inveti cate ceva,pt ca niciodata nu ai sa le stii pe toate,ia-o incet pe treaba,nu te descuraja la primul esec,si o sa vezi ca in timp o sa apara si rezultatele,pe masura ce lucrezi mai mult o sa apara mai multe probleme de rezolvat si abia atunci o sa cauti raspunsuri.Sunt destui si aici pe forum care sa te sfatuiasca,oameni de valoare,numai ca trebuie sa vii cu intrebari concrete,nu cu cele de genul ?cum se face mancarea??Succes. Link spre comentariu
Extrem Postat August 16, 2009 Autor Partajează Postat August 16, 2009 Bun raspuns, apreciez.,,Studiezi, practici, dai mai departe", este principul dupa care-mi traiesc viata. In legatura cu cititul, oricine poate citii orice, oriunde, oricand, insa nu oricine poate finaliza scheme oriunde si oricand. Voi revenii dupa ce mi-am aprofundat putin cunostintele si experienta cu intrebarile (in cazul in care apar) pe masura.Tin sa multumesc tuturor pentru ajutor. Link spre comentariu
remus68 Postat August 16, 2009 Partajează Postat August 16, 2009 Pentru inceput cred ca poti incepe prin a fi ORDONAT.....I-au trebuit 384 (treisute optzeci si patru) de postari pe forum (!!!) ca sa-si dea seama ca nu cunoaste electronica si ca ar fi bine sa invete ... Link spre comentariu
Extrem Postat August 16, 2009 Autor Partajează Postat August 16, 2009 .....I-au trebuit 384 (treisute optzeci si patru) de postari pe forum (!!!) ca sa-si dea seama ca nu cunoaste electronica si ca ar fi bine sa invete ...1) La fel de bine puteau sa fie mii de postari, din moment ce nu m-a interesat domeniul respectiv, nu vad care ti-ar fi problema ?Din cauza unor oameni ca tine, merge Romania cum merge, daca nici acuma nu ti-ai dat seama ca prin rautate nu ajuti cu absolut nimic, dimpotriva, iti faci tie rau (pierzi timpul), imi faci si mie rau (pierd si eu timpul), mai ai nevoie de cateva decenii sa te luminezi putin, sper ca intr-o buna zi sa realizezi, cel tarziu cand vei avea copil.2) Foarte multi tineri se uita la numarul de posturi, n-am inteles niciodata de ce, foarte probabil caracterizeaza omul dupa acest numar.3) Daca ai fi cercetat putin, ai fi realizat ca de 2 ani eu n-am mai intrat pe forum, foarte probabil am avut alte preocupari. Link spre comentariu
remus68 Postat August 16, 2009 Partajează Postat August 16, 2009 1)din moment ce nu m-a interesat domeniul respectiv, nu vad care ti-ar fi problema ?2)se uita la numarul de posturi, n-am inteles niciodata de ce.3)de 2 ani eu n-am mai intrat pe forum,am avut alte preocupari. 1-ti-ai pierdut timpul degeaba daca a fost necesar sa faci 380 de postari si nu te-a interesat "domeniul" 2-nici dupa 1000 de postari nu vei intelege 3-foarte bine Link spre comentariu
EmyRulz Postat August 16, 2009 Partajează Postat August 16, 2009 Un sfat, din experienta personala pot spune ca fara studiu temeinic si insusirea bazelor cum trebuie(la nivel de facultate) nu prea ai nicio sansa sa iti concepi propria schema de la zero si sa si mearga. Eu cel putin asa am patit(nu e neaparat valabil, poate altii au mai mult fler), pana nu am invatat la facultate nu prea am stiut ce faceam cu adevarat chit ca mesteresc de pe la 7 ani in domeniu si cu fizica stateam binisor si in scoala si in liceu. Ideea nu e ca ar fi cine stie ce(dupa ce te obisnuiesti deja pare usor) dar trebuie sa studiezi intr-un mod organizat, ingineresc, fara jumatati de masura(adica privind problematica in ansamblu nu doar simplificat) si sa nu sari peste baze si matematica(chair daca par plictisitoare si fara aplicatie practica imediata). In rest, daca zici ca ai si ceva aparatura si la cine sa apelezi pentru ajutor, eu zic ca doar vointa iti trebuie. Link spre comentariu
Vizitator comfel Postat Septembrie 7, 2009 Partajează Postat Septembrie 7, 2009 din spusele batranilor meseria si m/ai ales electronica nu se invata se fura ,date pe langa un meserias bun (cu toate ca sunt pe cale de disparitie) si roagal sa te m/ai ajute astfel vei invata practic si apoi trage cu ochiul la anumite artificii ale electronicii ce nu se scriu in nici o carte tot odata citeste si ABC-ul electronicii axeazate pe un anumit domeniu , electronica este vasta ,dupa vreo 20-30 ani de practica iti dai seama ca m/ai ai de invatat !!!! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 7, 2009 Partajează Postat Septembrie 7, 2009 Bun raspuns, apreciez.,,Studiezi, practici, dai mai departe", este principul dupa care-mi traiesc viata. In legatura cu cititul, oricine poate citii orice, oriunde, oricand, insa nu oricine poate finaliza scheme oriunde si oricand. Voi revenii dupa ce mi-am aprofundat putin cunostintele si experienta cu intrebarile (in cazul in care apar) pe masura.Tin sa multumesc tuturor pentru ajutor.hai cind vedem ce ai realizat?personal te sustin Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum