Extrem Postat Iulie 28, 2009 Partajează Postat Iulie 28, 2009 Buna tuturor, Mereu am fost oarecum atras de ,,electronica", nu aveam insa niciodata curajul si vointa necesara pentru a intelege acest ,,sport". Pasiunile si chiar joburile mele apartin sistemelor audio, tot ce necesita o masina sonorizata sa ajunga la un randament foarte bun sau calitativ pana la sisteme Hi-Fi in casa, inclusiv sonorizari mici si mijlocii pentru diferite facilitati + tot ce tine in domeniul IT, nu are rost sa lungesc. Apelez la ajutorul vostru daca se poate sa-mi recomandati o carte, forum, tutoriale etc cu ajutorul carora o pot lua de la 0 cu electronica , sa ajung oarecum la un nivel chiar avansat, la dispozitie, as avea 1 an de zile, sculele necesare acestui domeniu nu ar fi o problema, se poate face rost de orice oricand daca este nevoie. Cand vorbesc de electronica, ma refer la amplificarea sistemelor audio, televizoare (de la cele vechi pana la cele actuale, plasme, lcd), combine pana la cel mai nesemnificativ lucru cum ar fi un traf (de la cele vechi pana la actualele toroidale), asta la modul general, desigur intra multe altele in categorie, dar in principiu ar trebuii sa se inteleaga ce vreau eu defapt. Inca o rugaminte daca se poate, nu-mi permite timpul sa caut fiecare lipsa de informatie, deci o sursa unde gasesc cam tot ce am nevoie pentru un start complet si cat mai fundamental, dupa care urmand ramificatiile fiecarui detaliu. Stima, Eduard Link spre comentariu
djlove Postat Iulie 28, 2009 Partajează Postat Iulie 28, 2009 Incepe studiind niste carti de electronica si citeste atent aici pe forum, incet incet o sa iti dai seama cum sta treaba.Carti gasesti pe la sectiunea de vanzari, am si eu cateva daca esti interesat.Succes. Link spre comentariu
Extrem Postat Iulie 28, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2009 Incepe studiind niste carti de electronica si citeste atent aici pe forum, incet incet o sa iti dai seama cum sta treaba.Carti gasesti pe la sectiunea de vanzari, am si eu cateva daca esti interesat.Sunt constient ca trebie sa citesc, problema este ca nu stiu cu ce sa incep, de aia apelez la voi, in legatura cu forumul, nu am ce sa-mi amplific cunostiintele de la topicurile existente din simplu motiv ca nu am pe ce sa cladesc, trebuie sa ai o ,,fundatie" pentru a progresa, care sunt cartile cu acele ,,fundatii"? pentru inceput, mi-ar fi foarte util raspunsul.Stima pentru raspuns. Link spre comentariu
Mosu Tuti Postat August 6, 2009 Partajează Postat August 6, 2009 Buna seara. Stimate domn, imi pere rau, dar intr-un an nu se poate invata electronica, nici macar la nivelul "SLAB". 1.- De 20 de ani nu se mai scriu carti de Electronica. Nici ptr. incepatori, nici pentru avansati. 2.- Daca nu ai " baza fundamentului temeliei" adica cunostinte serioase de fizica si mate din scoala, nu te apuca. 3.- Nici macar reviste de popularizarea stintei, gen TEHNIUM, nu mai apar. 4.- Cauta carti de fizica din timpuri stravechi. Legile fizicii si electronicii nu s-au schimbat. 5.- Nu incepe studiul cu PIC-uri si alte nimicuri, invata ce este aceea o rezistenta, un condensator si un volt. 6.- Nu citi cartile de electronica ca un roman pe care trebuie sa il termini ca sa te apuci de altul. Cartile de electronica se citesc ca cartea de telefon. Cand ai nevoie de ceva, cauti si aflii. Ne-ar fi de mare folos sa ne spui ce studii ai si ce "inclinatii" ai. Spor la invatat. Mosu Tuti. Link spre comentariu
moro Postat August 6, 2009 Partajează Postat August 6, 2009 Incearca pentru inceput sa interpretezi schemele, hai sa iti spun cum a inceput la mine totul, pare ciudat dar in momentul cand am aflat cum functioneaza un tranzistor... Atunci am inceput sa realizez cum functioneaza montajele electronice, pana atunci faceam mota-mo... asta se intampla prin clasa 7'a Link spre comentariu
Golem Postat August 7, 2009 Partajează Postat August 7, 2009 1.- De 20 de ani nu se mai scriu carti de Electronica. Nici ptr. incepatori, nici pentru avansati. Sa fim seriosi...in ultimii 20 de ani au aparut zeci de carti de electronica, seria "300 circuite...";seria "Electronica aplicata" a Editurii National, etc. 3.- Nici macar reviste de popularizarea stintei, gen TEHNIUM, nu mai apar. Ce legatura avea popularizarea "stintei" cu "Tehnium"?!"Tehnium" era cea mai slaba revista de profil tehnic de pe glob, incepand de la hartia de ziar de 65g/mp pe care era tiparita, pana la continut, un talmes-balmes incredibil"sfaturi pt. tinerii din agricultura"langa un transceiver SSB, sfaturi pt. posesorii de aparat foto langa cresterea ciupercilor Pleurotus. E normal ca a dat faliment, in `89 nu se vindea nici la 3 lei, ramanea in chioscuri pana se ingalbenea. .- Nu incepe studiul cu PIC-uri si alte nimicuri, invata ce este aceea o rezistenta, un condensator si un volt. Daca are cunostinte de programare, exact cu PIC-uri ar trebui sa inceapa, mai ales ca asta-i va da o paine, este viitorul. Obligatoriu trebuie sa cunosti componentele electronice, marimi fizice precum volt, amper, watt, henry, reactante capacitive&inductive. Daca citesti bine in engleza, iti recomand calduros carti americane de initiere in electronica, sunt scrise cu mult aplomb si foarte usor de inteles. Dintre cartile vechi, recomand calduros cele aparute la Editura Tehnica, seria "Intrebari si raspunsuri", in special cele scrise de Clement Brown(ex. Audio-Intrebari si raspunsuri).Atentie la cartile vechi, unele contin bazaconii care te vor "baga in ceata" sau vor trata un circuit devenit "obsolet"-cu tuburi, vibratoare, "nebunii". Nu cheltui bani pt. hatzoage de pe vremea lui Pazvante, nu-ti vor folosi prea mult. Cea mai buna si ieftina carte de electronica este internetul, si are avantajul ca e interactiva. Apoi practica... Regula de aur: nu construi montaje cu componente recuperate din aparate defecte, aparatele acelea aveau un motiv sa nu functioneze-de ex. o componenta sau mai multe defecta, degradata, uneori foarte subtil...cumpara componente noi, nu sunt foarte scumpe, si vei evita dezamagirile fara rost. Cel mai bine e sa incepi cu a construi un radioreceptor AM cu amplificare directa, un circuit basculant bistabil("licurici"), un amplificator gen TDA2030, etc. Succes! Link spre comentariu
Administratori Badman Postat August 7, 2009 Administratori Partajează Postat August 7, 2009 totusi ce cauta acest mesaj la alimentatoare ? Pentru inceput cred ca poti incepe prin a fi ORDONAT Link spre comentariu
Extrem Postat August 10, 2009 Autor Partajează Postat August 10, 2009 Va multumesc tuturor pentru raspuns, am gasit cateva carti vechi, am primit si cateva de la un domn amabil in format pdf chiar il limba engleza, par a fi bune.Vasile, crede-ma ca am cautat o vreme pana am dat sa postez la alimentatoare, avand in vedere ca acolo se discuta serios despre domeniu. Link spre comentariu
Nucleu Postat August 10, 2009 Partajează Postat August 10, 2009 Cred ca poate fi de ajutor... Link spre comentariu
Extrem Postat August 10, 2009 Autor Partajează Postat August 10, 2009 Stima pentru ajutor ! Link spre comentariu
Kuki Postat August 11, 2009 Partajează Postat August 11, 2009 Am mai multe din seria Mini-notebook, cui ii trebuie PM Link spre comentariu
Nucleu Postat August 11, 2009 Partajează Postat August 11, 2009 Pune aci sa vedem si noi.. Link spre comentariu
Kuki Postat August 12, 2009 Partajează Postat August 12, 2009 Nu prea incap aici. Link spre comentariu
blue Postat August 12, 2009 Partajează Postat August 12, 2009 Parerea mea este sa-ti stabilesti un domeniu limitat din electronica , de pilda: amplificatoare , automatizari, radioreceptoare etc ceva de care crezi ca esti mai atras, un studiu punctual si o practica elementara, dupa acea verifica daca microbul s-a instalat corect, apoi fiecare pas trebuie sustinut cu documentari teoretice, alternate cu montaje practice pe bancuri de incercare improvizate, internetul i-ti ofera nenumarate aplicatii de montaje mai sigure decat cele din carti, fiindca sant de regula si verificate ! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 12, 2009 Partajează Postat August 12, 2009 parerea meadaca nu ai in singe electronica (ca pasiune) nu o sa reusesti!este la fel ca medicina,aviatia,pictura,muzica,trebuie sa ai si ceva talentnu stiu ce virsta ai ,daca ai trecut de 20 de ani si nu ai nici cea mai mica idee ,practica altceva!mare grija cu netul si forumurile,dupa mine cam 15% din cei care scriu pe forumuri stiu ceva,daca o sa citesti ceva gresit o sa ti fie greu sa te convinga cineva cu cunostinte ca nu este asa cum ai citit pe netce nota ai avut la fizica de clasa a zecea?cunosti macar legea lui ohm?golem nu are dreptate cu Tehnium,avea articole pentru toti pasionatii de tehnica,vezi ce spuneam eu de net?! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum