deliquenme Postat Iulie 28, 2009 Partajează Postat Iulie 28, 2009 Salutare, am un proiect in cap dar inainte sa ma apuc vreau niste pareri si sugestii, criticile sunt binevenite.Pentru a intelege mai bine despre ce este vorba vedeti poza atasata, dupa cum probabil stiti o orga profesionala costa extrem de mult, multi dintre pasionati nu isi permit asemenea instrumente, si probabil daca si-ar permite nu ar cheltui atatia bani pentru un hobby, cum este si cazul meu, eu am optat pentru o orga "Entry Level" pe care o folosesc mai mult pe functia MIDI deoarece sunetele sunt mult mai reale si pot fi reglate si alterate cu usurinta, numarul de stiluri si sunete fiind limitat doar de cunostinte si imaginatie, efectele care pot fi optinute depasind cu mult chiar si capabilitatile unui instrument profesional, dar fiind limitata mobilitatea, avand un aspect neprofesional (nu imi imaginez o scena cu un "clapar" venind cu biroul, PC-ul si monitorul CRT si incepand sa faca muzica) si vasta imprastiere a claviaturii, tastaturii si mouseului, aduce neplaceri. De aceea m-am gandit la o solutie, o claviatura MIDI de calitate (600-1000RON), un mini laptop (in model am ales eeePC 800RON), modul pentru touchscreen (250RON), amplificator 50w (150RON), difuzoare decente (100RON), un mixer care nu este neaparat necesar (300RON), butoane, potentiometre, o placa de aluminiu si putina imaginatie. Toate duc la pretul unei clape pentru incepatori.In concluzie obtinem o orga mai mult decat capabila, avand de ales din multitudinea de programe destinate controllerelor MIDI, echipata cu un modem 3G, avem automat acces instant la sunete noi, stiluri, partituri, versuri, efecte si multe altele, sa nu mai punem ca se pot face accesorii, pot fi adaugate controllere MIDI in continuare, poate fi echipata cu CD-ROM, si multe alte imbunatatiri.Astept acum comentariile voastre. Link spre comentariu
yo9gcc Postat Iulie 28, 2009 Partajează Postat Iulie 28, 2009 Totusi nu cred ca un laptop de 800 ron are o placa de sunet asa performanta sa scoata sunetele ca la o orga profesionala si sa nu mai zic de aspect, cred ca nu o sa iasa chiar asa de profesional. Si sa sti ca eu chiar am fost la un spectacol la care a cantat o formatie destul de renumita care avea clapele pe post de midi si un laptop cred ca destul de performant si nu s-a jenat deloc atunci cand a pus laptopul langa clape si a setat din el tot felul de efecte.Sa faci ceva si sa iasa mult mai performant decat o orga profesionala cred ca te costa destul de mult. Costul la ce vrei tu este in jur de 2500 de ron, eu cred ca o sa gasesti la 3000 - 3500 ron o orga destul de performanta. Link spre comentariu
deliquenme Postat Iulie 28, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2009 Totusi nu cred ca un laptop de 800 ron are o placa de sunet asa performanta sa scoata sunetele ca la o orga profesionala si sa nu mai zic de aspect, cred ca nu o sa iasa chiar asa de profesional. Si sa sti ca eu chiar am fost la un spectacol la care a cantat o formatie destul de renumita care avea clapele pe post de midi si un laptop cred ca destul de performant si nu s-a jenat deloc atunci cand a pus laptopul langa clape si a setat din el tot felul de efecte.Sa faci ceva si sa iasa mult mai performant decat o orga profesionala cred ca te costa destul de mult. Costul la ce vrei tu este in jur de 2500 de ron, eu cred ca o sa gasesti la 3000 - 3500 ron o orga destul de performanta.Cu o orga de 3000 RON nici nu te primeste in concert, de la 3500 Euro in sus poate.Iar in ceea ce priveste placa de sunet, cred ca ai dreptate, la asta nu m-am gandit, dar solutia este si mai buna, Creative a scos placi de sunet pe USB, foarte performante chiar, deci nu este neaparat un obstacol, o sa iau in calcul si o placa de sunet USB.As putea opta pentru un Tablet PC de la HP care este mai performant, are deja Touch Screen si relativ ieftin, mai ales daca luam in calcul ca toate produsele pot fi achizitionate la mana a doua cu un buget de aproximativ 1800RON (2500RON Varianta cu HP si o placa de sunet performanta) iar cu un buget ca asta nu prea ai de unde alege pentru o orga cu adevarat profesionala.In plus obtii nu numai o orga ci si un sintetizator, ai legatura la internet care te ajuta enorm, ai posibilitatea de a modifica fiecare sunet lucru pe care il face numai o orga de la suta de milioane in sus, vorbesc aici de un instrument fara limite, ceva in genul Korg Oasys care ajunge undeva la 8000-10000 Euro, dar care are totusi limite, un exemplu fiind ca nu poti sta in mijlocul scenei cu un Korg Oasys si sa ai nevoie in momentul ala de un latrat de caine si sa il iei imediat, nu ai posibilitatea sa iei un discurs si de pe internet si sa il editezi in timp real, si multe altele, cum spuneam mai sus limita fiind imaginatia si cunostintele celui care opereaza instrumentul. Si poti face toate aceste lucruri in acelasi timp in care canti la clape, poate sunt niste exemple exagerate dar nu se stie niciodata.Pentru ca oricum o orga profesionala are la baza un computer si niste clape, singura diferenta este ca softul te limiteaza la ce a fost preogramata de producator, dar avand o multitudine de softuri le o singura clapa cred ca schimba multe.Merci ca mi-ai atras atentia in ceea ce priveste placa de sunet.In ceea ce priveste aspectul, cred ca va arata mai mult decat profesional, deoarece majoritatea clapelor au o placa de aluminiu taiata pe un CNC si indoita la o masina de biguit, se gasesc centre o gramada in toata tara care iti pot face o carcasa profesionala la un pret foarte mic. Link spre comentariu
yo9gcc Postat Iulie 28, 2009 Partajează Postat Iulie 28, 2009 Da ai dreptate daca ai cerinte asa mari, trebuie sa scoti destul de multi bani pentru o scula buna. Chiar as vrea sa ma anunti si pe mine daca reusesti sa faci ceva. O idee ca asta avea si fimiu dar nu l-am lasat eu sa o puna in practica, bine el se gandea doar sa instaleze un soft mai performant de sintetizor si cu orga pe care o are sa o foloseasca ca si claviatura midi, dar am vazut ca este destul de scump un cablu midi pentru orga lui, o Yamaha Psr 450, dar daca vad ca totusi este mai rentabil sa faci asta de ce nu poate inerc si au asta. Apropo la ce soft te-ai gandit sa folosesti? Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 28, 2009 Partajează Postat Iulie 28, 2009 a?i uitat ceva: un eepc sau un tablet pc nu are cine ?tie cât? memorie, ?i memoria care se poate ad?uga nu e deloc prea mare!!!?i dac? s-a jucat careva cu ableton, cakewalk, sau alt soft de genul ?sta, ?tie prea bine cât de "înfometate" de rami sunt softurile astea!!!f?r? s? mai amintesc c? o bibliotec? de sample-uri decent? hale?te ni?te zeci sau chiar sute bune de giga...nu întâmpl?tor clapele sunt "tunate" de proprietari pe genul de muzic? folosit... de pild? orga lu' gu?? n-o s? aib? niciodat? ritmuri de disco sau rock, c? n-are ce face cu ele... ci le înlocuie?te cu ritmurile de manea, sau de zmiorc?ial? oriental?...exist? pe undeva pe net un forum al "muzican?ilor"... e plin acolo de discu?ii gen "care e cea mai bun? bibliotec? de sample-uri, dar de ritmuri", ?i fiecare consider? c? biblioteca lui e "cea mai bun?", pentru c? are acele ritmuri de care are el nevoie...P.S. eu credeam c? deliquenme vrea s? fac? o clap? sau un keyboard midi "home-made", de-aia am intrat... mai ales c? m? b?tea gândul ?sta ?i pe mine cândva... dar greutatea realiz?rii mecanice, mai ales a tastaturii m-a f?cut s? cam renun? la idee!!!dac? a? pune mâna pe un keyboard defect, dar cu tastatura ok, ar reîncepe s? m? fr?mânte ideea... dar pân? atunci...?i înainte s? râde?i, nu uita?i c? primele clape n-au fost f?cute de roland, yamaha sau sony, ci de un tip pe nume moog, "pe pian, în baie"!!!P.P.S. mi se pare c? Emil Matei e coforumist... îl las pe el s? explice cum e cu "fabricatul" de clape... ?tiu c? a avut un num?r de articole în "tehnium" ?i nu numai în care trata chestiunea, inclusiv la modul practic...doar c? asta era acum 20-25-30 de ani, ?i de-atunci sintetizarea sunetului a trecut demult de la analogic la digital... Link spre comentariu
deliquenme Postat Iulie 29, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 29, 2009 @yo9gcc Gasesti pe internet anunturi cu cabluri MIDI foarte bune pe PSR undeva la 50RON deci nu prea scump zic eu, eu unu nu mai pot folosi orga ca si stand alone pentru ca nu poate mai nimic, indiferent ca e Yamaha, iar ca soft mi se pare extrem de bun Reason 4, are o multime de functii, se gasesc nenumarate sunete pe internet pentru el sa nu mai punem ca merg importate formate cunoscute...cred ca Reason va fi principalul dar voi pune si Fruity Loops, Cubase si alte softuri pentru o cat mai mare functionalitate, oricum ea poate fi personalizata pentru oricine, pana si pentru guta.@MifTy Nu demult am vrut sa achizitionez un tablet PC HP cu Dual Core 1,8Ghz, 1Gb DDR2 (pana la 4Gb), 120Gb HDD, Video PCIxPress Vidoe 128 MbRAM etc.... la mana a doua si costa 1400 RON, iar daca ii pun 4Gb RAM si un HDD extern de 500Gb cred ca ar tine si cel mai pretentios soft si o baza destul de mare de sunete si acompaniamente, adica eu unu am folosit programele enumerate de tine (scuze ca vbesc la persoana a I-a si am sa te rog sa faci la fel) pe un PC cu 2Gb RAM si un procesor Athlon 64 3000+ si rulau normal, dar programele cu care sunt obisnuit ruleaza si pe un PC mai slab, va trebuii intai sa pun deoparte niste banuti si sa ma apuc de treaba cand am tot ce imi trebuie, si acum cu gandul la lautarii de zi cu zi (cu toate ca nu stiu sa cant si nici nu am de gand sa invat lautaresti si populare) am cerut parerea unuia si initial nu intelegea ce vreau sa fac si imi explica ca el nu poate sa se duca cu calculatorul la nunta, nu intelegea ca PC-ul va fi incorporat, dar spunea ca se descurca mai bine pe PC pentru ca isi creeaza ritmurile mai usor, si ca isi leaga de multe ori orga la PC si improvizeaza....cu alte cuvinte i-ar fi folositor si un PC la nunta sa lege orga, isi mai "tuneaza" sunetele. Nu pot sa spun daca va avea succes, nici nu conteaza asa mult, sper doar sa ma ajute pe mine, dar ma tot gandesc daca nu cumva am omis ceva, daca nu iese nimic in final....De aceea am cerut pareri si sugestii.Multumesc pentru raspunsuri. Link spre comentariu
deliquenme Postat Iulie 30, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2009 Am tot cautat pe net sa vad daca a mai incercat cineva sa faca asa ceva si nimic, in schimb am dat peste un filmulet interesant nu pare sa fie diferit de ce vreau sa fac, doar ca Roland are un software dedicat, deja nu mai am indoieli, am sa cumpar pe rand ce imi trebuie pentru constructie, claviatura MIDI deja am achizitionat-o ( http://www.esound.ro/M-Audio---Keystati ... p-425.html ) si sunt mai mult decat multumit de ea, am ales-o in principal pentru simplitate, pentru ca vreau sa adaug separat un mixer MIDI, ca placa de sunet cred ca voi lua Behringer UCA202, mixer Behringer BCF 2000, amplificare si difuzoare voi folosi Microlab Solo 6, si daca iese ceva din toate astea voi adauga un controller M-Audio Trigger Finger, cu timpul poate si alte upgradeuri, o sa ma interesez totusi poate gasesc softul folosit de mari producatori de clape si poate reusesc sa il emulez pe PC-ul incorporat, daca exista posibilitatea sa pun softul de la cele mai reusite produse ale fiecarui producator intr-o singura orga cred ca eram invidiat de marii cantareti , oricum o sa va tin la curent, dar proiectul cred ca va dura ceva. Sper sa imi urati succes si sa imi tineti pumnii. Link spre comentariu
deliquenme Postat Iulie 31, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2009 Incredibil ce am putu sa aflu astazi , am aflat ca Orga KORG Oasys are ca sistem de operare Linurx....... LINUX ( ) , asta inseamna ca ce vroiam eu sa fac, deja e pus in practica de marii producatori, pai si atunci de ce pretul asa mare ??? Nu pare sa fie mai mult decat ce vreau eu sa fac, iar daca as avea bugetul de 8499$ cred ca mi-ar iesi ceva mai complex, nu am avut ocazia sa vad live un asemenea instrument, dar o sa dau o tura prin magazinele specializate poate reusesc sa arunc o privire asupra softului, dar nu vad ce ar putea avea special, acum nu mai am nici o indoiala, si nici nu m-ar mai tenta sa dau atatia bani pe un PC, o claviatura si un mixer intr-o singura carcasa, si culmea in banii astia nici boxe nu are....macar asa de control. Linux ?! Link spre comentariu
MifTy Postat August 8, 2009 Partajează Postat August 8, 2009 Linux!! ai fi uluit câte gadgeturi mai mult sau mai pu?in "de ultim? or?" sunt motorizate de un kernel de linux!!!asta pentru c? nu se cer pre?uri exorbitante pentru "licen?iere", ?i acolo unde apar, acestea au mai degrab? treab? cu hardware-ul ?i/sau renumele produc?torului...btw, ia caut? pu?in pe google, exist? câteva zeci de softuri pentru muzic? existente doar pe linux, ?i care sunt de regul? la fel de open source ca ?i sistemul de operare în care sunt concepute s? ruleze...mai mult, exist? vre-o 2-3 distribu?ii linux special concepute doar pentru treaba asta... compus sau ascultat muzic?!!! Link spre comentariu
deliquenme Postat August 8, 2009 Autor Partajează Postat August 8, 2009 Am sa incerc, intre timp am cerut sprijinul celor de la yamaha, si culmea am primit raspuns, mi-au spus ca softwareul pe care il au in clape este licentiat si are copyright de aceea nu il pot primi pentru a experimenta, oricum nu ruleaza pe nici un OS cunoscut ci mai degraba este unul creat special, cred ca asta ii face si cei mai buni, deci nu prea mult succes, am trimis mail si la Korg dar nici un raspuns inca, dar in momentul in care voi avea PC-ul care va fi incorporat in clapa pe care vreau sa o fac voi incerca sa gasesc pe cineva cu un Korg Oasys care este dispus sa imi faca o copie a HDD-ului, poate reusesc sa fac ceva, dar nu cred ca voi opta pentru Windows, chiar daca este mai instabil, varietatea de softuri este mult mai mare, marile softuri folosite in studiouri ruleaza pe Windows si MacOS nu Linux, deci pentru inceput Windows, sper sa imi iasa ceva, si sincer nu mai am rabdare sa fac asa ceva, am un prieten care este dispus sa ma ajute cu un MIXER, sper ca pana in iarna sa fie gata, nu ma voi grabi foarte tare pentru ca la sfarsit vreau sa am o orga mult mai capabila decat orice model existent, baiatul care imi da mixerul a lucrat la TVR ca Tehnician la sunet si lumini, si sunt sigur ca ma va ajuta foarte mult, sunetul pe care il va oferi orga va trebui deasemenea sa fie de cea mai buna calitate, nu numai functiile vor fi importante. Urati-mi succes . Link spre comentariu
yo9gcc Postat August 9, 2009 Partajează Postat August 9, 2009 Mult succes si poate daca cei de la Yamaha nu au vrut sa iti trimita softwareul, dupa testele care le faci si esti multumit de ele ne trimiti si noua ce ai facut. Bineinteles cu drepturile de autor. Bafta Link spre comentariu
Kuki Postat August 9, 2009 Partajează Postat August 9, 2009 Motif XS based on MontaVista LinuxAsta e softul Yamaha ? Link spre comentariu
deliquenme Postat August 10, 2009 Autor Partajează Postat August 10, 2009 Multumesc. Va voi tine la curent cu progresele, ce drepturi de autor ca nu voi folosi nici un soft concept propriu, cel putin nu inca.MontaVista Linux este doar sistemul de operare, cum este si in cazul clapei Oasys un sistem de operare Linux la baza, mai departe sunt softuri concepute de producatorii in cauza, special pentru acele aparate, cu sunete, stiluri si efecte proprii, insa nu sunt cu mult diferite de softurile folosite de cei ce detin claviaturi MIDI, singura diferenta intre Oasys si orga mea va fi ca a mea va avea cateva programe puternice in lumea muzicii in timp ce Oasys va avea unu singur. Link spre comentariu
Kuki Postat August 10, 2009 Partajează Postat August 10, 2009 Intrebarea era daca Motif SX e softul cautat. Link spre comentariu
deliquenme Postat August 15, 2009 Autor Partajează Postat August 15, 2009 Intrebarea era daca Motif SX e softul cautat.Ma interesa ceva mai profesional, seria motif nu poate fi trecuta la categoria Workstation, ceva gen Tyros, Roland Fantom, si cel mai bun exemplu Korg Oasys. Oricum mai e pana la soft, deocamdata mai am de cumparat componentele necesare constructiei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum