SirRoger Postat Iulie 28, 2009 Partajează Postat Iulie 28, 2009 Rog pe cineva care cunoaste acest tip de mixer sa-mi dea niste detalii cu privire la domeniul de frecvente si semnificatia pinilor. Mixerul se pare ca provine dintr-un RTM, are 2 ferite negre cu punct albastru si o ferita vopsita in verde. Multumesc anticipat! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 28, 2009 Partajează Postat Iulie 28, 2009 Daca doresti un mixer ca la carte in HF nu aceasta este solutia. La limita merge si pentru aplicatii nepretentioase in unde scurte. Nu neaparat gama de frecvente aferitelor il face impropriu, cat diodele care ar trebui inlocuite cu ceva Schottky -uri.Parca YO6PIR a folosit ferite de acest tip in A412. Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 28, 2009 Partajează Postat Iulie 28, 2009 Merg foarte bine si diode rusesti din seria D17 (germaniu),eventual imperecheate...sau KD503 (2D203),siliciu - sint prezente in multe mixere profesionale ale "vecinului" din rasarit! Link spre comentariu
Flor Postat Iulie 28, 2009 Partajează Postat Iulie 28, 2009 Mixerul din RTM era facut clasic, cu diodele si ferita pe placa amplificatorului de radiofrecventa, partea de receptie.Ceea ce e in poza este mixerul din RTP. Nu mai stiu cine a postat schema, asa daca sapi prin discutiile purtate o sa te poti lamuri singur. Eu lucram pe la 149MHz, deci 138MHz + 10.7..Sa nu uitam ca totusi statiile RTM si RTP chiar aveau o sensibilitate de 0.15uV/12dB SINAD, ceea ce sa recunostem, nu e prea rau nici azi...Morala. Mixerul din poza e o tehnologie azi depasita, dar care daca tot il ai si esti pasionat de constructii, poti face lucruri interesante cu el..Evident ca daca lucreza la 150MHz, va lucra si ceva mai jos. (Adica 149.999MHz, hi, hi.) In scurte nu cred ca va "canta" le fel de bine, din motive evidente, dar la o adica 6 lipituri/dezlipiri de test.. Link spre comentariu
SirRoger Postat Iulie 28, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2009 Merci Flor,Cine mi l-a dat mi-a zis ca ar proveni dintr-o statie mobila de la ,,Lifturi" (probabil societatea care se ocupa de intretinerea lifturilor din zona) si din cauza asta mi-am zis ca ar fi de RTM.Acum ca m-ai lamurit ca ar fi din RTP o sa caut schema si o sa ma joc putin....Chiar ma intrebam daca pot mixa un 10,7 cu 133.... Link spre comentariu
BodoRF Postat Iulie 28, 2009 Partajează Postat Iulie 28, 2009 Inlocuieste diodele 1N1449 cu Schottky.Eu am folosit BAT49 imperecheate iar diferentele s-au vazut imediat.73! Link spre comentariu
SirRoger Postat Iulie 29, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 29, 2009 Inlocuieste diodele 1N1449 cu Schottky.Eu am folosit BAT49 imperecheate iar diferentele s-au vazut imediat.73!Merci, o schimb diodele numaidecat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum