Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Circuit impulsuri electrice

luciann

Postări Recomandate

Intrebare: Se poate realizare un circuit in felu urmator : un potentiometru care pe masura ce ii cresti valorea sa dea un impuls spre un anumit punct(practic sa faca contactu intre 2 fire) iar in momentu descresterii spre altul, precizez ca impulsul trebuie sa aiba valorea mica de tot, daca da, sper sa ma ajutati cu o schema cat de cat :)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• luciann

5

• The Stressmaker

1

• vio2007

1

Si te mai miri ca nu-ti raspunde nimeni !!De ce nu spui exact ce vrei sa faci sau de ce ai nevoie ? Ai putea sa formulezi mai clar , mai elegant :

Vreau sa comand turatia unui motor cu ajutorul unui potentiometru .Ce scheme se folosesc ?

Se poate regla luminozitatea - aprinderea unui bec dintr-un potentiometru ?Ce schema sa folosesc ?Trebuie si detalii despre bec sau motor ,adica tensiuni de functionare ,putere ,etc. Sau ce vrei de fapt sa faci...sa obtii.

Link spre comentariu

Poi nu am treaba cu nici un motor, vreau doar, un circuit, care din ce am m-ai discutat cu cateva persoane ar implica si ceva relee, vrau ca acel circuit la cresterea valorii in potentiometru sa-mi dea impulsuri pe tasta W(conexiunea o fac printr-o placa de tastatura, am gasit combinatiile pe acei pini micuti ;) ) iar la descrestere spre S, impulsu trebuie sa fie de scurta durata, si de tensiune si curent foarte mic ca sa nu prajesc ceva :d, adica zis mai babeste, scad un pic valoarea, sa-mi scada turatia virtuala a motorului in joc, acelasi principiu il voi folosi la frane, multumesc anticipat :), apropo tensiunea ar fi bine sa fie undeva intre 6-12 V, am o srsa veche de calculator si as pute-o folosii pe aceea, transformatoarele se incalzesc, asa am si cooler cat de cat.P.S. nu ma deranjeaza sa ma criticati, macar asa ma corectez si eu :)

Link spre comentariu

Ce vrei tu sa faci e pedala de acceleratie de la "volan" in nfs? Ceva informatii:

http://www.uem.ro/universitatea/Faculta ... Cap4_1.htm (cauta dupa "encoder" sa stii cum functioneaza)

http://www.engr.colostate.edu/~dga/mech ... s/9-18.gif sau cauta dupa "quadrature decoder" in google imagini.

Exemplul il ai sub mana ta: scroll-ul de la mouse,unde Asi B sunt intrarile de la fotocelule si CW si CCW sunt iesirile pe care le duci la W si S.Foloseste relee reed pt contactele care duc la tastatura ca sa separi tastatura de montaj.Mai bine folosesti principiul rotitei de scoll de la mouse decat un potentiometru.O alta metoda e sa folosesti mufa de joystick(portul "game"de langa mufele de sunet) daca jocul permite.Succes.

Link spre comentariu

Nu e vorba de masini ci de trenuri, ideea cu scrool-ul nu e rea deloc, chiar una foarte buna, cred ca pe ea voi si merge, inca sunt cam nepriceput, si nu vreau sa par insistent, dar ma poti ajuta cu o schema ? ca apoi ulterior sa o studiez si sa-mi fac documentatia necesara. ms anticipat.

Link spre comentariu

Am luat pana la urma un encoder, dar am o mica problema, l-am pus pentru 2 taste, A si D, si de exemplu, cand dau catre D imi tot face aadaadaad sau adadadad, sau ddaddadda, nu merge cursiv intr-o parte si in alta, o fi el de vina, asa sunt toate? care ar fi cauza

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări