Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

proiect ambitios invertor 1-2 kW

lorik199

Postări Recomandate

Cum tot pica foarte des tensiune la noi, ma gandeam sa fac in invertor de 1-2Kw care sa sustina cateva masinariiacum ce m-am gandit ca sa iasa ceva simplu(nu e foartesimplu, dar e elegant): fac un smps care sa scoata 230 V continuu din 12 V, si aceasta tensiunia aceasta o duc un colectoarele unor tranzistori de putere care vor avea baza polarizata cu o frecventa de 50 hz dintr-un banal oscilator cu 555credeti ca este buna ideea?scheme sunt destule pt smps, acum intrebam daca ideea mea este bunaeventual o schema testata ca sa nu experimentez eu, daca aveti pt partea de smps

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lorik199

3

• Badman

1

• petre_s

1

• Blind

1

Top autori în acest subiect

da, dar la aceste puteri ups-urile sunt majoritatea la 36-48 V, si ma costa cam mult acumulatorii(eu aveam unul , poate 2 diasponibili) care nu sunt intr-o stare formidabilasi in plus ups-urile nu sunt facute sa mearga pe perioare lungi de timp, asa ca nu prea merita investitia intr-un ups

Link spre comentariu

da, dar la aceste puteri ups-urile sunt majoritatea la 36-48 V, si ma costa cam mult acumulatorii(eu aveam unul , poate 2 diasponibili) care nu sunt intr-o stare formidabilasi in plus ups-urile nu sunt facute sa mearga pe perioare lungi de timp, asa ca nu prea merita investitia intr-un ups

Si totusi dupa parerea mea cea mai buna solutie par UPS-urile ....investitia ar fi doar bateriile...o racire suplimentara... si cu cit tensiunea de alim e mai mare creste atit fiabilitate sistemului pt ca se lucreaza cu curenti mai mici, sa nu uitam ca pt 1,2kw la 12v avem peste 100A consum permanent.... :nebunrau: fata de 36v unde curentul nu depaseste 40A...deci baterii (acumulatori) chiar pt. auto......
Link spre comentariu

nu e o problema atat de mare lucrul la curenti foarte mari, totusi as putea face sursa pe 24 Vca schema m-am gandit la aceasta[attachment=0]1000w.rar[/attachment]este buna, mai ales ca daca o voi face sa lucreze la 24 sau chiar 36 V voi putea reduce numarul de transistoripana la urma nu mi-a spus nimeni daca e buna ideea sa pun in secundarul sursei niste tranzistori carora sa le polarizez baza cu o frecventa de 50 Hzvariata cu ups-ul o exclud deoarece vreau sa fie facut totul de mana mea, UPS-ul la intampinarea unui defect mai mult ca sigur il voi arunca

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

de ce nu ramai la metoda clasica cu traf de 50 Hz? faci un generator de sinus modificat, comanzi niste brute de mosfeti si apoi trafu. stii o treaba si nu te doare capul... cand ridici frecventa apar mai multe compicatii...

Link spre comentariu
  • Administratori

intai invata unde naiba se posteaza pe acest forum si dupa aia poti face ambiitii cu surseleForumul are un loc care se numeste ALIMENTATOATE sau ti se pare ca sursa ta de rahat ar fi mai jmekera ? :bataie

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări