Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificator pe lămpi ptr ampliful de 100W

zal

Postări Recomandate

Mă tem că nu prea ai ce face cu +12V, ptr vu-metrul de Kashtan1 ai nevoie de o tensiune de filament de 4Vca (sau 6Vca şi rez), +/-15V stabilizat şi o tens anodică de +25...30V.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

30

• IoNuTx

10

• djlove

2

• EmyRulz

2

Top autori în acest subiect

• 10 luni mai târziu...

Cum spuneam,trebuie sa construiesc acest preu pe lampa deoarece imi trebuie corectie si semnal mai puternic pt. ampliful de 100W.Am desenat schema cu modificarile unor componente,am micsorat valoare rezistorului din catodul ECC-ului la 1K si am adaugat un cond. electrolitic de 47uF/50V sa creasca putin amplificarea.Rezistorul din anod l-am crescut la 100K pt. ca nu am avut de 91K iar putometru de volum va fi de 200K(numai la valoarea aceasta am gasit).La corectie voi folosi 2 putometre stereo de 1Mohm liniare.Deoacamdata sunt in stadiul de strangere a componentelor..... :rade:

Posted Image

Pt. temporizare voi folosi schema de mai jos,am modificat putin rezitorul si condensatorul sa obtin in

jur de 25-28 sec.

Posted Image

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...
  • 10 luni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...

Findcă am fost întrebat cum se poate refolosi un vu-metru de Kashtan 1 şi s-a exemplificat cu schema folosită de mine în acest preu, precizez că:

Tensiunea anodică poate fi în jur de +22V (+20...25V) şi nu consumă mult montajul din ea, deci ar fi suficient un stabilizator simplu cu o diodă zener. Eu aveam disponibilă tensiunea de +28V şi de aceea am folosit o diodă zener de 5,6V montată în serie pe placa vu-metrului ptr a scădea tensiunea.

Am lipit dioda în locul unui ştrap. Foarte simplu.
Link spre comentariu

Ptr cine vrea să folosească acest vu-metru din Kastan 1, iată ca o completare şi circuitul filamentului, decupată din schema magnetofonului.

Posted Image

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări