Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificator pe lămpi ptr ampliful de 100W

zal

Postări Recomandate

• Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

30

• IoNuTx

10

• djlove

2

• EmyRulz

2

Top autori în acest subiect

• 1 lună mai târziu...

E chiar mai convenabil montajul ''p?ianjen'', se poate umbla la el f?r? s? desfaci pl?ci. Nu montajul bag? zgomot în semnal, ci trafo, ecran?rile ?i mai ales filamentul. Nu am stat s? m?sor nivele de semnal, mie mi-e mai mult decît suficient. Înc? mai am de bibilit la el, nu e definitiv? schema.

Link spre comentariu

Ultima schem?, acum merge cu o singur? ECC83, model ''pitic'', în schem? clasic?, cu ie?irea pe anod. S-a modificat alimentarea filamentului, pinul 9 la bara de mas? ?i pinii 4,5 uni?i la secundarul de 6,3Vca. Tensiunea anodic? e de +200V, masa sursei e legat? la bara de mas? a preului, mufele de intrare-ie?ire sînt izolate de carcas?. Semnalul e clar, cu joase ?i înalte din bel?ug, nu am sim?it nevoia unui filtru fiziologic (loudness) la volum mic. La unele melodii, cu semnal care coboar? mult la joase, pe un dif de minim 30cm diametru se pot vedea mi?c?rile de cî?iva Hz, asta dac? ?i ampliful red? atît de jos. Zgomotul e slab, un mic fîs la volum maxim.

Posted Image

?i o poz? intern?:

http://i25.tinypic.com/15z3x2w.jpg

Link spre comentariu

Iat? ?i ultimele modific?ri la surs? ?i partea de comand?. Timpul de întîrziere al tensiunii anodice se poate scurta, prin înlocuirea rez de 5,6MOhmi cu un semireglabil de 1MOhm înseriat? cu o rez de 3,3-4,7MOhm. În func?ie de l?mpile folosite, ele pot ajunge la parametri de func?ionare ?i în 15-20 secunde. Deci un timp total de mut de 30 secunde e posibil.

Link spre comentariu

Asear? am f?cut o vizit? lui viobio ?i am testat preul împreun? cu ampliful lui cu EL12 în clas? A.

Am încercat ?i alte l?mpi în afar? de ECC83, ca E80CC, ECC81 ?i 5963 (E82CC), toate se aud bine, numai ultima are amplificarea mai slab? ?i e pu?in microfonic?. Personal sînt 90% mul?umit de rezultatul final, posibil s? mai bibilesc mici detalii la corectorul Baxendall pe viitor. :freaza:

Link spre comentariu

Alte tuburi decît cele cu filament 6,3/12,6V nu pot pune, decît dac? modific alimentarea filamentelor, cu consecin?? asupra brumului. Am ajuns la concluzia b?trîneasc? c? folosirea altor l?mpi în locul familiei dedicate ptr audio ECC81,82,83 nu e o scofal?, poate o economie la bani, sau cînd nu sînt disponibile acestea.

Link spre comentariu

Ultima variant?, cu schimbarea locului balansului, realizat acum cu un comutator cu 11 pozi?ii. Rezisten?ele trebuie s? imite un pu?ometru simetric cu varia?ie antilogaritmic? spre fiecare canal, cursorul e legat la mas?.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări