razvan_n Postat Iulie 26, 2009 Partajează Postat Iulie 26, 2009 Vreau sa plasez un integrat SMD pe un soclu DIP (prin lipire cu fire de cupru), ca sa-l pot folosi ca pe un integrat in capsula "normala", si as vrea sa-l fixez cu putin silicon (peste fire). As vrea sa stiu daca a mai incercat cineva asa ceva, si care au fost rezultatele (coroziune din cauza acidului acetic din silicon, conductibilitatea siliconului, etc.), sau daca are cineva alta sugestie (vreo rasina, polietilena, etc).Integratul este un controler de incarcare pentru acumulatori litiu (n-as fi incercat asa ceva la unul de RF). Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iulie 26, 2009 Partajează Postat Iulie 26, 2009 Odata uscat e foarte bun izolator , chiar se pot face izolatii de inalta tensiune cu siliconul sanitar . Vezi ca este si acrilic , e mai prost izolator decat cel cu acid acetic ( otet ) , desi la tensiune mica nu prea conteaza . Si nu sunt probleme de coroziune evident , unele tipuri chiar sunt facute pentru imbinari de metal . Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iulie 26, 2009 Partajează Postat Iulie 26, 2009 eu v-as recomanda altceva...este un pistol care se numeste glue-gun si care merge la priza , cu niste rezerve care se numesc glue-stick ...se gasesc la orice magazin de piese electronice...costa extrem de putin si are o larga aplicabilitate...nu contine nimic coroziv in el...si dupa ce se raceste baltoaca depusa peste smd...veti avea si o izolatie electrica foarte buna ...si o izolatie mecanica lux ...! Link spre comentariu
razvan_n Postat Iulie 26, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2009 Da, acela cred ca este polietilena. Este o varianta buna, dar mi-e mai la indemana siliconul sanitar (il am deja).Avand in vedere ca n-am de facut decat 4 bucati, nu stiu daca merita investitia, din moment ce se pare ca se rezolva foarte bine cu siliconul. In cat timp se incalzeste? Ce inseamna cost "extrem" de mic? Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iulie 26, 2009 Partajează Postat Iulie 26, 2009 in functie de magazin....intre 8 si 15 ron costa pistolul....adica glue-gunsi maxim 1 ron costa o rezerva ...adica glue-stick vedeti ca sint 2 standarde mari si late , in functie de aplicatie , evident...1-- subtire2-- groseu , unul , va recomand calduros varianta subtire... Link spre comentariu
dan-a2 Postat Iulie 30, 2009 Partajează Postat Iulie 30, 2009 eu v-as recomanda altceva...este un pistol care se numeste glue-gun si care merge la priza , cu niste rezerve care se numesc glue-stick ...se gasesc la orice magazin de piese electronice...costa extrem de putin si are o larga aplicabilitate...nu contine nimic coroziv in el...si dupa ce se raceste baltoaca depusa peste smd...veti avea si o izolatie electrica foarte buna ...si o izolatie mecanica lux ...! da foarte bun Link spre comentariu
criss Postat August 14, 2009 Partajează Postat August 14, 2009 nu necesita pistol special pt lipit! eu folosesc aceasta metoda pt a izola diverse montaje si pt topire folosesc pistolul de lipit sau ciocanul de lipit! Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 3, 2009 Partajează Postat Septembrie 3, 2009 in anumite limite merge si cu o brichetasi ca sa-l asezi cum vrei,poti folosi scule umezite. daca sunt uscate,se lipeste plasticul de ele Link spre comentariu
danb1974 Postat Septembrie 3, 2009 Partajează Postat Septembrie 3, 2009 Eu am o problema cu materialul din care e facut glue stick - se topeste la temperaturi prea joase, un montaj care se infierbinta si plasticul ala incepe sa curga. Teoretic sint stick-uri venite cu un pistol proxxon asa ca nu cred sa fie proaste. Link spre comentariu
razvan_n Postat Septembrie 4, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2009 Materialul ala e cel mai adesea polietilena - sau termoplastice asemanatoare. Polietilena de joasa densitate are punctul de topire pe la 110 grade Celsius, dar ciudateniile astea nu au un punct de topire bine determinat, si incep sa se inmoaie mai jos...Nu stiu de ce se numesc in romaneste glue-sticks, eu stiam ca glue stick e acel tub cu lipici pentru hartie...Astea ar trebui sa fie hot glue. Link spre comentariu
stereomaster Postat Septembrie 5, 2009 Partajează Postat Septembrie 5, 2009 Vreau sa plasez un integrat SMD pe un soclu DIP (prin lipire cu fire de cupru), ca sa-l pot folosi ca pe un integrat in capsula "normala", si as vrea sa-l fixez cu putin silicon (peste fire). As vrea sa stiu daca a mai incercat cineva asa ceva, si care au fost rezultatele (coroziune din cauza acidului acetic din silicon, conductibilitatea siliconului, etc.), sau daca are cineva alta sugestie (vreo rasina, polietilena, etc).Integratul este un controler de incarcare pentru acumulatori litiu (n-as fi incercat asa ceva la unul de RF).FARA PROBLEME !!Pe vremuri, cand l-am descoperit eu-prin '91-92- il foloseam cu mare succes la izolat trafuri de linii TV sau triploare cu mici fisuri si scapari.Chimic vorbim e total inert, nu produce oxid sau pete , nu ataca si protejeaza perfect impotriva umiditatii. Nu stiu in RF cum se comporta, dar in aplicatia ta este perfect. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 5, 2009 Partajează Postat Septembrie 5, 2009 pe unele tipuri de silicon scrie ca ataca aluminiul parcasi daca pui silicon pe un fir cositorit,dupa cateva zile se observa ca s-a schimbat culoarea cositorului(crded ca e oxidat)parca siliconul pt uz auto nu ataca metalele Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 5, 2009 Partajează Postat Septembrie 5, 2009 asta cu oxidatul cred ca depinde de tipul de silicon.ajung intr-o zi la un bun prieten, mirosea ca draq a otet si il intreb daca a inceput sa puna muraturile el imi spune ca a reparat ceva cu niste silicon si cica e pe baza de acid acetic, nu prea am inteles chestia asta dar daca asa era siliconul omului. Link spre comentariu
dorofteius Postat Septembrie 5, 2009 Partajează Postat Septembrie 5, 2009 asta cu oxidatul cred ca depinde de tipul de silicon.ajung intr-o zi la un bun prieten, mirosea ca draq a otet si il intreb daca a inceput sa puna muraturile el imi spune ca a reparat ceva cu niste silicon si cica e pe baza de acid acetic, nu prea am inteles chestia asta dar daca asa era siliconul omului.Cel sanitar, adica cel alb transparent, intradevar este pe baza de acid acetic. Stick-urile de la gluegun nu sunt toate la fel. Gasesti si cu temperatura mai mare de topire ( cele mai transparente se topesc mai greu, iar cele mai albicioase mai usor). Eu folosesc cu succes de aproape 10 ani in tot felul de electronice.In cazul tau pui un burete dedesubt (cat sa iti incapa intre fire), incalzesti cu bricheta un stick, pui roata, si asa ramane. Testat . Link spre comentariu
razvan_n Postat Septembrie 21, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Am gasit un pistol la Br---store cu 20 lei, o chinezarie, bineinteles, dar am zis ca merita pentru un test. Daca o sa descopar ca e util in gospodarie, am sa cumpar unul mai rasarit, dar deocamdata am vrut doar sa testez tehnologia.Am rezolvat problema cu circuitele respective, si intr-adevar mi se pare o solutie mult mai buna decat siliconul - cu siguranta nu e coroziv si este si mai rigid.Chestia e ca pistolul respectiv a functionat destul de bine, dar nu a avut in ambalaj decat 2 batoane de "lipici", si nu am gasit in magazin la diametrul ala (11.2 mm). Probabil voi incerca cu cele de 10 mm (vreo 2 lei punga cu 6 sau 10 bucati - nu mai stiu ca am vazut mai multe feluri).PS: colierul a folosit la fixarea circuitului pe soclu inainte de lipirea firelor, dar fiind atat de mic l-am lasat acolo ca nu incurca. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum