Gh Dorian galenistul Postat Aprilie 9, 2016 Partajează Postat Aprilie 9, 2016 Cred că am văzut așa model de carcasă prin Craiova, era de culoare deschisă, un fel de crem.Când mai dau pe acolo, mă voi uita mai bine. Ziua buna, mi-ati putea spune unde mai exact ? Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 10, 2016 Partajează Postat Aprilie 10, 2016 La complexul BIG, în Craiovița. A fost acum un an, dar e posibil să mai aibă acolo. Link spre comentariu
Gh Dorian galenistul Postat Aprilie 10, 2016 Partajează Postat Aprilie 10, 2016 Am intelesc, multumesc ! Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Aprilie 10, 2016 Partajează Postat Aprilie 10, 2016 (editat) ... ştii că nu zici rău?mai rămâne să văd cum fac rost de un ax... de-aia vorbeam de textolit şi de frezat, să-l fac dintr-o bucată, ca originalul! Eu l-am facut la polizor butonul, si axul e facut duntr-o bucata de fir de aluminiu de 4mm. Sistemul de contact cu lamele l-am inlocuit cu ceva asemanator, http://www.adelaida.ro/microintrerupator-cu-maneta-cu-rola-vt16061c-16a.html dar mai micut ,nu-mi mai face probleme . Am prins acel buton limitator pe o bucata de cablaj cu 2 surubele si tot ansamblu l-am fixat pe cei 3 suporti care sunt pentru butonul original . Editat Aprilie 10, 2016 de pop_ady44 Link spre comentariu
Degetica Postat Februarie 24, 2022 Partajează Postat Februarie 24, 2022 (editat) Ati facut asa ceva ? Editat Februarie 24, 2022 de Degetica Link spre comentariu
validae Postat Februarie 24, 2022 Partajează Postat Februarie 24, 2022 Adică un transformator bobinat pe tor din sârmă de fier moale, (pentru cei ce nu cunosc sau nu au răbdare să caute exemplarul din arhiva Tehnium). Am bobinat pistol pe tor, dar nu din sârmă de fier, ci tor din tablă ferosiliciu.Se poate categoric face şi pe miez din sârmă de fier, dacă nu se dispune de miez de tablă ferosiliciu.Doar că permeabilitatea lui va fi mai mică, impunând un număr de spire/Volt mai mare decât pentru un miez de calitate.În zilele noastre cred că nu se justifică astfel de improvizaţie, se găsesc unelte de calitate la preţ accesibil. La vremea aceea (anii 70) era ceva să ai un pistol de lipit Radioprogres, nu oricine găsea unul... Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 24, 2022 Partajează Postat Februarie 24, 2022 Erau şi unele Weller,dacă nu greşesc,bobinate pe miez în stilul ăsta. Validae. Mă intreb cum ai roluit tabla silicioasă.Am avut şi eu bandâ,nu mai ţin minte grosimea,dar nu mergea înfăşurată pe ţeavă diametru mic.Poate ai avut mai subţire...Oricum scârboasă bobinarea pe tor!Muncă de "chinez bătrân"!... Link spre comentariu
validae Postat Februarie 24, 2022 Partajează Postat Februarie 24, 2022 Nu am roluit eu tabla, am folosit toruri recuperate.Bobinarea pe tor e migăloasă, dar când vrei cu adevărat reuşeşti. Acum nu aş mai avea răbdare să mai improvizez pistol de lipit. Cu electronica dintr-un ,,bec economic, tip CFL (spirală) şi un tor tubular sau recuperat dintr-o sursă ATX ori de tv, se poate face un substitut de transformator mult mai uşor şi care are aceeaşi putere ca vechiul Radioprogres.Bara secundară are doar o spiră şi poate fi înlocuită cu un şurub ce trece prin tor.Acest tip de pistol cu sursă în comutaţie s-a discutat pe un topic de pe forum, dar nu am reuşit să-l găsesc.Am la serviciu detaliile modificării unei surse de bec, fiindcă am şi făcut din pură curiozitate un asemenea pistol, pe care l-am dat unui coleg de serviciu. Am în plan să fac un pistol de mare putere, folosind o sursă în comutaţie.O să revin cu schema pistolului cu smps când ajung la serviciu. Ca idee de ce se poate obţine cu o sursă în comutaţie: Link spre comentariu
validae Postat Februarie 25, 2022 Partajează Postat Februarie 25, 2022 Exact, nu-mi aminteam numele topicului... Link spre comentariu
c_anicai Postat Februarie 25, 2022 Partajează Postat Februarie 25, 2022 (editat) Se incalzeau periculos tranzistorii cu ansa din cupru si doar din otel mergea insa cu ansa de otel nu prinde cum trebuie fludorul. Cu ansa din cupru sa fie temperatura normala de functionare trebuia de lungime dubla si nu era comod ca se indoia prea usor cand lipeam. Atunci am incercat transformatorul pe ferita tubulara de filtru emi de la cablu vga de monitor pc, tensiunea era prea mare cu secundar de o spira iar daca maream nr de spire pe primar mai mult de 90 nu mai avea putere. Banuiesc ca ar fi fost ok transformatorul pe o ferita de permeabilitate mai mica si mai multe spire in primar pt a scadea tensiunea pe ansa dar n-am avut atunci sa incerc. Am renuntat si doar varianta asta pe baza de transformator pt becuri spot halogen de 12 volti o mai folosesc insa foarte rar. Editat Februarie 25, 2022 de c_anicai Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 25, 2022 Partajează Postat Februarie 25, 2022 Ma gandesc ca spira facuta de varf , alimentata SMPS are frecventa muuuuult peste 50Hz , oare nu induce prea mare si periculoasa tensiune in circuitele din jur ( inclusiv bobine...)...? ( idee : eventual o dioda de amperaj si si un condensator pe iesire ? eventual 1 spira in plus pt compensat pierderea pe dioda ...) Link spre comentariu
dumitrumy Postat Februarie 25, 2022 Partajează Postat Februarie 25, 2022 Se poate lipi direct cu dioda. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 25, 2022 Partajează Postat Februarie 25, 2022 Acum 51 minute, Усилитель a spus: Ma gandesc ca spira facuta de varf , alimentata SMPS are frecventa muuuuult peste 50Hz , oare nu induce prea mare si periculoasa tensiune in circuitele din jur ( inclusiv bobine...)...? ( idee : eventual o dioda de amperaj si si un condensator pe iesire ? eventual 1 spira in plus pt compensat pierderea pe dioda ...) Ce crezi că va induce o tensiune de maxim 1V din ansă ? Astfel de pistol oricum nu ar fi folosit la montaje sensibile, ci mai degrabă la lipituri fără pretenţii. Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 25, 2022 Partajează Postat Februarie 25, 2022 Ma gandesc ca in unele locuri poate fi periculos , blocuri de RF ,la o bobina cu 10 spire ,deja e mai mult , la cele cu sute ,bobine soc etc , nu se stie unde ajunge curentul indus ,tranzistoare FET ,circuite integrate , multe chestii sunt proiectate / alimentate , cu 3.3 - 5V . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum