QQme Postat Februarie 3, 2014 Partajează Postat Februarie 3, 2014 Stern si einhell sunt niste porcarii, cauta un pistol romanesc de radio progres si vei fi multumit. Am mai vazut si noi undeva pe la 150 lei prin buzau,sau poate ai noroc si gasesti mai ieftin prin targurile de vechituri. Deasupra tuturor se afla un pistol rusesc din anii 80. 65w trf. pe graunte orientat 5 cm. p. usor, nu s-a incalzit nici o data peste 45 grd. cu ansa de 1,5 consuma 0,5 A rece si 0,45A ansa calda + carcasa incasabila. Link spre comentariu
itube Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 Puteti pune o poza cu pistolul rusesc, daca il mai aveti ? Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 că veni vorba de pistoalele Radiprogres: de unde naiba mai scot un trăgaci, sau mai bine 2? :Dmi se pare că încă n-am aruncat pistolul pe care un fost coleg îl aruncase că i se spărsese carcasa şi filetul se cam dusese... stă de nişte ani într-o pungă de plastic, şi meditez să-i iau şi lui o carcasă (că unde-s 2, merge şi-al treilea! :P ), dar trăgaciul n-am de unde-l scoate... şi nu ştiu pe nimeni să poată freza unul din textolit sau plastic mai gros... Link spre comentariu
itube Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 că veni vorba de pistoalele Radiprogres: de unde naiba mai scot un trăgaci, sau mai bine 2? :Dmi se pare că încă n-am aruncat pistolul pe care un fost coleg îl aruncase că i se spărsese carcasa şi filetul se cam dusese... stă de nişte ani într-o pungă de plastic, şi meditez să-i iau şi lui o carcasă (că unde-s 2, merge şi-al treilea! :P ), dar trăgaciul n-am de unde-l scoate... şi nu ştiu pe nimeni să poată freza unul din textolit sau plastic mai gros...Eu am inlocuit "tragaciul" cu http://www.adelaida.ro/microintrerupato ... c-16a.html Modelul VT16001C , care trebuie un pic adaptat, dar nu mai aveti probleme niciodata. Link spre comentariu
woodyteo Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 Cine are cunoștință, LUT 0066 de 30-130W sunt bune de ceva? Link spre comentariu
itube Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 Cine are cunoștință, LUT 0066 de 30-130W sunt bune de ceva?Ala nu-i pistol de lipt, este letcon tip pistol, cu rezistenta ceramica.http://silstar.ro/lut0066-pistol-letcon ... -7367.html Link spre comentariu
QQme Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Puteti pune o poza cu pistolul rusesc, daca il mai aveti ?Pistolul galben este cel cu traf pe graunte orientat (uratel dar usor si bun). Cel negru este un pistol argentinian de peste 100W cinstiti (0,65A cu ansa calda insa este cam greu; folosesc ansa de 2,5mm, iar ca secundar are o singura spira din tabla Cu 17x1,2mm, transformatorul avand 6cmp) Rectific:spira din tabla Cu are dim. 27x1.2 mm,cat toata fereastra trf. Link spre comentariu
itube Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Ce parere aveti de alt model de pistol rusesc, cel din link ? stiti ce putere are ? http://www.okazii.ro/scule-de-mana/pist ... a123969464 Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Detin si eu 2 pistoale de lipit Radioprogres 100W vechi de vro 20 de ani si merg struna. Carcasele putin busite de la cateva cazaturi dar putina banda izolatoare rezolva treaba. Cele 2 bare sunt gaurite la capete si varful se prinde in 2 suruburi. Varfurile le fac tot acasa din fire de cupru vechi de vro 20 de ani si tin cam 3 saptamani. Daca le faci din fire ce se vinde in ziua de astazi in 2 ore se arde tot varful si se rupe in 2 . Daca faci rost de undeva de pistol Radioprogres nu o sa fi dezamagit de el topeste fludorul de parca ar fi unt. Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 12, 2014 Partajează Postat Martie 12, 2014 ... carcasele de ebonită, poveste veche...am rezolvat cu şuruburile, pur şi simplu s-au găsit prin cutia cu "diverse şurubele" 2 holzşuruburi mici şi groase, care s-au potrivit perfect. mai trebuie cel puţin alte 2... cu cel pentru lipirea nulului nu e o problemă: pur şi simplu pot lipi o bucăţică de tablă, ceva, cu poxipol, şi gata!în schimb "dreptunghiurile" de fixare a transformatorului sunt o idee şi-un sughiţ prea apropiate, şi traful nu "cade" cum trebuie, şi nu se poate închide carcasa... dacă vreţi să forţaţi, treaba voastră, dar să nu vă miraţi că o să crape!...morala: ce bună e o minifreză la casa omului... dac-o ai!!! (nu, nu e vorba de vechiul pistol din pungă, ci de cel "de plimbări"... cel pe care îl folosesc curent l-am lăsat în pace, pentru moment, până rezolv cu ăsta. că are şi el nevoie de schimbare de look! ) Link spre comentariu
johny69 Postat Martie 22, 2014 Partajează Postat Martie 22, 2014 subscriu la faza cu frezaca sa nu crape carcasa la infiletarea suruburilor in ebonita se pune putin ulei si nu se strange din prima ci se face o jumate/trei sferturi de tura ininte inapoi pana se face tot filetul 1 Link spre comentariu
ss1958 Postat Iulie 28, 2014 Partajează Postat Iulie 28, 2014 (editat) Desi vad ca nu s-a mai postat de mult pe acest topic, va "prezint " si eu unul din cele 3 pistoale RADIOPROGRES din dotare.Acesta e cumparat prin 1978 si avea carcasa neagra din ebonita.Pe celelalte le-am primit de la prieteni care au renuntat la ele datorita unor defecte minore. Le-am reparat si acum functioneaza si ele ca noi.Le las mostenire nepotilor. Dupa cum vedeti , la acesta, carcasa e din plastic si scrie pe ea RADIOPROGRES. Imi aduc aminte ca erau si carcase de acest gen, pe vremuri.Au trebuit facute mici modificari la interior, tragaciul e din textolit, iar contactul original a fost inlocuit cu un micro contact actionat de o lamela elastica..Becul este de 3.8V - 0.8A si lumineaza f. bine.Am incercat si cu LED-uri albe superflux, dar nu mi-a placut .Aparatoarea becului e o bucatica de tabla de conserva roluita si bagata fortat pe langa bec Sistemul de prindere al ansei e cel care se vede. Am scapat de contactul imperfect generat de oxidarea permanenta a ansei.Ar trebui suruburi mai scurte, dar dupa cum se stie, orice lucru provizoriu, devine permanent. Acum vin si cu o intrebare. Stie cineva unde mai pot gasi carcase de acest fel ?. Cea din imagine e din doua carcase de culori diferite (crem si verde), gasite prin talcioc, dar care au avut cate o parte buna.Nu stiu daca e mai buna decat carcasa de ebonita, ca inca nu l-am scapat pe jos, dar este mai ingrijit lucrata si mai usor de manevrat. P.S. Daca mariti imaginea cu partea crem, vedeti ca scrie pe ea R.PROGRES. Editat Iulie 28, 2014 de ss1958 Link spre comentariu
validae Postat Iulie 28, 2014 Partajează Postat Iulie 28, 2014 Cred că am văzut așa model de carcasă prin Craiova, era de culoare deschisă, un fel de crem.Când mai dau pe acolo, mă voi uita mai bine. Link spre comentariu
Vizitator Degetzica Postat Septembrie 23, 2014 Partajează Postat Septembrie 23, 2014 că veni vorba de pistoalele Radiprogres: de unde naiba mai scot un trăgaci, sau mai bine 2? .. şi nu ştiu pe nimeni să poată freza unul din textolit sau plastic mai gros... Textolit si traforaj ... Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 5, 2015 Partajează Postat Ianuarie 5, 2015 ... ştii că nu zici rău?mai rămâne să văd cum fac rost de un ax... de-aia vorbeam de textolit şi de frezat, să-l fac dintr-o bucată, ca originalul! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum