Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pistoale de lipit..care sunt bune, care sunt porcarii?

cristitranca

Postări Recomandate

Vizitator viobio

viobio sigur ala e weller? sau e porcaria aia rosie de la Well PLC-150-W ?

domnule ai dreptate ,acum am vazut ce scrie pe el!! :nas: cer scuze firmei Weller pentru discreditare :cry: confuzie de nume !da rapandula se numeste Well :ras:cine are nervi tari il poate lua de la mine ,gratis ,moca,degeaba,am o rugaminte! daca ajunge la cineva si l lasa nervii ,sa le umple frigiderul cu carne celor care l produc ,de fiecare data cind ansa nu mai face contact sau iese o teava afara :nerv
Link spre comentariu

ala negru practic nu are moarte :da Well-ul ala chiar ca e rapandula, adica majoritatea produselor well (un card SD a tinut doar 2 saptamani, un letcon 2 zile si ... am renuntat la ele) plus ca e usor de scufundat, au mai patit altii cu letconul :da

Link spre comentariu
Vizitator viobio

ala negru practic nu are moarte :da Well-ul ala chiar ca e rapandula, adica majoritatea produselor well (un card SD a tinut doar 2 saptamani, un letcon 2 zile si ... am renuntat la ele) plus ca e usor de scufundat, au mai patit altii cu letconul :da

acela negru e home made,are 27 de ani!!!!,facut de unchiul meu, care a lucrat ca bobinator la Republicamama ce trafuri de alimentare mai facea!!!(acum este pensionar)
Link spre comentariu

nu exist? pistol de lipit mai bun ca cel vechi românesc, poate doar la design nu arata bine, dar ce conteaz?.m? contrazice cineva ?

Nimeni, si pistolul meu are 24 ani, si cu exceptia unei perioade, zilnic a fost utilizat la greu.Problema capacelor de ebonita nefiletate am rezolvat-o cu poxipol, facut filet in ala, iese boboc, i-am pus si cablu de alimentare siliconic, multa vreme a avut cablu panzat de la un fier de calcat, dar i-a ajuns lu` ala, se facuse trentze... :rade: Altceva ma enerveaza: de ce nu se mai produc la Radio-Progres(daca mai exista RP) pistoale de lipit de tipul asta, sa exportam noi chinezilor, nu sa "zboare" valuta din tara pe gioarse???De ce trebuie sa le cumparam din targ, de pe forumuri, intr-un soi de semiclandestinitate, parca ar fi "gonflabile" sau "iarba"??? :bataie
Link spre comentariu

Pai e simplu,chinezariile nu trec de 20-30 lei iar unu' de-al nostru ultima data l-am vazut cu 120 lei,numai ca e drept cam de mult timp,si majoritatea nu gandesc precum englezii(sunt prea sarac sa cumpar lucruri ieftine) :rade: O "rapandula"am primit si eu acu' ceva vreme de la serviciu(probabil cineva a incasat comisioane ca sa cumpere asa ceva)si nu am apucat sa vad cum se desprinde teava,a mirosit a incins si a inceput sa sfaraie de la prima lipitura :rade:

Link spre comentariu

Mie mi se pare mai comod un letcon, pistolul de lipit e cam incomod, putin cam greu, ansa e cam groasa si de aici si mai greu sa fii precis cu el.Si eu sunt acum in plin proces de a ma decide ce sa-mi cumpar, dupa ce letconul pe care-l folosesc de cativa ani da semne de oboseala si fiind doar de 15W nu e prea potrivit pt dezmembrari (recuperez destul de multe piese) iar pistolul de lipit (luat de la tarabe) mai are putin si se dezintegreaza si merge doar pe baza de pumni (in curand il voi transforma intr-un traf 2*15V)Ma gandisem la un letcon de 80-100W si un variator de tensiune. Un letcon bun imi poate recomanda cineva? Sa mearga la 220V.

Link spre comentariu

Va recomand letcon marca "Fahrenheit"-sper sa nu se considere reclama-daca da, stergeti postul va rog-, l-am gasit in Cora la 25 lei, ca fiabilitate nu pot spune inca, dar merge super, nu se supraincalzeste precum chinezariile din piete de 8 lei, cablul e ok, flexibil si solid, are varful de calitate, conectat la impamantare, l-am luat ca e bun in deplasari, pistolul e mai greu de carat.

Link spre comentariu

Cum e cam la acelasi pret ca si alte chinezarii de prin magazinele on-line, l-am luat. A fost 20 de lei, e de 30W. Ce ati luat dumneavoastra e tot de 30W sau e mai puternic?Letconul folosit pana acum l-am luat acum vreo 6 ani dintr-un magazin gen Penny Market - XXL (Lidl) din Franta si e foarte bine lucrat, solid, tabla groasa (de fapt e un cilindru metalic - teava, nu tabla indoita), cablu gros, nu sughite in niciun fel nici dupa cateva ore de folosire continua, dupa 6 ani nu are nicio componenta slabita care sa se miste...pacat ca are doar 15W si nu prea face fata la lipiturile mai solide cu mult cositor.

Link spre comentariu

De 30 W, dar nu se compara cu un letcon de taraba de 30W, cauza poate fi rezistenta din fir de manganina, constat ca la rece, daca pun un ohmetru pe borne are 1,99Kohm, deci la 230V ar "papa" aproape 30W.Important e ca nu se supraincalzeste si nu se oxideaza varful.

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...
Vizitator christyan

Yreau si eu sa mi cumpar un pistol de lipit dar nu stiu ce sa aleg...m am uitat uitat pe net si am vazut vre o doua acceptabile ca pret este vorba de stern de 100 w si un einhell tot de 100w ! sunt bune de ceva?

Link spre comentariu

Stern si einhell sunt niste porcarii, cauta un pistol romanesc de radio progres si vei fi multumit. Am mai vazut si noi undeva pe la 150 lei prin buzau,sau poate ai noroc si gasesti mai ieftin prin targurile de vechituri.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Salut,.Problema este carcasa.cele negre de ebonita se sparg usor si de aceea eu tin pistolul jos ( mi-a intrat in reflex)

foarte corect, dupa ce am schimbat 3 carcase am prins si eu acest reflex :rade:din pacate carcasele de acum sunt extrem de proaste, se sparg mult mai repede ca cele originale,nu au filete pentru lamelele de la buton si nu se imbina perfect. am reusit sa sparg una prin simpla stangere a suruburilor - zici ca erau de la 2 pistoale diferite.cred ca inca mai avea cineva de vanzare pe forum (parca a avut severika la 50Ron - dar a trecut)
Eu am refacut o carcasa veche cu poxilina si apoi am luat o la frecat din ce in ce mai fin si apoi i-am dat un strat de vopsea mata si e ca nou :) Nu recomand carcasele astea "noi", sunt facute din o ebonita execrabila, cumplit de proaste si facute la lopata. Pica aiurea rau imbinarile si daca vrei sa pui asa ceva, ai ceva de munca si nevoie de multa atentie sa nu o spargi singur la montaj cand strangi suruburile de prindere.On topic - Incearca ori un pistol Romanesc sh varianta "de demult" ori varianta recenta cele albe tot romanesc, un weller sau o statie de lipit profi nu cred ca renteaza sau se incadreaza in bugetul tau.Sau daca vrei ceva cat de cat ok dar foarte low cost poti incerca un pistol de genul asta : E undeva pe la 20 de Lei si daca adaptezi un pic la el te poti descurca decent cu elCu un led de bricheta si un pic de bricolaj poti sa faci treaba cu el :)

post-81537-139829750279_thumb.jpg

post-81537-139829750284_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări