ohamoha Postat Iulie 25, 2009 Partajează Postat Iulie 25, 2009 SalutAm niste PIC-uri 16F877-04/P. In specificatii scrie ca functioneaza intre 0 si 70 de grade. Eu as vrea sa-l folosesc si iarna, unde temperaturile pot scadea binisor sub 0. Urmatoarele PIC-uri pe care le voi cumpara, vor fi potrivite, pentru ca am vazut versiuni care functioneaza la -40. Dar inainte de asta, am luat un PIC din asta de-al meu si l-am bagat in lada frigorifica impreuna cu un termometru. Rolul lui este sa masoare timpul si sa decodeze niste date primite din exterior. Cand termometrul a inceput sa arate -20 de garde, PIC-ul meu inca functiona si decoda datele corect. Probabil alta componenta a PIC-ului cedeaza la temperatura scazuta. Aveti idee ce anume pica intr-un PIC la temperaturi scazute? Ca de blocat sigur nu se blocheaza. A functionat vreo ora la -20.Merci Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 25, 2009 Partajează Postat Iulie 25, 2009 In specificatii scrie ca functioneaza intre 0 si 70 de grade.Salut,Specificatia trebuie interpretata ca un domeniu garantat de fabrica. In afara domeniului garantat e posibil functioneze sau nu, dar fabrica nu isi asuma nici o responsabilitate. Functionarea in afara domeniului "garantat" se face pe riscul utilizatorului. Dar daca ai facut teste si daca aplicatia nu este critica, cred ca poti sa folosesti procesorul si la temperaturi mai joase.Cirip Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum