Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mini Emitator TV

yo9gcc

Postări Recomandate

Am si eu o ideie si vreau sa stiu daca cineva chiar a facut asa ceva.Am DIGI TV si are decodor dublu deci pentru 2 televizoare, una din iesiri o are pentru a conecta tv prin cablu coaxial direct la mufa de antena si semnalul este modulat pe unul din canale, momentan nu stiu ce frecventa dar o pot afla cu alt televizor care are in meniu posibilitatea de a sti ce frecventa este pe canalul respectiv.Eu as vrea sa fac un amplificator in RF si sa cuplez o antena la iesirea lui si sa pot receptiona semnalul cu antena de camera a TV. Mentionez ca distanta nu este mare cel mult 15 metrii asta insemnand sa am semnal in toata casa. Ce spuneti oare merge asa ceva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9gcc

3

• junior

2

• ratza

2

• teoilca

2

Top autori în acest subiect

Ideea nu este rea dar nu cred ca trebuie sa ma complic, eu deja am semnalul modulat,video si audio se transmite pe o anumita frecventa, eu as vrea sa fac doar un amplificator de RF si sa pun la iesire o antena.Poate apare cineva care chiar a facut asa ceva daca nu o sa experimentez eu ceva, un amplificator rf cu un tranzistor RF de putere mai mare un filtru la iesire si o antena tv.Ideea este dar sa vedem daca merge si in practica.

Link spre comentariu

la mine in oras este in magazin ceea ce vezi in poza. kitul transmite semnal AV (nemodulat) pe 2.4GHZ (asa zice pe cutie ...) precum si semnalul de telecomanda. mai bine zis, poti lua cu tine in camera telecomanda si unul din dispozitive iar receptorul ramane tot timpul la locului. (in fata receptorului trebuie sa pozitionezi un led IR) costa cam 200 lei

Link spre comentariu

Ai dreptate .Greseala mea .Asta era link-ul corect : Merge destul de bine insa este pretentios in ceea ce priveste orientarea/pozitia antenei a.i sa obtii o receptie perfecta .

Link spre comentariu

Da, dupa cum am vazut nici aceste doua scheme nu sunt ceea ce imi trebuie mie, eu am deja semnalul modulat pe ce canal vreau eu, se seteaza din telecomanda pe ce canal vreau sa am iesirea, eu ma gandeam doar la un mic amplificator de RF avand la iesire cuplata o antena. Eu vreau sa scap de cablul coaxial ce leaga decodorul de unul dintre televizoare si eventual sa transmit semnalul la alt televizor si la el sa folosesc antena de camera, mentionez ca posturile tv le schimb din camera unde este acum receptorul IR de la telecomanda.Ceea ce am vazut pana acum sunt modulatoare AV.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator Degetzica
  yo9gcc a spus:

... eu ma gandeam doar la un mic amplificator de RF avand la iesire cuplata o antena. Eu vreau sa scap de cablul coaxial ce leaga decodorul de unul dintre televizoare si eventual sa transmit semnalul la alt televizor si la el sa folosesc antena de camera ...

Nu merge sa folosesti doar partea din final ?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări