Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificator stereo 1.5-6 volti

Ciprian Alexandrescu

Postări Recomandate

As avea nevoie de un preamplificator stereo 1.5-6 volti (circuit integrat neaparat maxim 6 pini) pentru cap magnetic care sa contina 2 etaje clasice cu 2 sau 3 tranzistori pe etaj si care sa varieze amplicarea in functie de tensiunea de alimentare si sa aiba alimentare normala si intrarile si iesirile fata de masa.Multumesc anticipat :)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ciprian Alexandrescu

6

• Metallman

1

• csl1131

1

• habarnam

1

:shock: tu-ti dai seama ce vrei? sircuit integrat stereo cu 6 pini: 2-alimentare, 2 intrare, 2 iesire. adica un preamplificator pt cap magnetic cu absolut totul integrat in el (inclusiv bucla de reactie). eu nu am vazut asa ceva pana acuma....

Link spre comentariu

pai cam asa as vrea sa aiba in el rezistentele si tranzistori care ar fi problema??.. pot face si eu evident dar n-am loc sa pun 4-6 tranzistori si vreo 8 rezistente atata tot ar fi ceva simplu fara corectii montaj genul emitor comun (nu neaparat) ...nu vad ce ar fi asa greu ca si condensatorii pot fi evitati.... poate nu e nevoie de asa ceva si de asta nu este :( oricum multumesc mult ..mai astept sugestii :)

Link spre comentariu

As avea nevoie de un preamplificator stereo 1.5-6 volti (circuit integrat neaparat maxim 6 pini)

:lol: :lol: :lol: :d :d :lol: :lol:

am ras, si am ras, si m-am oprit din ras, si iar am inceput sa rad...

:lol: :lol: :lol: :d :d :lol: :lol:

unde gasesti tu cu NEAPARAT 6 picioruse..nu stiu...pt ca nu o sa gasesti....

dece nu pui un TL0xx (sau varianta mult mai buna TLE20xx)..ala ii un AO normal....

cat despre un amplif comandat in tensiune..tu asta vrei parca de fapt..sa iti amplifice in fct de ce tensiune ii dai..nu?

pai iti tre sa ii dai tensiunea care vrei tu ,in functie de ea se regleaza amplificarea+ tensiuniile de alimentare.....

si vrei ca sa iti amplifice pana la 6V...??? :shock: :shock: pai ce faci cu 6V.... .

Link spre comentariu

Pai n-am fost destul de clar :( .As fi bine sa aiba 6 picioruse si fara piese externe daca nu 8,10 picioare si foarte putine piese externe. Vreau defapt un echivalent integrat pentru un circuit simplu cu transitoare care amplifica in functie de tensiunea de alimentare in gama 1.8-6 ... 12 volti care sa aiba rolul de control de volum si preamplificator de cap magnetic in acelasi timp. ex de circuit cu componete discrete care face asta :3 tranzistori cu emitorul comun la minus fiecare avand o rezistenta de 10 kohm de la colector la plus si una de 1 Mohm de la baza la colector.Fiecare este ca un mircro etaj de amplificare.Etajele sunt legate impreuna de la baza la colector cu condesatori de 470nf-1 uf.Mai este un cond de 1 uf la intrare si unul de 4.7 uF la iesire.Exista si variante fara sau cu mai putini condensatori deci s-ar putea face un integrat cum am zis eu..intrebarea este asa ceva? astept sugestii..Multumesc :)PS:Postul precedent este altceva..raspundeti si la acela daca puteti :)

Link spre comentariu

Pai credeam sa stiti si ca sunteti mai seriosi.N-am bani de asa ceva...credeam ca este :( ..sper ca cineva ma va ajuta totusi...un simplu nu stiu sau fara raspuns era mai bine decat glume de genul asta...stiu ca n-am fost chiar explicit dar acuma e clar ce vreau.... oricum multumesc la toti :)

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Pentru a te putea ajuta ar trebui sa primim alte detalii despre ''aplicatia'' pe care vrei sa o implementezi... :) Se pare ca nu componentele sunt importante, ci mai ales volumul ocupat, functia pe care trebuie sa o realizeze si tensiunea de alimentare disponibila... 8) Deci unde trebuie sa fie folosit montajul respectiv?

Link spre comentariu

Multumesc ca mi-ai raspuns :).Da ai dreptate.Volumul ocupat,tensiunea de alimentare si functia de variatie a amplificarii cu tensiunea sunt importante....cum e circuitul in sine nu conteaza..ar fi si consumul dar cam toate circuitele astea consuma < 20 mA.Aplicatia este reportofonul meu mono pe care l-am modificat si as vrea sa-i adaug si radio si sa pastrez si functia de inregistrare si am nevoie de componete foarte mici.Alimentarea o sa fie 2,..,4.5 volti la casetofon ... stabilizatorul de turatie merge corect cu aceste tensiuni.Oricat de mici as face eu circuitele cu tranzistori tot sunt prea mari.As avea nevoie mai exact de :amplif de putere ~70 mW(am gasit tda7050t);preamplif de cap magnetic (asta caut acuma);receptor radio cu cautare automata(gasesc in radiourile ieftine la 200.000)si decodor stereo(n-am gasit nimic ieftin si cu piese putine care sa mearga la 3 volti),stabilizator de turatie(il folosesc pe cel vechi).Cam asta e lista..daca ai ceva idei...multumesc :)

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Un preamplificator de cap magnetic cat mai simplu... nu ar trebui sa depaseasca dimensiunile unui circuit integrat cu 8 pini (construit din SMD).Cu niste mici modificari, probabil o sa poata fii adus la o scara echivalenta a unui circuit cu "6 pini".Acum... nu prea inteleg... m-au bagat baietii astia in ceata cu ce-au postat mai sus: daca vrei sa-l construiesti tu (preampul)... nu vad de ce ar fii asa mare problema... daca vrei sa-l cumperi gata facut(circuit integrat) -> nu exista asa ceva, si nici nu poti da comanda la vre-o fabrica de circuite integrate sa ti-l construiasca.Daca o luam ca la matematica (prin excludere)... ramane varianta ca tu sa-l construiesti.Oricum... nu stiu ce calitate va avea un preamp modificat pentru o asa marime...(tehnologie cipset construita cu dalta si ciocanu)... probabil vei auzi in difuzor motorul unui tractor. Orice e posibil dar nu orice e folositor!Poti incerca un preamp cu un operational SMD + cateva rezistente si condensatori SMD...

Link spre comentariu

nu am sculele necesare si ochii sa fac eu cu smd-uri.....chiar nu este asa ceva in comert..sunt mii de circuite specializate...off....multumesc mult :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări