Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

orga de lumini

Dj Alex

Postări Recomandate

• Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dj Alex

15

• adicontakt

8

• djlove

4

• danzup

2

Top autori în acest subiect

Ca inlocuitor pentru ce anume? Ai datasheet-ul lui cu o pagina inainte acolo gasesti tot ce ai nevoie despre el, citeste ca nu este greu sa iti raspunzi singur la intrebari.

Link spre comentariu

pai inlocuitor pt :bataie LM317

Nu. Daca deschideai documentele puse de adi iti puteai da seama de lucrul acesta, dar....fiecare are schema lui....Se pare ca in loc sa intelegi si sa inveti cum stau lucrurile acolo, tu astepti sa primesti totul pe tava :sparge: Ia frumos cele doua documente printeaza-le sa le poti urmari mai usor si apuca-te de lucru.
Link spre comentariu

astazi am inceput sa imi fac montajul pt sursa variabila dar nu am gasit diodele 1N4004 ,pot sa pun altceva , am gasit numai 1N4007 sau 1N4001 pe care o folosesc ? daca is bune

Link spre comentariu

am fost azi la magazinu de electrice sa cumpar un LM338 , LM317 dar nu am gasit nimic ce pot sa fac ? :jytuiyu

Cred ca vroiai sa spui magazin de componente electronice, ca la un magazin de electrice gasesti prize, conductori, aplici, nu componente electronice. Daca nici LM317 nu au inseamna ca sunt prost dotati, in materie de componente, fiind un integrat folosit foarte uzual.In cazul acesta poti comanda de la un magazin online, platind si trasportul, in cazul tau nu se prea merita avand in vedere ca acel integrat are un pret mai mic decat 1 ron ( in mod normal). In cazul in care mai ai nevoie si de alte componente poti lua in considerare aceasta varianta
Link spre comentariu

pai la nagazini unde am fost eu sunt si cabluri, prize intrerupatoare dar sunt si componete electronice dar ai dreptate sunt prost dotati si magazinu cat si vanzatoru , si daca dai comanda de le trebuie sa astepti fara sa exagerez 2 luni astazi miau mai venit 22 piese pe care leam comandat acum 1 luna jumatate ( nu le vad rostu sa mai tina deschis magazinu ) :sparge:

Link spre comentariu

Simplu nu te mai du la acel magazin, nu trebuie sa faci comanda la ei, sunt destule magazine, atat in romania cat si in afara ei care iti pot livra piese intr-un timp relativ mic si la preturi bune sau chiar foarte bune. Daca ai nevoie de adrese electronice ale magazinelor care se ocupa de acest lucru, imi poti da un mesaj privat, deoarece aici nu se poate face reclama.

Link spre comentariu

alex mai poti incerca o solutie :roaga pe cineva sa iti doneze unul sau chiar sa cumperi 2-3 , sa stii ca mai sunt is persoane care vor sa ajute fara sa faca mare caz din asta

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

in legatura cu orga de lumini de mai sus am citit pe forum ca ii pericol mare daca se arde tranzistoru pe care il folosesti si ca o sati bage 12V in placa de sunet la calculator ,exista vreo solutie ca atunci cand se arde tranzistoru sa nu imi bage 12V in placa de sunet :nas: o protectie ceva ?

Link spre comentariu

nu problema e cand iti "intra" 220V, de aceea se pune la intrare un transformator de izolare sau se folosesc optocuploare intre partea de comanda si cea de forta (triace sau tiristoare)....

la miniorga unde alimentarea e, de regula, cu 12V tensiune continua si stabilizata, separarea se face cu un condensator .... care prevazut in majoritatea schemelor

poti studia o gramada de scheme la http://www.niqro.3x.ro/miniorga/miniorga.htm respectiv http://www.niqro.3x.ro/orga/orga.htm :sparge:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări