alibiduda Postat Iulie 24, 2009 Partajează Postat Iulie 24, 2009 Salutare Am un aparat de sudura (transformator) "home made" cu care imi mai fac treburile prin curte, merge excelet este foarte puternic numai ca asta e si problema, cand vreu sa sudez ceva subtire gaureste tot. Nu are nici un fel de reglaj si nu as vrea sa umblu in secundar dupa prize pe bobina. Ma gandeam la un variator electronic pus in primar care sa ma ajute la reglarea puterii. Daca cunoasteti ceva scheme sau solutii pt treaba asta as fi f fericit.O sa ii masor puterea si o sa revin cu datele. Link spre comentariu
teoilca Postat Iulie 24, 2009 Partajează Postat Iulie 24, 2009 si eu am aceeasi problema acasa dar nu am reusit sa fac cecetari asupra problemei. eu m-am gandit sa fac o bobina in primar cu miez reglabil. ar mmai fi si varianta cu tiristor (schema asemanatoare cu cea de reglaj a intensitatii unui bec) dar trebuie sa fie la min 400V/50A. am sa revin cand aflu ceva concret, astea-s doar idei Link spre comentariu
alibiduda Postat Iulie 24, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2009 nu stiu daca se preteaza cu tiristor la asa ceva banuiesc ca ar trebui ceva cu un triac avand in verede ca sarcina este inductiva chiar nu am gasit nici un fel de documentatie in legatura cu asta. Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Iulie 24, 2009 Partajează Postat Iulie 24, 2009 la aparatele industriale,care au reglaj de putere in primar, se folosesc module de putere care contin 2 tiristori (conectati antiparalel)...problema este ca sunt cam scumpe modulele astea.......se mai poate incerca cu un singur tiristor de putere,montat intre plusul si minusul unei punti redresoare de putere Link spre comentariu
omidebulas Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 nu stiu daca se preteaza cu tiristor la asa ceva banuiesc ca ar trebui ceva cu un triac avand in verede ca sarcina este inductiva chiar nu am gasit nici un fel de documentatie in legatura cu asta.se poate si merge foarte bine am eu facut un montaj Link spre comentariu
alibiduda Postat Octombrie 20, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Pai poate doresti sa impartasesti si cu noi schema sau e vreun secret profesional? Oricum mie nu imi mai foloseste deoarece s-au gandit niste "baieti harnici" intr-o noapte ca lor le-ar trebui mai mult aparatul meu de sudura, Dar in eventualitatea in care il recuperez..... Link spre comentariu
pcostica Postat Octombrie 21, 2010 Partajează Postat Octombrie 21, 2010 o idee cu doua tiristoare http://www.dansworkshop.com/electricity ... welder.htm Bafta! Link spre comentariu
radusa Postat Octombrie 22, 2010 Partajează Postat Octombrie 22, 2010 S-a mai discutat de multe ori subiectul asta. Cautati variatoare de tensiune cu trecere prin zero pt sarcini inductive. Colegul nostru de forum Emil Matei are si pagina net de unde va puteti inspira.Cititi si documentatia atasata.Succes Link spre comentariu
Vizitator mosescuionut Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 ma poate ajuta si pe mine cineva. am probleme cu aparatul de sudura stel :piu 160. l-am alimentat si fara sa-i mai fac ceva a iesit fum din el.am desfacut aparatul si nu pare a avea probleme prea grave.pe alimentare se afla un circuit cu citiva condensatori ,o rezistenta ,un transtormator cu 2 bobine pe un miz circular din ferita. pe acest circuit primul condensator rotund de culoare albasta sa prajit atingindul si pe cel de al doilea. imi puteti spune si mie ce valoare au cei doi condensatori?sunt la 275 de volti ........ dar nu stiu ce valoare au Link spre comentariu
em2006 Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 ...un transtormator cu 2 bobine pe un miz circular din ferita... ...ce valoare au cei doi condensatori?sunt la 275 de volti ........ dar nu stiu ce valoare auAcela nu e transformator, este vorba de filtrul de retea, pe miezul de ferita sunt 2 bobine inseriate cu alimentarea, una pe faza, una pe nul.Condensatoarele sunt din filtru, primesc tensiunea retelei, si daca le inlocuiesti, trebuie sa pui la 275Vac, de acelasi tip cu originalul (Y), valoarea nu e critica. Niste scheme similare in care apare si filtrul respectiv poti vedea aici. Link spre comentariu
radusa Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 condensator rotund albastru suna mai degraba a varistoratentie la tensiune retelei, s-ar putea sa fie cam mare Link spre comentariu
Vizitator mosescuionut Postat Octombrie 30, 2010 Partajează Postat Octombrie 30, 2010 daca a-r fi vorba de un varistor ce valoare sa aibe?imi poti spune?undeva in partea de jos era varistorul,era Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum