Vizitator fantomass Postat Iulie 23, 2009 Partajează Postat Iulie 23, 2009 Am un pic18f4520 si am incercat sa il programez cu jdm2 si nu pot, imi da eroare la scriere, dar cand citesc memoria flash imi arata numai de 0000 peste tot si toti biti de la code protected sunt activati(cum este in urmatoarea imagine).Cand dau sa citesc imi da unknown device.Am incercat sa dezactivez toate cod protected, dar nu imi merge, si am incercat si un erase all. Sa fi murit pic-ul? :cry: Link spre comentariu
teoilca Postat Iulie 23, 2009 Partajează Postat Iulie 23, 2009 nu sunt expert in microcontrolere dar sunt sanse sa nu comunice pc cu programatorul. studiaza setarile programului. eu am programat picuri cu icprog si un programator realizat de pe internet (fisierul ce trebuia scris trebuie sa fie in format hex sau bin). nu cred ca se arde asa usor picul, daca ai fost atent la conectare su nu l-ai supraalimentat ... Link spre comentariu
Vizitator fantomass Postat Iulie 24, 2009 Partajează Postat Iulie 24, 2009 pai eu pic-ul l-am programat de mai multe ori cu acest programator:http://www.bobtech.ro/catalog/programator/index.html si a mers. Dar nu stiu ce am facut(nu am fost atent si m-am grabit) si am scris in pic(ca am vazut asta) numai de 0000. Stiu ca nu pot accesa memoria pentru a o scrie, dar pot sa o citesc. Dupa citire cu winpic imi arata toate prostiile alea cu biti setati pe code protect si numai de zero. Se pare ca am reusit sa blochez pic-ul(dar nu stiu cum s-au activat toti bitii aia), acum sa vad cum il deblochez. Sper sa se poata debloca software, sa ii sterg toata memoria pentru ca apoi sa o pot scrie din nou. Link spre comentariu
teoilca Postat Iulie 24, 2009 Partajează Postat Iulie 24, 2009 incearca sa dai din software sa citesca picul, dar fara sa conectezi picul in programator si uite-te cum citeste bitii de protectie Link spre comentariu
Vizitator fantomass Postat Iulie 24, 2009 Partajează Postat Iulie 24, 2009 Am vazut ca e acelasi lucru. Deci inseamna ca picul e gata? Link spre comentariu
teoilca Postat Iulie 24, 2009 Partajează Postat Iulie 24, 2009 nu e sigur. poate nu ai comunicare intre pc si programator. sau setari din soft ... incearca sa programezi sau sa citesti un alt pic care il ai p-acasa si stii ca e ok Link spre comentariu
Vizitator fantomass Postat Iulie 25, 2009 Partajează Postat Iulie 25, 2009 pai am mai programat alt pic si a mers. Dar nu era 18f. Link spre comentariu
puiu Postat Iulie 25, 2009 Partajează Postat Iulie 25, 2009 Vezi cu un alt programator. Poate e prin apropiere cineva care are. Eu sunt cam departe. Link spre comentariu
Vizitator fantomass Postat Iulie 27, 2009 Partajează Postat Iulie 27, 2009 am incercat cu alt programator, dar care e la fel ca al meu, adica eu am realizat acelasi programator cu al prietenului meu, si tot nu a mers. Alt programator nu am de unde sa fac rost.Eu tin minte ca nu am facut nici un scurt pt ca pe pic nu era pus nimic. Link spre comentariu
neutronik77 Postat August 2, 2009 Partajează Postat August 2, 2009 Pentru programarea PIC-urilor ai nevoie de config. urmatoare:PGD = serial Data I/O RB7,PGC= serial Clock RB6,Si acum, in cazuri diferite:PGM = Programming Ground - pentru seria 16F© se pune la masa printr-o rezistenta de 1k RB3, ex. PIC16F877 pin 36- pentru seria 18F se pune la masa printr-o rezistenta de 1k RB3, ex. PIC18F452 pin 38In cazul in care la citire apar zero-uri inseamna ca device-ul este protejat la citire, dar in mod normal la stergere ar trebui sa se zezactiveze protectiile, dar si informatia sa dispara.Verifica conexiunea intre PC/programator si sau COM-ul corect. Daca ai LED-uri la programator, pe Clocck, DATA si Vpp ar trebui sa iti dai seama foarte repede daca este buna conexiunea.Daca ai facut toate astea iar PGM, atentie, PGM-ul sa fie la masa... din pacate PIC-ul este ars... Link spre comentariu
Vizitator fantomass Postat August 4, 2009 Partajează Postat August 4, 2009 Am pus PGM la masa printr-o rezistenta, dar imi da la fel, aceasi eroare.Am un singur led numai pe MCLR si acela palpaie cand vreau sa scriu sau sa citesc.Inseamna ca eu trebuie sa am o problema, pt ca mi s-a mai ars si un atmega128 din senin.Eu foloseam un transformator de 30 de V iar pe placa aveam un stabilizator integrat(7805 de 1A) de 5 V. Nu cred ca asta ar fi o problema pt ca 7805 rezista pana in 35V.Ma gandeam ca datorita temperaturii sa-si mareasca tensiunea de iesire, desi nu ar fi trebuit, pt ca se cam incalzea, diferenta de tensiune fiind mare.O sa imi caut alt transformator. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat August 4, 2009 Partajează Postat August 4, 2009 Daca acei 30v sunt in curent alternativ, dupa redresare cam depasesti limita maxima de intrare a 7805-ului Link spre comentariu
Vizitator fantomass Postat August 4, 2009 Partajează Postat August 4, 2009 nu, tranformatorul e unul de la imprimanta si are iesirea stabilizata, deci nu e alternativ, plus ca eu am masurat ce iese dupa stabilizatorul integrat, si iese 4,8 V. Eu nu m-am uitat la osciloscop sau ascultat sa vad daca nu este alternativ, dar sigur nu e.Eu ma gandeam ca daca o data cu cresterea temperatura nu se modifica tensiunea de iesire. Link spre comentariu
neutronik77 Postat August 5, 2009 Partajează Postat August 5, 2009 Nu, sursele de stabilizare 78xx, 79xx au protectie la scurtcircuit si/sau supraincalzire. Deci, atunci cand temperatura depaseste pragul maxim sursa se opreste si iti taie tensiunea de iesire. Vezi ca sigur ai un scurt pe placa programatorului sau tranzistorul ce iti asigura tie cei 13Vcc catre Vpp este defect. Ma rog, cauzele pot fi multiple, dar trebuie sa o iei sistematic. Nu este normal ca LED-ul sa palpaie pt ca asta inseamna ca si tensiunea pe Vpp variaza. Masoara tensiunea pe Vpp. Uite, pentru a ii asigura un 13Vcc curat pe Vpp, tensiunea de alimentare a programatorului circa 18Vcc, o treci printr-un stabilizator de 12V 7812, dar pinul 2 CND il pui la masa printr-o rezistenta de 220 ohmi. Verifica Vpp-ul ca PIC-ul e pretentios la asta. Link spre comentariu
neutronik77 Postat August 5, 2009 Partajează Postat August 5, 2009 Uite, fa programatorul asta. Eu l-am facut si sunt foarte multumit de el. http://www.laboratronik.go.ro/jdm.html sau, am atasat schema electrica a programatorului. Bafta! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum