Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

help radio popular s512u

pusttiu

Postări Recomandate

salut, am produs de la seful meu , un radio micutz.,..si simpatic foc...din pacate e intr-o stare jalnica. pe spate zice S.512.Upe carton zice ca are lampile : UCH21, Uch21, UBL21 , stiu ca am avut la un moment aceste lampi dar le-am dat... :( sper sa mai gasesc prin sacose.)..din pacate :( nu mai are nimic in sasiu in afara de socluri si o bucata de condensator variabil...daca se poate sa puna cineva schema eletronica si niste poze cum arata inautru ...(o sa pun si eu cu asta pe care il am ) daca cineva are parti componente care ii prisosesc, din acest radio sau care ar fi compatibile sunt interesat la un schimb cu lampi sau altceva. chiar si butoanele (2 pe laterale )lipsesc.... cu stima,florin c.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pusttiu

6

• doru3160

4

• feri.visky

2

• nicolae57

2

Top autori în acest subiect

Ei,sa-ti fie de bine,jupan,credeam ca numai eu le nimeresc pe astea oropsite de soarta :rade: Ceva lampi din seria UCH si UBL o sa ma uit pe la mine si iti dau de stire,altceva din lista aia lunga nu am...Ai patit si tu ca ala de s-a dus cu masina la service si i-a zis mecanicul sa se duca la fabrica si sa aseze numerele de inmatriculare la 4m unul de altul si sa ceara toate piesele de schimb care intra intre ele :ras: Succes.

Link spre comentariu

Am un difuzor asemanator, dar cu membrana refacuta de mine(a fost de la un difuzor de radificare).Sau un difuzor de la alt radio antic, sa vad ce s-ar potrivi.Are traful de iesire?Piese originale(aceleasi), nu am, doar asemanatoare daca te multumeste.La schimb.Daca te intereseaza...

Link spre comentariu

din pacate nu e chiar ca radioul din poza pusa ..din fata sticla este cit carcasa de lunga , iar jos nu scrie radio popular... in interior pare la fel, lampile sunt cu soclu din ala vechi ns cum se numeste... iar traf de alimentare nu cred ca a avut... poate nici traf de iesire ... as prefera ca diful sa fie original, pe sasiul care il am o sa ma apuc de construit dupa ce o sa gasesc macar modulele alea care sunt ca niste condensatoare electrolitice :)) azi m-am ocupat de akai si nu am avut timp sa pun poze...miine poate...

Link spre comentariu

iar traf de alimentare nu cred ca a avut... poate nici traf de iesire ... as prefera ca diful sa fie original, pe sasiul care il am o sa ma apuc de construit dupa ce o sa gasesc macar modulele alea care sunt ca niste condensatoare electrolitice

E un radio cu alimentare directa iar modulele de care vorbesti sunt filtre de FI.Are si un mic traf de iesire.
Link spre comentariu

Imi pare rau ca inca nu am reusit sa modific tipul radioului din colectia lui viobio. Aparatul de acolo este fie un Cartpati fie un Bucuresti...S512U din cate stiu eu este kit Orion si are cutia neagra si sticla de scala este dispusa din "capat pana in capat"...Ar fi bine sa pui cat mai repede o poza despre aparatul tau...

Link spre comentariu

Este un RR Orion. Sunt curios cum arata alimentarea. Dupa cod, ar trebui sa fie de la reteaua de curent continuu.Game de unda: UL: 1000 - 2000 m, UM: 200 - 588 mFrecventa intermediara: 473,6 kHzSensibilitatea pentru fiecare gama de unda: 200 ?VSelectivitatea: ?f = ?10 kHz ? = 20 dBPuterea utila: 0,5 WDistorsiuni 10%Putere consumata: 20 VATuburi: UCH21 - pentru oscilatorul local si schimbatorul de frecventa, alt UCH21 pt amplificarea frecventei intermediare si a audiofrecventei, UBL21 pentu detectie si amplificare finala. Redresorul e cu seleniu.Numai cu schimbarea soclului, UCH21 poate fi inlocuit cu un UCH4 sau UCH71. La fel pentru UBL21, cu UBL1, UBL3 sau UBL71.

Link spre comentariu

Da, asta este ! Va fi greu de refacut cele doua ornamente din sticla semirotunde (cred..). Aparatul atasat apartine colectionarului Carol Malinescu din Bucuresti...Merita sa fie restaurat cu ... intelepciune... este un aparat rar...

Link spre comentariu

A fost oropsit tare de soarta,ma tem ca de restaurat e doar carcasa,sasiul trebuie refacut(reechipat),ca nu prea e ce restaura in felul cum arata,am gasit la mine un EBL21,ma mai uit dupa ce-ti trebuie,da e cale lunga pana la lampi...cum ziceam si randul trecut,succes.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări