Vizitator vyperin Postat Iulie 23, 2009 Partajează Postat Iulie 23, 2009 Salutare,M-am blocat in urmatoarea problema:Trebuie sa interfatez un semnal la un convertor AD, dar acesta se afla in afara limitelor CAD-ului. Ce doresc eu sa fac este sa iau semnalul asa cum e, sa-l trec printr-un buffer facut dintr-un amplificator operational si sa scad partea continua la un nivel acceptabil.Mai concret, semnalul variaza in jurul valorii de 4,5 V cu amplitudini min.-max. 3 V - 6 V. CAD-ul pe care doresc sa-l utilizez va functiona intre 0 - 3,3 V , acestea fiind si limitele de procesare. M-am gandit ca ar fi oportun sa modific 4,5 V la 1,7 V sau 1,8 V ca sa raman intre limitele acceptabile.Mentionez ca am facut diverse incercari bazate pe diverse scheme gasite pe internet, un pic modificate de catre mine. Acum ori nu stiu sa calculez cum trebuie si am gresit, ori am gresit cand am facut montajul, problema este ca nu mi-a iesit ce-mi doream.Sunt interesat de schema care rezolva problema, eventual valori si daca ce vreau eu este realizabil. Ar fi nemaipomenit daca as si intelege unde am gresit.Tot la fel de interesat sunt si de alte abordari pentru rezolvarea problemei - poate ce vreau eu nu este optim.Deoarece am vazut ca producatorii au integrate pentru diverse configuratii de amplificatoare, ar fi nemapomenit daca as putea primi recomandari pentru a folosi ceva deja testat ca sa elimin erorile de montaj.Va multumesc anticipat !Numai bine. Link spre comentariu
Laci Postat Iulie 23, 2009 Partajează Postat Iulie 23, 2009 Din cate am inteles eu, semnalul are o componenta continua de 4.5V, asta se poate subtrage relativ usor:[attachment=0]ac-coupling.jpg[/attachment]C1 cupleaza numai semnalul alternativ, cel continu este blocat, prin r1 si r2 setezi o tensiune(aici numai raportul intre cele doua rezistente conteaza) pe care va fii suprapus semnalul util. C1 cu r1||r2 (r1 in paralel cu r2) formeaza si un filtru trece sus frecventa de taiere este f = 1/(2*pi*(r1||r2)*C1) (daca semnalul varieaza cu frecventa mica atunci C1 trebuie sa fie de valoare mai mare). Ai grija ca la frecventa de taiere ai deja o atenuare -3db care inseamna jumatate din amplitudine.r3 poate sa fie intre 100ohmi - 1k, impreuna cu diodele formeaza o protectie in cazul in care ai varfuri de tensiuni negative(<-0.7V) sau peste 3.3+0.7V, poti sa pui si un zener sau un supresor de 3.3V in loc de D2 in cazul asta nu-i nevoie de D1.C1 cu r1 si r2 il vezi si la amplificatoare audio -> ac coupling Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum