Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conectare Transmitter - Receiver la PIC

ohamoha

Postări Recomandate

SalutMi-am cumparat doua module, un transmitter si un receiver radio.Am doua PIC16F877 si vreau sa comunice intre ele folosind aceste doua module. Adica nu sa comunice, unul sa transmita, celalalt sa primeasca.Ei, in datasheet nu arata cum s-ar conecta aceste module la un PIC. Iar problema mea se refera exclusiv la pinul de date. Am cautat pe google si am vazut niste exemple asemanatoare in care pin-ul de date era legat direct la unul din pinii PIC-ului.Voi cum ati face lagetura intre modulele astea si PIC?Merci frumos

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ohamoha

2

Top autori în acest subiect

Vizitator yo9hnh

Da,conectezi pinul de data direct la pinul picului dar ai grija ca receptorul are si pin de enable.Trebuie sa il treci pe high la scurt timp dupa ce primeste tensiune altfel ramane in sleep mode.

Note: ENABLE active hi make module work and low sleep the module.

It is recommended than keep ENABLE low while power on, and then active it after module initialization

Link spre comentariu

Merci frumos. Am reusit asa cum mi-ai zis. Am fost atent si cu pinul Enable.As vrea sa mai mentionez o chestie pe care eu o consider ciudata.Receiverul trimite in idle la PIC o secventa 111000011101 aleatoare. Incepe sa trimita o sectiune constanta de 1 sau 0 doar cand se schimba statusul transmitatorului. Aceasta secventa constanta dureaza vreun sfert de secunda, zis asa dupa ochi. Dupa care revine la secventa aleatoare. In felul asta imi pot da seama cand incepe sa transmita, dar mi-ar fi placut ca statusul receiverului sa se schimbe numai la comanda de la transmitator. Sa simuleze o legatura directa. Nu inteleg ce-i cu secventa aia aleatoare. Dar na, cine sunt eu sa-mi dau cu parerea la principiile electronicii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări