Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema de montare sirena Cerber SA11

Vizitator kirrirri78

Postări Recomandate

Vizitator Optimvs

Salutare domnilor, Am si eu o problema legata de aceasta sirena. Am desfacut-o ca sa-i schimb acumulatorul si am constatat ca baietii care o montasera nu conectasera switch-ul antisabotaj. Practic puteai sa desfaci sirena fara nici o problema, ca nu se intampla nimic.In plus, manualul care a venit cu ea pare sa fie de la o versiune mai veche, care avea 4 jumperi pe placa ( a mea are doar doi).Swithch-ul antisabotaj are doua contacte pe care sunt lipite doua fire care merg direct pe placa si un al treilea contact, la care dupa mintea mea ar trebui sa merg eu cu un fir ca sa ma leg la intrarea Trig de pe placa sirenei. Chestia e ca nu stiu cum sa identific daca am trigger pozitiv sau negativ si din cauza problemei cu manualul nici nu stiu care e jumperul de polaritate a triggerului (cel care era descris in manualul vechi) . In cazul in care alea doua fire care merg pe placa sunt tot ce trebuie, banueisc ca ar trebui seata unul dintre cei doi jumperi intr-un anumit fel.M-ar ajuta mult niste explicatii pas cu pas de la cei familiarizati cu acest model de sirena.De asemenea, banuiesc ca ar trebui sa leg cele doua borne tamper de pe placa sirenei la zona de 24 de ore a centralei, poate imi confirma cineva acest lucru. Multumesc mult. UPDATE: am gasit manualul pentru noua versiune a sirenei, are tot atatia jumperi doar ca 3 sunt pozitionati diferit fata de prima versiune (langa blocul de contacte, de-aia nu-i vedeam eu din cauza locului in care este pozitionata sirena). Restul intrebarilor raman valabile :)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• djlove

4

• cristi71

3

• danb1974

1

• valioval

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Optimvs

Intre timp cred ca, studiind atent manualele sirenei si centralei, mi-am raspuns singur: nu se leaga al treilea contact de pe switch-ul antitamper la Trig, ci doar cele doua borne Tamper de pe placa sirenei trebuie legate la zona de 24 de ore a alarmei. Poate confirma cineva chestia asta? In prezent la zona de 24 de ore am legat doar switch-ul antitamper de pe carcasa centralei. Multumesc.

ca sa poti verifica sirena procedezi asa: la firul rosu si negru montezi un acumulator de 12v (bun) si la + si gnd alimentezi cu 13..14volti. ar trebui sa dea 3 sunete si 2 flashuri. daca face asa ,sirena e ok,daca nu ceva nu e in regula cu ea. daca cele 3 sunete apar, in momentul cind intrerupi alimentarea de 13..14v ar trebui sa intre in alarma timp de 5 min.

In manualul lui SA-11 scrie ca trebuie sa dea 4 sunete joase si 1 flash daca e totul OK.
Link spre comentariu

daca toate conditiile sunt indeplinite,asa ar trebui,sa dea 4 beepuri si un flash.deasemenea la lipsa tensiunii de alimentare,sirena trebuie sa sune. trigerrul are un jumper pt pozitiv (apare + suna) si negativ(lipsa + pe trigger suna).

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Va rog poate sa imi descrie cineva ce sunet -ton(armare)  are aceasta alarma  cumva    1.   TI-NI- NIM.

sau     2.  TI- NI-NIM-TIM -TIM.

ma intereseaza foarte mult acest aspect ,am auzit-o  prin zona si mi-a placut acest sunet melodios si puternic care il scoate uneori.Caut ceva care face ca 1.

Multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări