Vizitator koala_boy Postat August 26, 2009 Partajează Postat August 26, 2009 difuzorul este pentru incinta inchisa.daca iei in calcul gainul masinii la frecventa joase o incinta de 50 de litri ar fi buna pentru un raspuns uniform(cone displacement ajunge undeva pe la 10mmm la putere 500 W).poti opta pentru o incinta de vreo 35 de litri tot inchisa daca vrei putere maxima(cone displacement maxim 8 mm(xmax este 7)imi poate explica si mie cnva ce este "gainul","cone displacement" ? tu care din cele 2 varinate mi le`ai recomanda chorchy? alte parereri ? Link spre comentariu
chorchy Postat August 26, 2009 Partajează Postat August 26, 2009 gain: de la o anumita frecventa in jos,masina amplifica sunetele din ce in ce mai mult.nu intru in detalii sau cifre.ca exemplu:daca tie la 60Hz in aer liber ti se aude ** atat de tare si la 30 in aer liber la 30 de Hz * atat de tare,in masina la 30 Hz ti se va auzi ** de tare(pentru ca masina amplifica)(se poate auzi chiar *** de tare;iertati-mi analogia,asta de pinde de fiecare masina).cone displacement:conul difuzorului se misca din ce in ce mai mult daca difuzorul primeste mai multa putere.el nu se poate misca foarte mult fara sa distorsioneze sau sa distrugi difuzorul(probabil ai vazut,deplasari prea mari rup conurile,suspensiile,distrug bobine).daca tu chiar vrei sa ataci difuzorul ala cu 500W iti recomand incinta mai mica,pentru a nu distruge difuzorul.daca el va primi puteri mai mici atunci poti opta pentru incinta mai mare(e posibil ca frecventele foarte joase sa se auda mai tare,asta in cazul in care asculti muzica cu frecvente foarte joase;daca nu asculti altfel de muzica nu te complica,incinta mai mica e mai buna) Link spre comentariu
Vizitator koala_boy Postat August 26, 2009 Partajează Postat August 26, 2009 ms mult de explicatii..acuma imi este mult mai clar...cred ca voi opta atuncea pt o incinta mai mica pt ca nu prea cred ca ascult eu muzica la frecvente foarte joase..ms mult de lamuriri...in legatura cu materialele..ce m`ati sfatui sa folosesc? e nevoie de ceva izolatie pe interior? Link spre comentariu
chorchy Postat August 26, 2009 Partajează Postat August 26, 2009 incinta?mdf de 18,ranforsata cu vreun perete interior in care tai cateva gauri circulare (ca sa nu imparti cutia de 35 de litri in doua cutii etanse;))daca nu ai mdf merge si PAL(incearca sa gasesti nemelaminat)dar sa nu uiti de ranforsari.izolatie(fonoabsorbant,vatelina) sa pui pe fundul cutiei neaparat.acum depinde de tine cata pui,poti pune si pe ceilalti pereti,o iei pe incercate;daca iti place cum se aude,o lasi asa,daca nu,mai pui cate putin pana iti place.vatelina aia se poate lipe pe pereti sau prinde cu vreo plasa ceva,vezi si tu,fii inventiv. Link spre comentariu
Vizitator koala_boy Postat August 26, 2009 Partajează Postat August 26, 2009 ms de ajutor...o sa vad ce iese Link spre comentariu
chorchy Postat August 27, 2009 Partajează Postat August 27, 2009 ai reusit?cum a iesit? Link spre comentariu
Vizitator koala_boy Postat August 28, 2009 Partajează Postat August 28, 2009 nu am inceput inca...numa de saptamana vitoare ajung acasa si ma apuc sa caut materiale...o sa revin cu poze sa ma mai sfatuiti in caz ca gresesc cv Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum