Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2N6488/2N6491

Vizitator bodisan

Postări Recomandate

Vizitator bodisan

Vreau sa modific o statie cu finalii acestia. Statia e alimentata la +/- 27V, si pe 8Ohm scoate cam 2x32W. Cat pot sa storc din tranzistorii astia, daca maresc tensiunea de alimentare voi obtine mai multa putere? Sau cat de greu ar fi sa ii inlocuiesc cu altceva mai puternic? Trebuie modificata mult schema? Statia este Electromures DELIA. Poate gasesc si o schema si o postez.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GigiZ

2

• alint

1

Top autori în acest subiect

Vizitator ipacretzu'

Inginerii care au proiectat amplificatorul au stors cam tot ce s-a putut din tranzistorii aia si au mai lasat oleak pentru siguranta. Daca ai creste tensiunea de alimentare castigul sesizabil in putere zic eu ca ar fi prea mic si ai risca sa ramai fara finali.In schimb ai putea sa schimbi finalii astia cu altii si atunci sa cresti tensiunea de alimentare, dar tre sa mai iei in considerare si modificarile de PSF ale celorlalte tranzistoare si sa vezi daca nu o sa iti intre si in saturatie/blocare unele din ele cand o sa aplici semnal la intrare.Cel mai bine ar fi sa pui o schema, daca ai si atunci zic eu ca o sa fie mai multa lume care sa iti spuna cam ce e de facut, ca altfel e mai greu.

Link spre comentariu

Salut

Nu stiu de ce am impresia ca vorbesti defapt de un Amplitunner Delia de la Electromures Korect?!

cred ca stiu despre ce vorbesti... are corectorul pe tranzistori si e alimentat simetric si e najpa daca ai de gand sa strici frumusetea aia de statie... Eu zic ca nu se merita deranjul ...nu se poate ... :wink:

Daca vrei mai mult vinde-o si ia-ti alta nu o strica degeaba pt ca ar trebui sa scoti tot din ea....asta dca nu ma insel eu ....e posibil sa ma insell..ca nu ai pus nici o poza ...totusi cred ca stiu despre ce vorbesc :d daca nu sry :(

Link spre comentariu
Vizitator bodisan

Da, este vorba de Amplituner Stereo Delia. Si statia merge bine, dar are putere prea mica, si am reusit sa ard cu ea niste tweetere de la niste boxe Unitra de 75W, pentru ca intrase in saturatie. Si de-asta ma gandeam ca poate cu un toroid de putere mai mare si niste finali corespunzatori ar rezolva problema asta... Daca se strica calitatea... nush. De vandut nu o vand pentru ca imi trebuie carcasa, ca e destul de frumusica. Schema o am, dar o sa o scanez abia luni, si o postez atunci.

Link spre comentariu

Cum am mai zis... nu se merita deranjul las-o in pace sau ... :roll: ca sa te conving hai sa facem un calcul pt modificarile tale pentru o putere in jur de o putere in jur la 80-100w cu tranzistori ...

transformator nou pt noua ta schema...si aici depinde ce vrei sa cumperi: unul normal in manta care sa zicem ca il faci rost cu vreo 250k sau unul toroidal care te va costa in jur de 700k;

condensatori de filtraj noi (10000 mF 2buc = 250k) ;

radiator nu stiu cat sa zic ca te costa ...vezi la adelaida ...100-200k ?

Finalii in cazul in care reusesti sa modifici schema ...sa presupunem pt 2 perechi care sa fie originali in jur de 300 k

Piese schimbate pe placa ...rezistente.. condensatori...punte redresoare ..sa zicem 150k

si asta e partea cu etajul final

Partea de preamplificare e o alta poveste....nu mai retin daca alimentarea era comuna cu cea a finalilor ...totusi parca imi aduc aminte ca era alimentata cu +22 0 -22v deci bafta... si totusi cred ca era aceeasi cu alimentarea finalilor scazuta prin rezistente..etc. deci mai las pe altii sa-si dea cu parerea...

Ideea e ca nu se merita ....

Sau mai poti sa iei un kit cu tda7294 , pt + 27 0 -27 ai pe 4 ohmi 2x60w ,lasi radiatorul care-l ai ,eventual ii mai pui un ventilator, lasi si transformatorul sa vezi cum face fata.... schimbi condensatoarele de filtraj neaparat +puntea redresoare ...si scoti semnalul din corector si in duci in noul tau Kit :d si gata

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări